Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γιώργος Χαλλής (ποδοσφαιριστής ΑΠΟΚ): «Ομάδες με ιστορία ΑΠΟΚ και Ένωση- Δουλεύουμε όλοι μαζί για το νταμπλ»

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στα "Ευρυτανικά Νέα" ο Γιώργος Χαλλής. Ο 23χρονος ποδοσφαριστής του ΑΠΟΚ μιλάει για την μεταγραφή του, την προσπάθεια συνεργασίας Βελουχίου και Ένωσης, αναφέρεται στον Αίολο που αποτελεί τον βασικό ανταγωνιστική στην Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας και ξεκαθαρίζει πως βασικός και αποκλειστικός στόχος του “ιστορικού” είναι το νταμπλ στον νομό.

1

Αξιόλογος παίχτης και άνθρωπος χαμηλών τόνων ο Γιώργος Χαλλής στην πρώτη του συνέντευξη μίλησε για το παρελθόν αναπολώντας όμορφα χρόνια στην Ένωση, μια ιδιαίτερη, αλλά δυσάρεστη στιγμή στη θητεία του στην ομάδα του χωριού του, αλλά και το μέλλον του στον ΑΠΟΚ, όπου ανήκει πλέον και έχει βάλει ως στόχο να βοηθήσει την νέα του ομάδα να πάρει το νταμπλ. 

Ο 23χρονος Γιώργος Χαλλής αποτελεί ένα από τα βασικά γρανάζια της ομάδας του ΑΠΟΚ. Αγωνίζεται κυρίως στις πτέρυγες, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που λειτουργεί ως κρυφός κυνηγός, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κίνηση και την άψογη “εκτέλεση” στη νίκη με 2-0 επί της Ποταμιάς, όπου άνοιξε το σκορ. Ο Χαλλής συνολικά έχει σκοράρει επτά (7) φορές, τέσσερις (4) για το πρωτάθλημα και τρεις (3) για το θεσμό του κυπέλλου.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργο, το πρωτάθλημα βρίσκεται ήδη στα μισά και η ομάδα σου έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια χειμώνα. Ποιο είναι το σχόλιό σου για τον πρώτο γύρο της Α’ Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας; 
Ο πρώτος γύρος κύλησε ιδανικά για εμάς, καθώς είμαστε στην πρώτη θέση, ενώ έχουμε προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου Ευρυτανίας, το οποίο ευελπιστούμε να κατακτήσουμε (όπως φυσικά και το πρωτάθλημα). Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο, μια δυνατή ομάδα με καλούς παίχτες, αλλά και χαρακτήρες, που θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό.

Ουσιαστικά, μού έδωσες πάσα για την επόμενη ερώτηση, σχετικά με το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας του ΑΠΟΚ...
Το κλίμα, παρά το γεγονός πως έγιναν αρκετές προσθήκες με εμάς που ήρθαμε από τη Φθιώτιδα, είναι πολύ καλό και δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα. Είμαστε και συμπαίχτες, αλλά και φίλοι με τα παιδιά και νομίζω πως αν δεν είσαι φίλος δεν έχεις διάθεση να πας στις προπονήσεις και τους αγώνες.

2

Το περασμένο καλοκαίρι η πρώην ομάδα σου η Ένωση 2010 και ο ΑΠΟΚ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε πλάνο συνεργασίας αρχικά και συγχώνευσης αργότερα. Ποια ήταν η δική αντίδραση όταν οι διοικούντες της ομάδας σου ανακοίνωσαν την απόφασή τους;
Μου είπαν ότι θα γίνει αυτή η κίνηση, ανέλυσαν το πλάνο και την φιλοσοφία τους και αποφάσισα να ακολουθήσω. Αρχικά, είχα κάποιους ενδοιασμούς λόγω της δουλειάς μου, όμως όταν αυτό το ζήτημα ξεκαθάρισε απάντησα καταφατικά. Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε το γεγονός πως πολλά παιδιά που ήξερα και κάναμε παρέα όπως ο Λάππας, ο Κουτσούμπας κ.ά ακολούθησαν στο Καρπενήσι. 

Θεωρώ πως η προσπάθεια που έγινε είναι καλή, γιατί δείχνει πως δύο σύλλογοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Από την άλλη όμως, πιστεύω πως η Ένωση μια ομάδα με ιστορία (όπως και ο ΑΠΟΚ φυσικά) από την Σπερχειάδα και την Μακρακώμη θα έπρεπε να υφίσταται ως σύλλογος στη Φθιώτιδα.

Στο πλάνο της συνεργασίας, όπως είναι φυσικό, βρίσκονται και οι παράγοντες του ΑΠΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς, εφόσον ξέρεις καλά τους αντίστοιχους της Ένωσης;
Με όσους έχω μιλήσει η γνώμη μου είναι πολύ καλή και δεν έχω κανένα παράπονο. Η προσπάθεια που γίνεται τόσο από τους παίχτες, όσο και από τα μέλη της διοίκησης και των δύο πλευρών είναι αξιόλογη και όλοι δουλεύουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Πλέον αγωνίζεσαι στο τοπικό Ευρυτανίας. Πως κρίνεις το επίπεδο του ποδοσφαίρου;
Πριν έρθω, δεν γνώριζα το επίπεδο του πρωταθλήματος της Ευρυτανίας και βλέπω πως δεν έχει τη δυναμική της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Στην ΕΠΣΦ είναι περισσότερες οι κατηγορίες και οι ομάδες, που διεκδικούν τον τίτλο και αυτό ανεβάζει το επίπεδο. Στην Ευρυτανία το επίπεδο είναι σαφώς χαμηλότερο όμως υπάρχουν αξιόλογες ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Αίολος που ενισχύθηκε σημαντικά.

