Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Με Φερφελή η Λαμία την ανατροπή και έπιασε την κορυφή

Η Λαμία επικράτησε με 2-1 των Χανίων για την 23η αγωνιστική της Β' Εθνικής και έκανε το "έντεκα στα έντεκα" εντός έδρας. "Χρυσή" αλλαγή ο "ξεχασμένος" Φερφελής - με παίκτη λιγότερο από το 22' οι Κρητικοί.

lamiaomada17

Από τις 29 Ιανουαρίου είχε να παίξει για τη Λαμία ο Δημήτρης Φερφελής. Ο Μπάμπης Τεννές τον χρησιμοποίησε στο 46' του αγώνα με τον ΑΟ Χανιά, για την 23η αγωνιστική της Football League, και ο 23χρονος σέντερ φορ έδωσε τη λύση. Με δικό του τέρμα η ομάδα της Φθιώτιδας έφτασε στο νικηφόρο 2-1.

Με την επικράτηση αυτή οι Φθιωτοί έφτασαν στην εντέκατη εντός έδρας νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ούτε ισοπαλία για τη Λαμία στην έδρα της, που επέστρεψε στις επιτυχίες ύστερα από δύο διαδοχικά παιχνίδια χωρίς τρίποντο (0-0 με τον Πανελευσινιακό, ήττα 1-0 από τα Τρίκαλα). Έστω προσωρινά η Λαμία έπιασε εκ νέου τον Απόλλωνα Σμύρνης στην κορυφή, ενώ άφησε στο -6 τον Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ανδρέα Σταματή, τον πρώτο τους σκόρερ, στο 20'. Η αποβολή του Βασιλείου δύο λεπτά μετά αποδείχθηκε καθοριστική. Στο 26' ο Βασιλόγιαννης έφερε το παιχνίδι στα ίσια με πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε σωστά για χέρι του Τσουκάνη. Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 50' με την κεφαλιά του Φερφελή. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Λαμία σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς, αλλά δεν αξιοποίησε καμία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, δίκαια έφτασαν στο τρίποντο, ενώ ο ΑΟΧ υπέστη δεύτερη διαδοχική ήττα, ύστερα από αυτή με τον ΟΦΗ.

Συνθέσεις ομάδων
ΠΑΣ Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Βαλιός (74' Αυγενικού), Χριστοφιλέας, Μπλάζιτς (30' λ. τρ. Ρότσα), Όμο, Καραγιάννης, Βασιλόγιαννης, Ματσούκας (46' Φερφελής), Βάντερσον.

ΑΟ Χανιά (Νίκος Παντέλης): Γεωργίου, Ζέρης, Δαμιανάκης, Ηρακλής, Βασιλείου, Φουρλάνος, Τσουκάνης, Λάσκαρης (71' Κοζάκης), Αποστολόπουλος (79' Γεωργακόπουλος), Βανκεβάι, Σταματής (85' Αφράτης).
Ρεπορτάζ: sport24.gr - φωτογραφία: sentragoal.gr