Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κobe Bryant: Τίτλοι τέλους για τον σπουδαίο άσσο των L.A. Lakers

Τέλος εποχής για τον σπουδαίο Κόμπι Μπράιντ. Στο Staples Center, το “σπίτι” του στα 18 από τα 20 χρόνια του στο ΝΒΑ.

bryant1

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Απριλίου, στις 05:30 οι Lakers επικράτησαν με 101-96 τη Utah με τον «Black Mamba», να κάνει καταπληκτικό φινάλε: 60 πόντοι, νίκη, αποθέωση. «Είμαι φανατικός οπαδός των Lakers από παιδί και φαντάζει με όνειρο που έγινε αληθινό, να έχω παίξει εδώ πέρα 20 χρόνια, όλη την καριέρα μου. Έχω δει αυτή την πόλη να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται. Δεν υπάρχει άλλο μέρος στο οποίο θα προτιμούσα να ολοκληρώσω την καριέρα μου…», έλεγε μία μέρα πριν.

"Mamba Day"
Ο πιο κοντινός σταθμός του μετρό στο Staples Center, πάντως, έχει μετονομαστεί ήδη σε “Kobe Station”! Εισιτήρια για το κάτω διάζωμα του Staples Center πωλήθηκαν έως 10.000 δολαρίων στο internet πολλές ώρες πριν από τον αγώνα. «Θα αποθεώσουμε έναν από τους σπουδαιότερους παίχτες», έλεγε τη μέρα του αγώνα ο coach Byron Scott, o οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε την παράσταση που έδωσε ο Kobe, λέγοντας πως θα παίξει πάνω από 40 λεπτά αφού πέτυχε 60 πόντους.

bry2

Οι σπουδαιότερες στιγμές της τελευταίας σεζόν
Στην αφετηρία του "Farewell Tour" (αποχαιρετιστήρια σεζόν) για τον 37χρονο σούπερ σταρ “Black Mamba" υπήρξαν πολλές όμορφες και συγκινητικές στιγμές.

1η Δεκεμβρίου 2015 - Η αρχή του “Farewell Tour”
Πρώτη στάση του “Farewell Tour” στη γενέτειρά του, τη Philadelphia. Η “πόλη της αδερφικής αγάπης” γέμισε με αγάπη τον Bryant και απέσυρε τη φανέλα που φορούσε στο γυμνάσιο, στην οροφή του Wells Fargo Center. Παρεμπιπτόντως, μία μέρα μετά έβαλε και την πρώτη από τις πέντε φετινές 30άρες του, στην Washington (31). Οκτώ διαφορετικές πόλεις αποχαιρέτησαν τον Kobe σε εκείνη τη μεγάλη περιοδεία των Lakers από τη 1 - 12 Δεκεμβρίου 2015. 

28 Δεκεμβρίου 2015 - Το αντίο του Jordan
Ένας πιο "ιδιαίτερους" σταθμούς της τελευταίας σεζόν του Kobe έγινε στη Charlotte. Όχι όμως επειδή οι Hornets ήταν η ομάδα που τον επέλεξε στο draft το 1997, αλλά επειδή αυτός που τον αποχαιρέτησε εκ μέρους της ομάδας ήταν ο Jordan...

bry4

30 Δεκεμβρίου 2015 -  Η ώρα της Βοστώνης
Λίγες πόλεις τον αποδοκίμασαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Μία εξ αυτών ήταν η Βοστώνη, η οποία εμφανίστηκε μάλλον διχασμένη την ώρα που άκουσε το όνομα του στην παρουσίαση των παικτών. Στο τέλος πάντως τον αποθέωσε. Φώναξε ρυθμικά το όνομα του. Κι ας τη νίκησε!

14 Ιανουαρίου 2016 - Το μήνυμα του Jerry West
Ένας από τους ωραιότερους αποχαιρετισμούς του "Farewell Tour" ανήκε στους πρωταθλητές Golden State Warriors. Με τον Jerry West να τον αποχαιρετά και το κοινό να φωνάζει «Ko-be, Ko-be»,..

