Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Προετοιμάσια στο Καρπενήσι για τον Πρωταθλητή Ευρώπης AMEA Χρήστο Κουτούλια - Συνέντευξη στα "Ευρυτανικά Νέα"

Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται από τις 2 - 12 Αυγούστου ο πρωταθλητής Ευρώπης ΑΜΕΑ Χρήστος Κουτούλιας, με προπονητή τον Κώστα Βογιατζάκη.


KOUTOULIAS-1

Μπορεί να ακούγεται πεζό κι συνηθισμένο, όμως πρόκειται για πρωταθλητή και νικητή στον αγώνα της ζωής και μετά των στίβων. Ο Χρήστος Κουτούλιας γεννήθηκε με αναπηρία στο δεξί του χέρι, όμως αυτό δεν ήταν εμπόδιο ικανό να τον κρατήσει μακριά από το στίβο, όπου «έκλεισε» μόνιμη θέση στο βάθρο. Ο ίδιος παραδέχεται: «Η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται εύκολα τους ανθρώπους με αναπηρία».


Πιο πρόσφατη επιτυχία ήταν το χρυσό στο μήκος T47 με άλμα στα 6.63 (ρεκόρ χρονιάς) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ «Γκροσέτο 2016 τον περασμένο Ιούνιο. Ο Κουτούλιας έχει προκριθεί στην Παραολυμπιάδα του Ρίο και προετοιμάζεται στο Καρπενήσι με στόχο να ακουστεί και στη Βραζιλία ο ελληνικός εθνικός ύμνος.


Τα “Ευρυτανικά Νέα” συνομίλησαν για περίπου μία ώρα με τον Χρήστο Κουτούλια και τον προπονητή του Κώστα Βογιατζάκη (διαμένουν στο ξενοδοχείο Avaris) σε κλίμα φιλικό σε μια ξεχωριστή συνέντευξη. 


Οι πρώτες τοποθετήσεις του Χρήστου Κουτούλια

Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι ο Χρήστος Κουτούλιας τόνισε: «Βρισκόμαστε στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας μας στο Καρπενήσι και όλα κυλάνε περίφημα. Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και συνιστώ το μέρος σε όλους τους αθλητές να έρθουν εδώ για την προετοιμασία τους. Το υψόμετρο και γενικά οι κλιματολογικές συνθήκες βοηθάνε πολύ στην προπόνηση μας.
Για τον στόχο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο: «Πρώτα θα επιδιώξω να μπω στην 6αδα γιατί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, με πολλούς καλούς αθλητές. Αν πάνε όλα καλά θα στοχεύσω να πάρω ένα μετάλλιο»

Ολόκληρη η συνέντευξη τις επόμενες ημέρες στα “Ευρυτανικά Νέα”