Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τέσσερις φιναλίστ των μπαράζ σχολιάζουν στα "Ευρυτανικά Νέα" τα πλέι οφ που ακολουθούν και τους στόχους των ομάδων τους

Το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου 2017 αρχίζουν τα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή της ΕΠΣ Ευρυτανίας με την αναμέτρηση ΑΠΟΚ - Ποταμιά να ανοίγει την αυλαία, ενώ την επομένη ακολουθεί το παιχνίδι Αίολος - Μυρίκη.

oma

Η φετινή διαδικασία -που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά θα είναι μεταξύ τεσσάρων ομάδων και όχι λιγότερων, όπως άλλες χρονιές- θα αναδείξει την ομάδα που θα πάρει τον τίτλο και μαζί την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Δύο ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής των συλλόγων, όπου  ανήκουν ο Άγγελος Παχής της Μυρίκης και ο Μίλτος Μπουγιώτας του ΑΠΟΚ και δύο που αγωνίζονται στην άμυνα των ομάδων τους ο Χάρης Ζαραβέλης του Αιόλου και ο Κώστας Μαντζιούτας της Ποταμιάς μιλούν στα «Ευρυτανικά Νέα» για τα πλέι οφ. Αναφέρονται στις βλέψεις των ομάδων τους, την εξέλιξη της προετοιμασίας και φυσικά τους στόχους μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ.

Αναλυτικά, όσα είπαν

1. Ποια είναι η άποψή σας για το πρωτάθλημα της κανονικής διάρκειας, που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες;

Παχής: Αρχικά, να σας ευχαριστήσω για το έμπρακτο ενδιαφέρον σας και την φιλοξενία στην εφημερία. Πιστεύω πως πραγματοποιήθηκε ένα καλό πρωτάθλημα και παρά το γεγονός πως συμμετείχαν λίγες ομάδες, θεωρώ ότι το ευχαριστήθηκαν όλα τα παιδιά, που αγωνίστηκαν. 

Μπουγιώτας: Πρώτα από όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση και να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά με υγεία! Πιστεύω ότι ήταν ένα πρωτάθλημα καθαρά δύο “ταχυτήτων”! Δεν ξέρω αν είναι δίκαιη η βαθμολογία, αλλά σίγουρα τα play off μάς δίνουν τη δυνατότητα να δούμε ποιος είναι ο καλύτερος...!

Ζαραβέλης: Το φετινό πρωτάθλημα ήταν άκρως ανταγωνιστικό για τις τέσσερις (4 ) πρώτες ομάδες, αφού είδαμε ότι όλα τα μεταξύ μας παιχνίδια, κρίθηκαν στο γκολ, ενώ υπήρχαν αρκετές ισοπαλίες. Επιπροσθέτως, ήταν ένα πρωτάθλημα, στο οποίο μεσολάβησε μια διακοπή δύο (2) μηνών λόγω κακοκαιρίας, που επηρέασε αρνητικά όλες τις πλευρές.

Μαντζιούτας: Ήταν μια περίεργη χρόνια για την ομάδα της Ποταμιάς, γιατί είναι η πρώτη φορά που έχουμε κατακτήσει έναν τίτλο και αρχίσαμε την νέα σεζόν ως κυπελλούχοι. Θα έπρεπε να βρούμε επιπλέον κίνητρα για να παλέψουμε, αφού η περσινή χρόνια ήταν “μαγική” και γνωρίζαμε πως θα ήταν τρομερά δύσκολο να την επαναλάβουμε.

2. Η δεύτερη ερώτηση λόγω ιδιαιτεροτήτων, όπως πχ η βαθμολογική θέση της κάθε ομάδας διατυπώθηκε διαφορετικά στους τέσσερις φιναλίστ.

-- (Παχής) Μπαίνετε στα πλέι οφ ως πρωταθλητές της κανονικής διάρκειας. Σας αγχώνει αυτό ή σας δίνει ψυχολογικό προβάδισμα. Ποιος είναι ο στόχος σας στα μπαράζ;

Το γεγονός πως ολοκληρώσαμε την κανονική περίοδο ως πρωταθλητές σίγουρα δεν μας αγχώνει καθόλου, όμως εν όψει των μπαράζ, που ακολουθούν πρέπει να αποδείξουμε ότι δίκαια τερματίσαμε στην πρώτη θέση.

