Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κώστας Σταμούλης: «Βγάζουμε αντίδραση στα παιχνίδια. Μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα»

Συνέντευξη  στα "Ευρυτανικά Νέα" ο επιθετικός της Μυρίκης Κώστας Σταμούλης. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρεται στην πορεία της ομάδας του στο πρώτο μισό, τονίζει πως όλοι στην ΑΟΜ έχουν θέσει ως στόχο το πρωτάθλημα, σχολιάζει τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, ενώ αναφέρεται και στην προοπτική της Γ’ Εθνικής.

1

Ο πρώτος σκόρερ του 2013 και του 2016 και δεύτερος μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ευρυτανίας είναι το σημείο αναφοράς στην επιθετική γραμμή της Μυρίκης. Ο Σταμούλης είναι φίλαθλος και ποδοσφαιριστής της Μυρίκης και στη συνέντευξη που ακολουθεί, το αποδεικνύει μέσα από τα λεγόμενά του.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κώστα, σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Η Μυρίκη φέτος παρουσιάζεται βελτιωμένη παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Το δικό σου σχόλιο για το πρώτο μισό της σεζόν…;
Σημαντικό ρόλο στην εικόνα μας ως τώρα παίζουν οι επιστροφές βασικών παιχτών, που είχαν σοβαρούς τραυματισμούς πέρσι, όπως ο Παχής, ο Μαντέκας και ο Ζαχαράκης. Είμαστε ένα δεμένο σύνολο, που κράτησε τον περσινό κορμό και πρόσθεσε 2-3 μεταγραφές.
Η ομάδα της Μυρίκης παίζει σε κάθε αγώνα με στόχο τη νίκη και πιστεύω πως ακόμα και στην ήττα από τον ΑΠΟΚ αν δεν είχαμε τους τραυματισμούς το αποτέλεσμα ίσως ήταν διαφορετικό. Τη φετινή σεζόν έχουμε καταφέρει να βγάζουμε αντίδραση ακόμα και όταν το σκορ δεν είναι ευνοϊκό για εμάς, όπως έγινε τόσο με το Βελούχι, όπου “απαντήσαμε” δύο φορές, αλλά και την Ποταμιά, ανατρέποντας το σκορ. Έχουμε την ποιότητα και με περισσότερες προπονήσεις θα τα καταφέρουμε.

Πιστεύεις ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και στον β’ γύρο;
Πιστεύω πως η Μυρίκη θα συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και θα πρωταγωνιστήσει στην κούρσα του πρωταθλήματος. Αναγνωρίζουμε βέβαια πως αυτό έχει ορισμένες δυσκολίες, γιατί αν οι ανταγωνιστές μας πληρώσουν και φέρουν ποιοτικούς παίχτες αλλάζουν τα δεδομένα, γιατί εμείς στη Μυρίκη δεν παίρνουμε αμοιβή, είμαστε ερασιτέχνες, που κάνουμε το χόμπι μας.

Παρόλα αυτά όμως στόχος σας είναι το πρωτάθλημα…
Εννοείται πως είναι ο τίτλος. Είναι εξάλλου ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει, αφού μείναμε εκτός τελικού στο Κύπελλο. Το πρωτάθλημα είναι ο στόχος που έχει θέσει και η διοίκηση της Μυρίκης και πιστεύω πως αν δεθούμε περισσότερο θα είμαστε και ανταγωνιστικοί, αφού το έχουμε απο-δείξει ως τώρα.

Αναφέρθηκες και στο Κύπελλο, όπου μείνατε εκτός τελικού. Τι πήγε στραβά;
Πιστεύω πως ήταν μια κακή ημέρα, όχι μόνο για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αλλά για όλη την ομάδα. Ήταν ένα μάθημα, που λειτούργησε σαν… καμπανάκι για τη Μυρίκη, που έφερε συσπείρωση για τη συνέχεια.

2

Η γνώμη σου για τον προπονητή Δημήτρη Αντωνίου, που ανέλαβε για πρώτη φορά τη Μυρίκη;
Ο Αντωνίου ζει έντονα τα παιχνίδια και βγάζει πάθος. Ίσως μας βοηθάει πολύ η ενέργεια που μεταδίδει στους παίχτες. Επιπροσθέτως, έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία και αυτό φαίνεται στο γήπεδο, όπου η ομάδα έχει τρεξίματα. Τονίζει την αυτοπεποίθηση του καθενός και πιστεύει στις ικανότητες μας…

Ο προπονητής σου είναι υπέρμαχος των ντόπιων παιδιών και των νεαρών σε ηλικία. Αυτό έχει ισχυροποιήσει την ομοιογένεια στην ομάδα;
Είναι θετικό να έχεις παιδιά αρχικά στις προπονήσεις και μετά στους αγώνες. Ο κ. Αντωνίου θέλει και έχει δείξει πως δίνει ιδιαίτερο βάρος στα νέα παιδιά, έχοντας όμως τονίσει πως επιβραβεύονται όσοι συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες προπονήσεις. Τα νέα παιδιά άλλωστε είναι μέλλον του ποδοσφαίρου και αυτό δείχνει το έργο του, εντάσσοντας σταδιακά στο σύνολο της Μυρίκης.

Σε έχουμε δει να παίζεις περιφερειακός επιθετικός, ως φουνταριστός, αλλά και ως εξτρέμ. Ποια όμως είναι η θέση που εσύ προτιμάς να αγωνίζεσαι;
Εμένα γενικά μου αρέσει να έχω χώρο για να παίζω. Προτιμώ να αγωνίζομαι ως 10άρι και κρυφός κυνηγός ή ως αριστερός εξτρέμ, όμως επιθετικός, σέντερ φορ δεν είμαι. Πάνω από όλα, μ’ αρέσει να κερδίζει η ομάδα και να πετυχαίνω γκολ.

Το μυστικό της ανάδειξής σου σε πρώτο σκόρερ…;
Δεν επιδιώκω να βγαίνω πρώτος σκόρερ!! Φαίνεται πως είτε οι συμπαίχτες μου στηρίζονται κυρίως σε εμένα επιθετικά, είτε μου “βγαίνουν” οι φάσεις, όμως γκολ έχουν πετύχει κι άλλοι στην ομάδα. Δεν θα επιδιώξω να πετύχω πολλά γκολ σε μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα, ώστε να βγω πρώτος σκόρερ. Είμαστε όλοι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και δεν το θεωρώ δίκαιο. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο…
3

Είναι στους στόχους σου να παίξεις σε ανώτερη κατηγορία;
Θέλω πολύ να παίξω σε άλλη κατηγορία, όμως είναι αρκετά δύσκολο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Πιστεύω πως δε θα μπορώ να ακολουθήσω σε προπονήσεις και στις αποστολές. Ακόμα, δε γνωρίζω, όμως αν μια ομάδα ανέβει στη Γ’ Εθνική και μου ζητήσει να πάω, ίσως ακολουθήσω ίσως και όχι. Ακόμα και η Μυρίκη να είναι αυτή μπορεί να μην συμμετάσχω, λόγω της δουλειάς μου. Δε θέλω να στερήσω κάτι από άλλον που μπορεί να προσφέρει πιο πολλά και θα είναι παρών συνέχεια.

Οι άνθρωποι του συμβουλίου της Μυρίκης στηρίζουν τον σύλλογο;
Ξέρουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά, όμως το Δ.Σ. κάνει προσπαθεί να κρατήσει την ομάδα «με νύχια και με δόντια». Ο Νίκος (Προέδρος Τσώνης), ο Γιάννης (Χαντζόπουλος), ο Τάκης (Λέρης)… όλοι δίνουν από το υστέρημά τους σε ότι χρειαστεί η ομάδα, πχ διαιτησία, φόρμες κ.ά. Οι παράγοντες μάς έχουν πει ότι πιστεύουν σε εμάς, ότι έχουμε καλή ομάδα και πως αν πάρουμε το πρωτάθλημα θα συνεχίσουμε και στη Γ’ Εθνική. 

