Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Ευρυτάνας Γιάννης Πλαβούκος - Σπουδαίος άνθρωπος, εξαιρετικός προπονητής τερματοφυλάκων

Καταγωγή από τη Μυρίκη έχει ο προπονητής τερματοφυλάκων Γιάννης Πλαβούκος. Ο κ. Πλαβούκος έχει έρθει στο Καρπενήσι στο παρελθόν ως προπονητής τερματοφυλάκων των Θρασύβουλου, ΑΡΗ, Καβάλας, Κέρκυρας και φέτος για 2η σερί σεζόν του Λεβαδειακού.

1

Είναι αυτός που “ευθύνεται” σε μεγάλο βαθμό για τη νέα φουρνιά νεαρών (και έμπειρων) ταλαντούχων τερματοφυλάκων που έχουν περάσει από τα γήπεδα της Super League, όπως οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Διούδης, Κατεργιαννάκης, Κοψαχείλης, Σιδεράκης, Κοτσόλης, Τζόρβας, Κάλατς, Ιτάνζ, Σιντιμπέ κ.ά. 

Άνθρωπος σεμνός και ιδιαίτερα καταρτισμένος, δουλεύει ως προπονητής τερματοφυλάκων 16 χρόνια, κάνοντας αρχή από τον Θρασύβουλο. Είχε πρόταση από ομάδα του  εξωτερικού, αλλά προτίμησε να μείνει εδώ σε άτομα που τον εκτιμούν απεριόριστα τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επαγγελματία. Η δουλειά του περιλαμβάνει ποικιλία ασκήσεων, που αφορούν ενδυνάμωση, έκρηξη, αντανακλαστικά, εξόδους και τακτική συμπεριφορά. Ο Πλαβούκος δίνει “βάρος” στο κομμάτι της προετοιμασίας και βελτιώνει τις αδυναμίες κάθε τερματοφύλακα. 

Δε στέκεται όμως μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά ιδιαίτερα βαρύτητα στην ψυχολογία του κάθε πορτιέρο. «Τα παιδιά πρέπει να τα στηρίξεις και να τα βοηθήσεις. Δεν φτάνει μόνο η δουλειά. Αν έχεις καλό γκολκίπερ είναι η μίση ομάδα. Και οφείλεις να σταθείς δίπλα του στα δύσκολα… Δεν έχεις να κάνει μόνο με το σώμα, αλλά και τους χαρακτήρες. Εμείς είμαστε και παιδαγωγοί. Σαν γονείς…», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο 49χρονος προπονητής. 

«Η ομάδα ξεκινά από τον τερματοφύλακα και αν τον στηρίξεις, τότε θα πάρεις αυτό που πρέπει», είναι η φράση που “συντροφεύει” τη δουλειά του Ευρυτάνα Γιάννη Πλαβούκου.

2

4

3

5