Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δημήτρης Λέντας (Αμυντικός Α.Σ. Αίολος): Πρόκληση για μένα ο τίτλος με τον Αίολο - Οι ιθύνοντες της ομάδας δε μου άφησαν περιθώρια να πω “όχι” στην πρότασή τους

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Δημήτρης Λέντας, που αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Αίολο. Ο 23χρονος ταλαντούχος αμυντικός αναφέρεται στην μεταγραφή του στον Αίολο, τον ρόλο που έπαιξε” η απόκτηση του Ρούσση, τονίζει πως η ομάδα έχει στόχο το πρωτάθλημα και το κύπελλο και κλείνει μιλώντας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον πατέρα του, Σπύρο.

lentas dimitris

Ο Δημήτρης Λέντας είναι 23 ετών (γεννηθείς στις 22 Δεκεμβρίου 1993,) αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει και δεξί μπακ. Αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης, ενώ στο αγώνα με την Ποταμιά πήρε χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο ημίχρονο.
Τελευταίο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ήταν τον περασμένο Ιούνιο με τον Ολυμπιακό Λαμίας κόντρα στον Αίολο για την 6η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου. Την περασμένη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια ημέρα μετά την παραχώρηση της συνέντευξης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στο Καρπενήσι και αναμένεται ξανά την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρη, πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Αίολο; Έχοντας ήδη φύγει από τον Ολυμπιακό Λαμίας είχα προτάσεις από τη Φθιώτιδα οι οποίες δε με κάλυπταν. Όταν όμως με προσέγγισαν οι ιθύνοντες του Αιόλου έδειξαν αμέσως πως με ήθελαν στην ομάδα, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που έχω, ενώ σημαντικό ρόλο στη συμφωνία έπαιξε ρόλο η απόκτηση του Ρούσση. Είχαμε συχνή επικοινωνία και ουσιαστικά δε μου άφησαν περιθώρια να πω “όχι”, ούτε όμως είχα ενδοιασμούς.

Με τον Ρούσση είχατε μιλήσει και συμφωνήσει, ώστε να ανεβείτε μαζί; Ουσιαστικά ναι!! Είχαμε πάρει την απόφασή μας να ανεβούμε και οι δύο στον Αίολο, απλά η δική μου μεταγραφή τυπικά έκλεισε μία ημέρα αργότερα. 

Μιλώντας με τον Ρούσση τι δεδομένα θέσατε επί τάπητος, ώστε να πείτε το  τελικό “ναι”; Αρχικά ήταν το ενδιαφέρον που έδειξε για εμάς ο Αίολος, αλλά οι στόχοι που έχει τη φετινή σεζόν που είναι ο πρωταθλητισμός και ουσιαστικά με αυτό ζούμε τα τελευταία χρόνια. Ήταν μία πρόκληση για εμάς. 
Θέλω όμως να επισημάνω εδώ πως (από όσα έχω μάθει) υπάρχουν δύο δυνατοί αντίπαλοι, που θα μπορούν να μας κοντράρουν, το Βελούχι, που έχει καλούς παίχτες τόσο από την Ευρυτανία, αλλά και την Φθιώτιδα, αλλά και η Μυρίκη που έχει ένα αξιόλογο σύνολο. Εύχομαι να φανώ αντάξιος των προσδοκιών της ομάδας και μέσα από τον υγιή ανταγωνισμό να κερδίσει ο καλύτερος, που ελπίζω να είναι ο Αίολος. 

LENTAS DHMHTRHS_AIOLOS_1

Η γνώμη σου για τους νέους συμπαίχτες σου, Ρούσση και Νάσιο; Έχουμε υπάρξει συμπαίχτες και με τους δύο. Ο Ρούσσης είναι εξαιρετικός παίχτης και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που έχει βγάλει το φθιωτικό ποδόσφαιρο. Ο Νάσιος στην καριέρα του έχει δείξει την κλάση του, έχει παίξει σε ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό και θα βοηθήσει τα μέγιστα.
Ο δυνατός κορμός που έχει τα τελευταία χρόνια ο Αίολος αποτελεί πλεονέκτημα και ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ θα μας βοηθήσουν να ενσωματωθούμε, ώστε με τη σειρά μας να προσφέρουμε όσα μπορούμε. 

Το πρόβλημα τραυματισμού που έχεις πιστεύεις πως θα σε εμποδίσει να προσφέρεις τα προσδοκόμενα; Όχι, δε πιστεύω πως θα υπάρξει πρόβλημα, γιατί βρίσκομαι στο στάδιο της ανάρρωσης και έχω αρχίσει ασκήσεις στο γυμναστήριο και το γήπεδο. Ελπίζω σύντομα να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο ως ποδοσφαιριστής και που πιστεύεις ότι μειονεκτείς; Προτιμώ να το κρίνουν οι άλλοι αυτό και όχι εγώ, όμως το βέβαιο είναι πως σε όλα τα παιχνίδια αγωνίζομαι με δύναμη και πάθος, πάντα προς όφελος της ομάδας.

