Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κάρλος Ενρίκε: Ο μεγαλύτερος απατεώνας του ποδοσφαίρου

Δεν πέτυχε σε 20 χρόνια ούτε ένα γκολ κι όμως έστησε την πιο καλύτερη ποδοσφαιρική φάρσα. Μπόρεσε να κοροϊδέψει τους πάντες και να φορέσει τις φανέλες των μεγαλύτερων συλλόγων της χώρας του, χωρίς να... παίξει. 

1

Μιλάμε για επιθετικό που αγωνίστηκε ελάχιστα, ποτέ 90 λεπτά και δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ! Και όμως, πήρε μεταγραφή (και) στην Ευρώπη! Ο Κάρλος Ενρίκε γεννήθηκε στη Βραζιλία στις 2 Απριλίου 1953 και διέγραψε καριέρα ψέμα, σαν πρωταπριλιάτικο αστείο. Τις δεκαετίες '70 - '80 δεν υπήρχαν μέσα ενημέρωσης όπως σήμερα και οι μεταγραφές γίνονταν με συστάσεις.

Πλούσια, άδεια καριέρα

Ο Ενρίκε είχε όνειρο να κερδίσει λεφτά και δόξα από το ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να ιδρώσει. Τα πρώτα βήματα τα έκανε στη μεξικάνικη Πουέμπλα. Δεν έπεισε και έφυγε... Στη Βραζιλία δούλεψε καλά τις δημόσιες σχέσεις. Βγαίνοντας έξω τα βράδια, επιδίωκε να γνωρίζει ποδοσφαιριστές και ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Όπως ο ίδιος είχε πει αργότερα, Ρομάριο, Μπεμπέτο, Γκαούτσο, Τόρες, Ρότσα κ.ά. ήταν γνωστοί του.

2

Συνεχείς οι δικαιολογίες

Έτσι, τον βοήθησαν να μπει στα αποδυτήρια των ομάδων της Βραζιλίας, αρχίζοντας από τη Μποταφόγκο. Ο Ενρίκε είχε πείσει τους πάντες πως είναι επιθετικός, όμως για να μην δείξει πως δε γνωρίζει ποδόσφαιρο έβρισκε δικαιολογίες. Στην αρχή ζήτησε χρόνο, ώστε ν' αποκτήσει τη φυσική κατάσταση που έπρεπε καθώς όπως έλεγε... το παιχνίδι βασίζεται στην ταχύτητά του. Όταν έπρεπε να παίξει με τους συμπαίκτες του, έκανε το αμίμητο. Ζήτησε μια πάσα και καθώς έτρεχε, έπεσε και έκανε τον τραυματία. Εκτεταμένες εξετάσεις, όπως σήμερα, δεν έγιναν ποτέ και ο Ενρίκε έμεινε... νόμιμα για αρκετό διάστημα εκτός δράσης.

Λάτρης του lifestyle

Ενώ  έπαιζε στη Μποταφόγκο έβγαινε τα νύχτα, έκανε φιγούρα και έλεγε πως ήταν ποδοσφαιριστής.  Έκανε πως μιλούσε από το τηλέφωνο του γηπέδου στα αγγλικά με παράγοντες και ανθρώπους που τον ήθελαν στην Ευρώπη. Η Μποταφόγκο τελείωσε τον Ενρίκε όταν ο γιατρός της που ήξερε αγγλικά κατάλαβε πως κάτι τέτοιο δε συνέβαινε.

4

Αδιόρθωτος

Ο Βραζιλιάνος συνέχισε. Έκανε συμβόλαιο στη Φλαμένγκο, τη Βάσκο ντα Γκάμα, τη Φλουμινένσε. Τα τεχνάσματά του ήταν ανεξάντλητα. Οι γνωστές δικαιολογίες των τραυματισμών ήταν το πρώτο που σκαρφιζόταν. Όταν δεν μπορούσε να την σκαπουλάρει πήγαινε σε άλλο επίπεδο...
Μια φορά κι ενώ ο προπονητής τού έδωσε εντολή να σηκωθεί για να μπει ως αλλαγή, αρπάχτηκε με τους φιλάθλους που ήταν πίσω του ώστε να τιμωρηθεί. «Δεν ανέχομαι να βρίζουν την ομάδα ή τον πρόεδρο, που είναι σαν πατέρας μου...!!», είχε πει. Ο προπονητής τον φίλησε και την επόμενη μέρα, του ανανέωσαν για 6 ακόμα μήνες, το συμβόλαιο, που έληγε...

7

Έπεισε και τους Γάλλους

Ο φοβερός και τρομερός Κάρλος είχε παρατηρήσει πως εκείνη την εποχή οι Βραζιλιάνοι πουλούσαν στην Ευρώπη και ο αθεόφοβος όχι μόνο το σκέφτηκε, αλλά το κατάφερε. Άφησε τη Αμερική για να παίξει μπάλα (σχήμα λόγου) στην Ευρώπη. Οι  γνωριμίες τον έστειλαν στη Γαλλία και την Αζαξιό που τότε (όπως και σήμερα) αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία. Εκεί κουτσά-στραβά έκανε 20 ολιγόλεπτες συμμετοχές φυσικά χωρίς γκολ.

10

>> Η καριέρα του Κάρλος Ενρίκε «Κάιζερ», όπως τον έλεγαν, λόγω της ομοιότητάς του με τον Μπεκενμπάουερ κάποια στιγμή ολοκληρώθηκε. Είναι ο ποδοσφαιριστής που κατάφερε να κοροϊδέψει όποια ομάδα κι αν πήγε. Είναι ο επιθετικός που σε δύο δεκαετίες δε σκόραρε ούτε μια φορά. Είναι ο παίκτης που δεν αγωνίστηκε ποτέ για 90 λεπτά. Σήμερα, ο Κάρλος είναι personal trainer και εξακολουθεί να διηγείται τη μεγάλη ποδοσφαιρική του ιστορία, όπου κι αν τον καλούν. Άξιος...

8

3

5

9

11

6
Πηγή: forzajuve.gr