Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τον Ευρυτάνα Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει η Νέα Δημοκρατία για νέο πρόεδρο στο ΕΣΡ (έντυπη έκδοση)

Τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο, προτείνει η Νέα Δημοκρατία για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, επισημαίνοντας πάντως πως πρώτα "πρέπει να καταργηθούν οι προβληματικές διατάξεις του νόμου Παππά και μετά να γίνει η επιλογή των προσώπων για το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο".

koutromanos-athanasios-evritanas1

O Aθανάσιος Κουτρομάνος κατάγεται από τα Επινιανά των Αγράφων. Γεννήθηκε στο Νεοχώρι Καρδίτσας το έτος 1948. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα. Επελέγη ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου την 12η Αυγούστου 2014.

Έλαβε απολυτήριο κλασικού λυκείου  Καρδίτσας κατά το έτος 1966 και πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά το έτος 1971. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας έλαβε επιτυχώς μέρος, ως ασκούμενος δικηγόρος, στις οικείες εξετάσεις και διορίσθηκε δικαστικός πάρεδρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Κουμουτσάκος: "Πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής ο κ. Κουτρομάνος"

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, τόνισε πως: «οι αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, με όχημα τον αντισυνταγματικό νόμο Παππά, για τη χειραγώγηση της ενημέρωσης, οδήγησαν σε αδιέξοδο» και πως αυτό το αδιέξοδο πρέπει να αρθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο κ. Κουτρομάνος είναι «πρόσωπο με απόλυτα διαφανή δημόσια πορεία, εγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής, στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

«Η πρόταση νόμου που παρουσιάσαμε, η οποία καταργεί το νόμο Παππά και η υποψηφιότητα του κ. Κουτρομάνου επιβεβαιώνουν έμπρακτα τη συμβολή της Νέας Δημοκρατίας για λύση. Είναι η προϋπόθεση για να μπει οριστικό τέλος στη σημερινή νοσηρή κατάσταση και στα αδιέξοδα που προκάλεσε η κυβέρνηση», κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.