LENTAS DHMHTRHS_AIOLOS_6

Αναφέρθηκες πιο πριν στον ΑΠΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σου για τους παίχτες που αποκτήθηκαν από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Φθιώτιδας; Όλοι όσοι αποκτήθηκαν είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, με εμπειρίες και πορεία πρωταθλητισμού στη Φθιώτιδα. Όμως, γνωρίζω επίσης τον Γενιτσαρόπουλο και τον Μπακαλίδη, ο οποίος έχει μεγάλη και σπουδαία καριέρα και θεωρώ πως θα είναι δυνατός και ανταγωνιστικός αντίπαλος. Βεβαίως, υπολογίζω όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος της Ευρυτανίας, γιατί στο ποδόσφαιρο αν δεν προσέξεις όλα  μπορούν να συμβούν.

Για τη δική σου ομάδα, τον Αίολο τι γνωρίζειςΟ Αίολος -τον οποίο έχω αντιμετωπίσει τρεις φορές (Δ’ Εθνική και μπαράζ)- ήταν μία ομάδα μαχητική, που αγωνιζόταν με όσες δυνάμεις είχε και πάντα μάς δυσκόλευε, ας ήταν ο πιο αδύναμος αντίπαλος.

Στον αγώνα Αίολος - Μαλεσίνα είχες αποβληθεί. Θυμάσαι τη συγκεκριμένη στιγμή; Βέβαια! Είναι η μοναδική στιγμή για την οποία έχω μετανιώσει στην καριέρα μου στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η συμπεριφορά μου δεν ήταν σωστή, έφταιγα κατά κύριο λόγο εγώ και έτσι αναγκάστηκα να παρακολουθήσω τα δύο επόμενα κομβικά παιχνίδια από την εξέδρα, χωρίς να μπορώ να βοηθήσω.

Νικολάου και Λέντας αντίπαλοι στο παρελθόν, συμπαίχτες από φέτος
lentasdd

Το σχόλιό σου για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σπύρο Λέντα, τον πατέρα σου; Δύσκολη ερώτηση όμως θεωρώ πως είναι μία σημαντική κίνηση για την ομάδα, γιατί η καριέρα του όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου και οι εμπειρίες, που έχει αποκτήσει έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει οποιαδήποτε ομάδα αναλάβει και φυσικά τον Αίολο. Πιστεύω ότι πολύτιμη θα είναι και η προσφορά του κ. Αναστασόπουλου, άμεσο συνεργάτη του πατέρα μου, γιατί γνωρίζει καλύτερα το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και θεωρώ πως η συνεργασία τους θα φέρει αποτελέσματα.

Κλείνοντας, να σε ευχαριστήσω για την κουβέντα και σου εύχομαι ταχεία ανάρρωση και επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους. Ευχαριστώ πολύ την πρόσκληση από την εφημερίδα σας. Εύχομαι υγεία σε όλους και ο Αίολος να πάρει την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Ο Λέντας δεξιά με τον "αδερφικό" φίλο Μαλισσόβα
lentasd3

Δημήτρης Λέντας

Ο Δημήτρης Λέντας ξεκίνησε από την Ακαδημία του Αίαντα Λαμίας περνώντας από τα όλα τα τμήματα υποδομής, ενώ στα 15 του αγωνίστηκε στην Α’ ΕΠΣΦ. Τη σεζόν 2009-2010, πήγε στον Ολυμπιακό Λαμίας, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα Β’ ΕΠΣ Φθιώτιδας, αλλά και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με την Μικτή Νέων.
Ο Λέντας στη συνέχεια πήγε στους έφηβους τους Α.Σ. Λαμίας (Α’ ΕΠΣ Φ) και εμπλούτισε την καριέρα τους παίζοντας από ένα χρόνο στις εξής ομάδες: Ολυμπιακό Λαμίας (Α’ ΕΠΣ  Φθιώτιδας), Αχιλλέας Δομοκού (Δ’ Εθνική, πήρε το Σούπερ Καπ του 2012), Στυλίδα (Α’ ΕΠΣ Φ), Μαλεσίνα (πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΦ 2015), Ολυμπιακό Λαμίας (πρωτάθλημα Α’ ΕΠΣΦ 2016). Πλέον, από τα τέλη Οκτωβρίου ανήκει στο ρόστερ του Αιόλου.

LENTAS DIMITRIS_4

LENTAS DHMHTRHS_AIOLOS_4


Ο Δημήτρης Λέντας δεξιά, αριστερά ο αδερφός του Νίκος και στη μέση ο πατέρας Σπύρος
lentasd4