Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Ογκρατέν μελιτζάνας & κολοκυθιού

724

Υλικά

-100 γρ. λάδι

-1/2 κιλό μελιτζάνα τριμμένη

-2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα

-1/2 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

-1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι up

-2 αυγά

-1 κουταλιά μαϊντανό

-λίγο άνηθο

-400 γρ. διάφορα τυριά

-λίγη μαργαρίνη

-πιπέρι

-200γρ. φέτα

-1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Τρίβουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε στο λάδι τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι. Αφήνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα αυγά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τα τυριά, το νερό και λίγη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει χυλός.

Έπειτα προσθέτουμε στο χυλό τα σοταρισμένα λαχανικά και ρίχνουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγη μαργαρίνη.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 50΄- 60΄.

 

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr/