Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Δροσερό παγωτό γιαούρτι

712

Υλικά

-1 λίτρο πλήρες στραγγιστό γιαούρτι

-350 γρ. ζάχαρη

-100 γρ. αμύγδαλα καθαρισμένα και ελαφρά σπασμένα

-200 γρ. κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα (ή/και σμέουρα και βατόμουρα)

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τη ζάχαρη και το γιαούρτι στον κάδο του μίξερ (προτιμάται μεγάλος και βαθύς κάδος ή λεκάνη). Τα χτυπάμε για 10 -12 λεπτά, ώσπου να μεγαλώσει ο όγκος του γιαουρτιού, απ’ τον αέρα που εισχωρεί στο μείγμα λόγω δυνατού χτυπήματος. Σπάμε ελαφρώς τα αμύγδαλα (στο γουδί ή σε μια σακούλα με τον πλάστη ή ξύλινο σφυρί) και τα ρίχνετε πάνω από το χτυπημένο γιαούρτι, μαζί με τα κατεψυγμένα φραγκοστάφυλα.

Με κουτάλι, μαλακά και κάνοντας μια κίνηση σαν να σχηματίζουμε τον αριθμό 8, διπλώνουμε μέσα στο αφράτο γιαούρτι τα συστατικά για 1-2 λεπτά, ώστε να πάνε παντού, χωρίς το μείγμα να χάσει την αφράτη του μορφή. Χύνουμε το μείγμα σε ένα δοχείο ή τάπερ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.

*Η συνταγή διαμορφώνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Μπορούμε πάνω στην ίδια συνταγή βάσης να κάνουμε και άλλους συνδυασμούς με μέλι και καρύδια, με φράουλες και νιφάδες μαύρης σοκολάτας, με σπασμένα μπισκότα Oreo και chips σοκολάτας, με γεμιστά μπισκότα και καραμελωμένα φουντούκια, με ροδάκινο, βύσσινο κ.ο.κ.

Με πληροφορίες από http://www.pandespani.com/