Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το γλύκισμα της εβδομάδας | Καριόκες με βανίλια

725

Υλικά

-200 γρ. παντεσπάνι τριμμένο (από κέικ που περίσσεψε)

-700 γρ. κουβερτούρα

-1/2 κουταλιά βούτυρο

-300 γρ. γλυκό βανίλια (υποβρύχιο)

-3/4της κούπας σιρόπι από γλυκό κουταλιού (το περγαμόντο συνδυάζεται ιδανικά)

-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

-2 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκυ

Εκτέλεση

Λιώνουμε 300 γρ. κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το σιρόπι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε πάλι. Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο παντεσπάνι και τα καρύδια, προσθέτουμε το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα για μια ωρίτσα στο ψυγείο, να σφίξει λίγο.

Σε μια μεμβράνη βάζουμε το μίγμα, του δίνουμε κυλινδρικό σχήμα, τυλίγουμε με τη μεμβράνη και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια μέρα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα που έχει περισσέψει (400 γρ.) μαζί με τη μισή κουταλιά βούτυρο.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες, γύρω στο μισό εκατοστό. Τις βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη, να παγώσουν καλά. Τις βουτάμε στην κουβερτούρα (που έχουμε πάντα στο μάτι, στο πολύ σιγανό), με τη βοήθεια δυο πιρουνιών.Τις απλώνουμε κατευθείαν σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε μερικές ώρες να στεγνώσουν (ή τις βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για λίγο).

Τυλίγουμε τις καριόκες σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr