Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Διονύσης Γαζής: «Η προσπάθεια των παιδιών δεν “αγγίζει” τους χορηγούς»

Ο Τεχνικός Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας (και πρώην προπονητής της Εθνικής ) κ. Διονύσης Γαζής μίλησε αποκλειστικά στα “Ευρυτανικά Νέα” για το κομμάτι της προετοιμασίας στο Καρπενήσι, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η Εθνική, αλλά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία.

11

Αναλυτικά:

Για την προετοιμασία δήλωσε: «Στο Καρπενήσι θα πραγματοποιήσουμε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας από τις 9 - 18 Ιουνίου και στη συνέχεια θα δώσουμε φιλικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να είμαστε έτοιμη στις 24/6 στην πρεμιέρα με την Τουρκία».

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Εθνικής σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ο κ. Γαζής σχολίασε: «Η Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκεται στα μετάλλια και όποτε δεν ανεβαίνει στο βάθρο είναι τουλάχιστον στην 4η ή 5η θέση. Μιλάμε για μια ομάδα με χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιάδα, αλλά και χρυσά, ασημένια και χάλκινα σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο».

Για την κατηγορία των κωφών και της διοργανώσεις που συμμετέχει ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας τόνισε: «Αρχικά να πω πως τα παιδιά ανήκουν στην κατηγορία των ΑΜΕΑ, όπως και τα παιδιά με καρότσι. Όμως, η κατηγορία των κωφών, λόγω αρτιμέλειας έχουν δική τους Ομοσπονδία και είναι αυτή που διοργανώνει όλα τα τουρνουά, Ολυμπιάδα, Πανευρωπαϊκό κτλ. σε όλα τα αθλήματα. Οι κωφοί δεν λαμβάνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς, αλλά έχουν δικές τους διοργανώσεις. Η Ολυμπιάδα των Κωφών που άρχισε το 1924 (από τις πιο παλιές) διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια και ακολουθεί την “κανονική” Ολυμπιάδα, κατά ένα χρόνο, δηλαδή η μία θα γίνει το 2016 στο Ρίο και των κωφών το 2017 στη Σαμψούντα». 

14 

Για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία ο κ. Γαζής σημείωσε: «Η Ομοσπονδία ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, χρηματοδοτείται από το Κράτος, όμως δεν έχει χορηγούς. Αυτό πιστεύω συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα και θεωρώ πως η προσπάθεια των παιδιών δεν τους “αγγίζει”. Αυτά τα παιδιά θέλουν να διατηρηθούν σε ανταγωνιστικό και αυτό θα αποτελούσε βοήθεια… Εξάλλου, μετά το 2002 (χρυσό), μόλις φέτος διοργανώσουμε ξανά το πρωτάθλημα στη χώρα μας. Ο Δήμος και η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μάς έχουν αγκαλιάσει και δεν έχουμε παράπονο, όμως η χορηγία θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα και η Εθνική να λειτουργήσει καλύτερα σε αρκετά ζητήματα».

Κλείνοντας, ο Διονύσης Γαζής επισήμανε τα εξής: «Σαν Ομοσπονδία, προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά όσο περισσότερο μπορούμε. Πηγαίνουμε σε σχολεία κωφών και βαρήκοων, με στόχο να προβάλλουμε την προσπάθεια. Ακόμα και εσύ μέσα από την εφημερίδα σας, η οποιαδήποτε προβολή γίνεται είναι κάτι που θέλουμε, ώστε να περάσει στην κοινωνία η προσπάθεια των παιδιών».

16