Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο Κώστας Πολίτης στα “Ευρυτανικά Νέα”: «Πετυχημένη η διοργάνωση - Άριστη η φιλοξενία στο Καρπενήσι»

Στο περιθώριο της ημερίδας για το τουρνουά "Π. Καπαγέρωφ" ο Κώστας Πολίτης (προπονητής της Εθνικής Ελλάδας το 1987) μίλησε στα "Ευρυτανικά Νέα" για τη διοργάνωση, τα αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
POLITIS1

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Κώστα Πολίτη αποκλειστικά στα “Ευρυτανικά Νέα”.

Για τη διοργάνωση του τουρνουά είπε: «Ξεκίνησε και εξελίχθηκε πολύ καλά, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών, αλλά και αναμετρήσεων. Να ευχαριστήσουμε την πόλη του Καρπενησίου τόσο για τη φιλοξενία της, όσο και την διεξαγωγή της διοργάνωσης».

Για τον σκοπό του τουρνουά ο κ. Πολίτης δήλωσε: «Οι προπονητές των τμημάτων υποδομών που βρίσκονται εδώ θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους πιο ταλαντούχους αθλητές, που έχουν το μέλλον και την προοπτική μπροστά τους. Αυτοί οι αθλητές θα απαρτίζουν την Εθνική ομάδα παίδων και αργότερα και των υπολοίπων τμημάτων».

Για τη θέληση της Περιφέρειας να γίνει θεσμός στο Καρπενήσι το τουρνουά υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Πολύ ευχαρίστως.. ! Μακάρι να γίνει, γιατί θα έχει οφέλη για εμάς, για την ανάπτυξη του μπάσκετ στο Καρπενήσι, την ίδια την πόλη και φυσικά για τις δύο ομάδες του Καρπενησίου. Θα μπορούν μελλοντικά να συμμετάσχουν περισσότερα παιδιά...». 

Για τους αθλητές και το ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ σχολίασε: «Ταλέντα βγάζουμε, όμως τα παίρνουν οι “μεγάλες” ομάδες και δεν τα προωθούν εύκολα και κάθονται στον πάγκο. Θα μπορούσαν και μπορούν να τα δώσουν σε άλλες ομάδες με υποσχετική ή -όπως λέω πάντα- να υπάρχει ένα δεύτερο δελτίο, που να τους δίνει τη δυνατότητα να παίζουν σε άλλες κατηγορίες».

Για την ανάπτυξη των υποδομών στην Ελλάδα της κρίσης ο υπεύθυνος ανάπτυξης παίδων της ΕΟΚ τόνισε: «Υπάρχουν υποδομές, όμως τα προγράμματα πολλές φορές δεν ολοκληρώνονται, γιατί χρειάζονται χρήματα, πο δεν υπάρχουν. Για αυτό είμαι ευγνώμονες στον Περιφερειάρχη και όλους του φορείς του Καρπενησίου, που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση».

poliths4

POLITIS2

poliths4