2 Φεβρουαρίου 2016 - Το φετινό ρεκόρ του
Την πιο... vintage φετινή βραδιά του την είχε στο Staples Center, με αντίπαλο τη Minnesota. Εκείνο το βράδυ ο Kobe πέτυχε 38 πόντους με 7/11 τρίποντα και βοήθησε τους Lakers να νικήσουν τους Timberwolves 119-115, σπάζοντας παράλληλα ένα σερί 10 ηττών. Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14/4 έκανε νέο ρεκόρ χρονιάς με 60 πόντους απέναντι στους Τζαζ στο τελευταίο ματς της ζωής του.

bry5

6 Φεβρουαρίου 2016 - Το 3λεπτο video των Spurs
Οι Spurs ετοίμασαν video διάρκειας 3 λεπτών για να αποχαιρετήσουν με τον πρέποντα τρόπο τον Bryant. 

15 Φεβρουαρίου 2016 - Το all star "αντίο"
Ο George, o Drummond, o Chris Paul, o Gasol, o Durant, o Lebron James, ο Magic Johnson έκαναν τον Kobe σχεδόν να δακρύσει στο All-Star Game του Toronto. Το τελευταίο της καριέρας του.

21 Φεβρουαρίου 2016 - Η αποθέωση του Chicago
Mετά το All-Star Game ήταν η σειρά του Chicago και του καλού του φίλου Pau Gasol να αποχαιρετήσει τον Kobe Bryant. Μία ημέρα μετά οι Lakers ταξίδεψαν στο γειτονικό Milwaukee. Εκεί τον περίμενε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κάνοντας μάλιστα μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του (27 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ).

bry3

10 Μαρτίου 2016 - Η τελευταία μονομαχία με τον LeBron
Οι μονομαχίες του Kobe Bryant με τον LeBron James είχαν πάντοτε ξεχωριστό "χρώμα". Λίγο επειδή πρόκειται για τους καλύτερους παίκτες στη μετά-Jordan εποχή, λίγο επειδή αμφότεροι λάτρευαν να παίζουν ο ένας απέναντι στον άλλον. Στις 10 Mαρτίου αναμετρήθηκαν λοιπόν για τελευταία φορά στο Los Angeles... Ο "Black Mamba" έβαλε σε εκείνο το παιχνίδι 26 πόντους με 11/16 σουτ, ωστόσο οι Lakers γνώρισαν άλλη μία ήττα.

14 Απριλίου 2016 - 60 πόντοι με Τζαζ
Η τελευταία πράξη της "αποχαιρετιστήριας περιοδείας" του Kobe Bryant παίχτηκε στο Los Angeles, το "σπίτι" του, Μπροστά στους δικούς του ανθρώπους. Ο Kobe δεν ήθελε να βγει με τίποτα από το γήπεδο! Ήταν η βραδιά του. Η τελευταία του βραδιά … Ήταν λοιπόν αποφασισμένος να φύγει προκαλώντας θόρυβο. Πάταγο. Πέτυχε 60 πόντους με 22/50 σουτ και 10/12 ελεύθερες βολές και οδήγησε τους Lakers στην ανατροπή νίκης επί των Utah με 101-96. Με 4,1'' να απομένουν και το ματς να έχει κριθεί μετά το κάρφωμα του Clarkson, η Utah κάλεσε τάιμ άουτ και όλοι οι συμπαίκτες του Bryant έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν στο κέντρο του γηπέδου. Μετά το τέλος του τάιμ άουτ ο Kobe μπήκε στο γήπεδο και έγινε αμέσως αλλαγή για να αποθεωθεί για άλλη μία φορά από τον κόσμο. 

Όλα τα ωραία τελειώνουν εδώ. Τελείωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά από  20 χρόνια καριέρας. Όπως είπε και ο ίδιος, στην τελευταία φράση του απευθυνόμενος στο κοινό: «Mamba out»!!
nba.sport24.gr

bry7

bry9

bry10

bry11

bry12

bry6

bry13

bry8