Στοχεύουμε, όπως είπα, στο νταμπλ και φυσικά στο κύπελλο, που προηγείται. Θα παίξουμε με τον Αίολο στον τελικό, θέλουμε να το κατακτήσουμε, όμως θα χρειαστεί προσπάθεια και να είμαστε όσο γίνεται καλύτεροι. 

3

Αναφέρθηκες στον Αίολο, που έχει ενισχυθεί με παίχτες τους οποίους έχει αντιμετωπίσει και στη Φθιώτιδα (Ρούσσης, Λέντας, Νάσιος). Ποια είναι η γνώμη σου για αυτούς;
Είναι καλοί χαρακτήρες και μάλιστα με τον Δημήτρη (σ.σ. Λέντας) είμαστε καλοί φίλοι. Φυσικά είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, που έχουν δυναμώσει αισθητά το ρόστερ της ομάδας τους και αυτό είναι στοιχείο που δημιουργεί ανταγωνισμό πάντα σε αθλητικά πλαίσια.

Έχεις αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις μεσοεπιθετικά. Ποια είναι η αγαπημένη σου όμως;
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος προσπαθώ να προσφέρω και ανταποκρίνομαι σε οποιαδήποτε θέση με τοποθετείται ο προπονητής μου. Φυσική μου θέση και σε αυτή που έχω παίξει κατά κύριο λόγο είναι του εξτρέμ τόσο στα αριστερά, όσο και τα δεξιά.

Αναφορικά με τον προπονητή σου, ποια είναι η άποψή σου για τον Γιάννη Φλωράκη;
Ο κ. Φλωράκης είναι ένας πολύπειρος προπονητής, που βρίσκεται χρόνια στο ευρυτανικό πρωτάθλημα. Πιστεύω πως με την δική του καθοδήγηση και εμπειρία, η ομάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στην κορυφή, όπου της αξίζει.

4

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή που σου έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη σου;
Όλες οι στιγμές που έχω περάσει στην Ένωση! Κάθε στιγμή ήταν ξεχωριστή σε όλη τη διάρκεια των 4 χρόνων που ήμουν εκεί. Είχαμε απίστευτο κλίμα στα αποδυτήρια, τρομερό δέσιμο με όλα τα παιδιά και πλέον το αναπολούμε. 

Υπήρχαν ποδοσφαιριστές, όπως ο Ψυχογιός, ο Πλατανιάς, ο Μπούσιος και ο Μακρής οι οποίοι “έδεσαν” εμάς τους νεότερους και έτσι λειτουργούσαμε ως μια μεγάλη παρέα. Νομίζω ότι αξίζαμε κάτι περισσότερο, γιατί είχαμε μια δυνατή ομάδα…

Άσχημες στιγμές πάντα υπάρχουν. Ποια όμως ξεχωρίζεις;
Είχα μικροτραυματισμούς στη διάρκεια της καριέρας μου, όμως η στιγμή που έχει μείνει στη μνήμη μου ήταν όταν τραυματίστηκε σοβαρά ο ξάδερφός μου Γιάννης Καλοπήτας όταν παίζαμε στην Τσούκα. Είχε δεχτεί χτύπημα με αγκωνιά, με αποτέλεσμα να σπάσει τον ζυγωματικό του σε οκτώ (8!) σημεία. Ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία, καθώς εκτός από συμπαίχτες και συγγενείς είμαστε σαν αδέρφια…

Κλείνοντας Γιώργο, υπάρχει κάτι άλλο που θα ήθελες να επισημάνεις;
Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον σας. Να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία στους συμπαίχτες μας και σε όλο τον κόσμο φυσικά και να πετύχει ο ΑΠΟΚ τους στόχους του.

6

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΛΗΣ
Ο Γιώργος Χαλλής άρχισε την καριέρα του στην ηλικία των 10 από το παιδικό πρωτάθλημα και την ομάδα της ΑΕΝΑ και στη συνέχεια πήγε στις Ελπίδες Λαμίας (παιδικό), παραμένοντας για ένα χρόνο. Ακολούθησε, τριετής θητεία στην ομάδα του χωριού του την Τσούκα, συμμετέχοντας όπως και η ομάδα παίδων των Ελπίδων στη β’ τοπική κατηγορία Φθιώτιδας.

Στη συνέχεια, για τα επόμενα τέσσερα (4) χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Ένωσης 2010, όπου κατέκτησε ένα κύπελλο (1 - 0 τα Κρίκελλο), ενώ ήταν φιναλίστ σε ένα ακόμα (0 - 1 από τα Καμένα Βούρλα). Ο Γιώργος Χαλλής είναι 23 ετών (20 Απριλίου 1994) μεσοεπιθετικός και από το περασμένο Καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον ΑΠΟΚ, στα πλαίσια της συνεργασίας του Βελουχίου με την Φθιωτική ομάδα. 

7