Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ελένη Καπογιάννη (Προπονήτρια ομάδας Γυναικών μπάσκετ Ολυμπιακού): «Σκληρή δουλειά για να πετύχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού Ελένη Καπογιάννη στη διάρκεια παραμονής και προετοιμασίας της ομάδας στο Καρπενήσι παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”, μιλώντας για τις προπονήσεις στην ευρυτανική πρωτεύουσα, τον "ερυθρόλευκο" σύλλογο, αλλά και το τριήμερο τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε.
(Θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ για το τουρνουά, που κατέκτησε ο Ολυμπιακός). 

KAP1

Η έμπειρη προπονητής  δήλωσε πλήρως ικανοποιημένη από τις συνθήκες προετοιμασίας στο Καρπενήσι, αναφέρθηκε στο δυνατό τουρνουά προετοιμασίας που θα διεξαχθεί από τις 23-25 Σεπτεμβρίου, ενώ έθεσε ως στόχους της ομάδας την διατήρηση φυσικά των κεκτημένων στην Ελλάδα, αλλά και την ευρωπαϊκή διάκριση.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι δήλωσε: «Προετοιμαζόμαστε σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, με βασικό στόχο να δεθεί η ομάδα. Είναι πολύ καλό που το γήπεδο βρίσκεται εντός του ξενοδοχείου και το γεγονός πως θα δώσουμε ορισμένα φιλικά διευκολύνουν την προετοιμασία μας».

Για την επιλογή της ευρυτανικής πρωτεύουσας υπογράμμισε: «Η ομάδα συστάθηκε μόλις πέρσι και στο Καρπενήσι ως Ολυμπιακός ερχόμαστε πρώτη φορά. Την περσινή σεζόν πήγαμε στην Τουρκία όπου συμμετείχαμε σε ένα τουρνουά, όμως πιστεύω ότι και στο μέλλον θα έρθουμε ξανά εδώ».

Για τους στόχους της ομάδας τη νέα σεζόν η κα. Καπογιάννη σχολίασε: «Στην Ελλάδα θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, ενώ θα επιδιώξουμε να διακριθούμε και στην Ευρώπη. Όμως για να τα πετύχουμε όλα αυτά, πρέπει να δεθούμε ως ομάδα και αυτό προϋποθέτει δουλειά και σκληρή προπόνηση. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

KA1

Πλήρως ικανοποιημένη από τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας δηλώνει η έμπειρη τεχνικός: «Θα ήμουν αχάριστη, αν έλεγα ότι δεν είμαι ικανοποιημένη. Είναι ευλογία το ρόστερ που έχω στον Ολυμπιακό και πιστεύω πως κάθε προπονητής θα ήταν χαρούμενος στη θέση μου. Όμως, όπως είπα και πριν, το θέμα είναι να γίνουμε ομάδα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω».

Για τους τομείς, που θα δουλέψει η ομάδα στο Καρπενήσι η 47χρονη τεχνικός είπε: «Στο στάδιο της προετοιμασίας που βρισκόμαστε, δουλεύουμε πάνω στην τακτική, στη συνοχή, στους αυτοματισμούς και μέσα από τα φιλικά θα δούμε τι δε δουλεύει, ώστε να το διορθώσουμε στη συνέχεια».

Για το διεθνές τουρνουά, που θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι, το σχόλιο της Καπογιάννη ήταν: «Είναι σπουδαίο, που διεξάγεται ένα τουρνουά με τόσο ανταγωνιστικές ομάδες. όπως η Χατάι, η Τορίνο, αλλά  και ο Αθηναϊκός. Η καθεμιά θα “βοηθήσει” τις άλλες να βελτιωθούν και να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα…».

14407974 10208708969175218_776993618_o_1

Για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία της ως προπονήτρια η κα. Ελένης Καπογιάννη, απάντησε… για τον εαυτό της: «Κανένας δεν είναι Θεός και κανένας δε γεννήθηκε να τα ξέρει όλα. Θεωρώ πως σαν άνθρωποι -και νομίζω όλοι έτσι πρέπει να σκέφτονται- κάνουν λάθη, όμως δουλεύουμε και βελτιωνόμαστε καθημερινά. Μαθαίνω κάθε μέρα στις προπονήσεις, μαθαίνω από τις παίχτριες μου και προσπαθώ να φτάσω και να ξεπεράσω το ταβάνι μου…».

Κλείνοντας η “ερυθρόλευκη” τεχνικός τόνισε: «Καταρχάς να πω ότι μου αρέσει πολύ το Καρπενήσι, είναι φιλόξενη πόλη και οι συνθήκες δουλειάς είναι ιδανικές για εμάς. Εύχομαι να είμαστε υγιείς και όλα θα πάνε καλά».

Ελένη Καπογιάννη

Η κα. Καπογιάννη δε χάνει αγώνα μπάσκετ της Ευρωλίγκα, παρακολουθεί σεμινάρια πολλών Ευρωπαίων προπονητών, φιλοσοφία της είναι η πολύ δυνατή άμυνα και η ταχύτητα και γρήγορη εκτέλεση στην επίθεση. Μέλος του Δ.Σ. ΣΕΠΚ η τεχνικός του Ολυμπιακού έχει στο βιογραφικό της πολλές επιτυχίες (πριν το νταμπλ με τις “ερυθρόλευκες”) αμέτρητους τίτλους με το Ελληνικό, από όπου προέκυψε η ομάδα του Πειραιά.
Προπονητές, που την έχουν βοηθήσει στην καριέρα της είναι οι: Τσεμπέρης, Ζευγώλης, Δικαιουλάκος (προπονητής της πρωταθλήτριας Γυναικών της Φενερμπαχτσέ), Κεραμιδάς, Ζούρος και Πρίφτης. Εκτιμά τον φίλο της Κατσικάρη, αλλά και τους Σφαιρόπουλο, Μπαρτζώκα, Ίβκοβιτς και στον Ομπράντοβιτς και Μαρκόπουλο. 

KA2

KAP2