Ποια είναι η γνώμη σου για το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας;
Αν κάνουν όλοι αυτό που κάνει ο κ. Αντωνίου, ο οποίος στηρίζει τα νέα παιδιά θα ανεβεί και το επίπεδο. Υπάρχουν αρκετά νεαρά παιδιά, όμως δεν ξέρω γιατί δεν έρχονται στο γήπεδο. Χρειάζεται να τους δώσουν κίνητρο και να δουλεύουν μέσα από τις προπονήσεις…

Στη διάρκεια της καριέρας σου έχει ζήσει έντονες στιγμές. Ποια-ες μπορείς να ξεχωρίσεις;
Όσο καιρό παίζω στη Μυρίκη δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη. Είτε στα παιχνίδια είτε στις προπονήσεις παίζω με όρεξη… είναι οι φίλοι, το κλίμα, είναι η... Α.Ο.Μ., που δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις.

4

Και η πιο άσχημη…;
Η χρονιά που πήγα στον ΑΠΟΚ, αλλά δεν έπαιξα, γιατί εκτός ότι δεν αγωνίστηκα καθόλου, σταμάτησα μ’ αυτούς το ποδόσφαιρο για ένα χρόνο. Είχα πει από την αρχή πως δε θα μπορώ λόγω της δουλειάς, μου είπαν να μην ανησυχώ, αλλά δεν αγωνίστηκα ποτέ. 

Πριν κλείσουμε, θα ήθελα την άποψή σου για την απραξία διαρκείας των ομάδων.
Είναι σοβαρό το πρόβλημα και πιστεύω αυτό θα φανεί σε ορισμένα αποτελέσματα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν χάσει τα τρέξιματά τους και νομίζω πως δε θα παίζεται καλό ποδόσφαιρο ειδικά το πρώτο διάστημα.

Ολοκληρώνοντας, σε ευχαριστώ για  την κουβέντα μας. Από τη μεριά σου, θα ήθελες να επισημάνεις κάτι στον επίλογο;
Να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στα “Ευρυτανικά Νέα”. Εύχομαι υγεία σε όλους και καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και ας πάρει το πρωτάθλημα ο καλύτερος.

6

Κώστας Σταμούλης

Ο Κώστας Σταμούλης άρχισε να παίζει μπάλα στην ηλικία των 10 από την ακαδημία του ΑΠΟΚ (ΑΠΟΚ junior) με προπονητή τον Γιάννη Ελεφάντη. Στα 15 του περίπου, έπαιξε στην πρώτη ομάδα παίζοντας συνήθως ως αλλαγή, ενώ σκόραρε μια φορά κόντρα στον Αίολο. Ο “Σταμ” μετά από ένα χρόνο παραμονής, πήρε μεταγραφή στη Βελαώρα, όπου πέρασε μια διετία απραξίας αφού δεν έπαιξε καθόλου. 

Τη σεζόν 2008-’09 πήρε μεταγραφή στη Μυρίκη (επιλογή Βασίλη Φούκα), κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο με γκολ στη νίκη με 3-1 επί της Αγίας Τριάδας. Στα μέσα της σεζόν ήρθε η κλήση της στρατιωτικής του θητείας, όμως πιστώνεται το πρωτάθλημα της πρώτης σεζόν (περίοδος 2008-2009). Μετά το τέλος των στρατιωτικών υποχρεώσεων επέστρεψε στη Μυρίκη έχοντας “γεμάτες” χρονιές και το 2011 ο ΑΠΟΚ τον ενέταξε στο δυναμικό του (Δ’ Εθνική), χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής. Το 2012 επέστρεψε στη Μυρίκη, όπου αγωνίζεται έως σήμερα. 

Ο 27χρονος (γεννηθείς στις 23 Ιουλίου 1990) κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, το 2009 και το 2013 με τη Μυρίκη ένα κύπελλο με το Βελούχι (6-0 τα Άγραφα), ενώ ήταν φιναλίστ με την Α.Ο.Μ. στο τελικό κυπέλλου του 2013 (0-2 από τον ΑΠΟΚ). Τέλος, ο Σταμούλης έχει ανακηρυχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣ (2013, 2016).

5