-- (Μπουγιώτας) Μπαίνετε στα πλέι οφ έχοντας τερματίσει στη δεύτερη θέση της κανονικής διάρκειας. Σας “βγάζει” εγωισμό, που ενώ παραμείνατε αήττητοι μείνατε πίσω από τη Μυρίκη; Στόχος σας φυσικά είναι το πρωτάθλημα, σωστά;

Το πρωτάθλημα ήταν ο απόλυτος στόχος από το καλοκαίρι, πόσο μάλλον αφού χάσαμε το κύπελλο! Δε νομίζω ότι μάς δίνει κάποιο έξτρα κίνητρο ότι τερματίσαμε δεύτεροι, καθώς η άνοδος στην Γ' Εθνική είναι από μόνη της “αρκετή”!

-- (Ζαραβέλης) Η ομάδα του Αιόλου θα αρχίσει τα πλέι οφ του πρωταθλήματος με μειονέκτημα βαθμών (δύο έναντι τριών που θα έχουν οι δύο πρώτοι). Αυτό δημιουργεί πίεση ή πείσμα, ώστε να πετύχετε τον στόχο σας; 

Η φετινή διαδικασία είναι διαφορετική για μας, καθώς πρώτη φορά μπαίνουμε με μειονέκτημα βαθμών. Σίγουρα δημιουργείται μια μικρή πίεση, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους, καθώς το οποιοδήποτε μπορεί να “πληρωθεί”. Παρόλα αυτά, έχουμε και την εμπειρία και την ικανότητα σαν ομάδα, ώστε να καλύψουμε τη διαφορά και να πάρουμε το πρωτάθλημα. 

Τέλος, να υπογραμμίσω ότι τα φετινά μπαράζ δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των προηγούμενων χρόνων, γιατί φέτος έχουμε 4 ισοδύναμες ομάδες με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα η καθεμία, που όλοι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε στην διαδικασία των μπαράζ.

-- (Μαντζιούτας) Η Ποταμιά συμμετέχει φέτος στα μπαράζ μετά από αρκετά χρόνια! Αυτό δημιουργεί προσδοκίες ή χαλάρωση αφού επετεύχθη ο στόχος της εισόδου σε αυτά; Ποιοι είναι, ουσιαστικά, οι στόχοι σας στα πλέι οφ;

Πολλές φορές φτάναμε κοντά στα μπαράζ, αλλά μέναμε εκτός. Βέβαια αρκετές από αυτές, ρόλο έπαιξαν άλλοι λόγοι ρόλο που είναι εξωαγωνιστικοί, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαζε. Φέτος, λοιπόν, θα πάρουμε μέρος στα μπαράζ χωρίς να έχουμε άγχος, καθώς  έχουμε πετύχει τον στόχο, που θέσαμε από την αρχή της σεζόν. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πώς κατεβαίνουμε για πλάκα, καθώς θα επιδιώξουμε να απολαύσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αφού και η συμμετοχή στα πλέι οφ, είναι κάτι που έχουμε να το ζήσουμε χρόνια!

3. Ποιο είναι το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, ποια η εξέλιξη της προετοιμασίας, καθώς επίσης τι επισημαίνει ο προπονητής, αλλά και η διοίκηση για την διαδικασία αυτή;

Παχής: Το κλίμα στην ομάδα της Μυρίκης είναι πάρα πολύ καλό και ειδικά τώρα που ξεκινάνε τα μπαράζ είμαστε ακόμα πιο ενωμένοι μεταξύ μας. Ο προπονητής πιστεύει πάρα πολύ σε εμάς και είμαι σίγουρος ότι θα μας προετοιμάσει ακόμα καλύτερα στα μπαράζ. 

Από την πλευρά της διοίκησης, οι ιθύνοντες του συλλόγου  είναι πολύ ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και θα είναι ακόμα περισσότερο αν πετύχουμε το στόχο μας, που είναι το πρωτάθλημα. Εύχομαι να παιχτεί ωραία μπάλα και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος, που θα έρθει στο γήπεδο. Χρόνια Πολλά, με υγεία πάνω από όλα.

Μπουγιώτας: Το κλίμα στην ομάδα είναι άψογο και όλοι ενωμένοι και προσηλωμένοι προετοιμαζόμαστε για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο! Διοίκηση και προπονητής είναι ξεκάθαροι ως προς τον στόχο, ενώ όσον αναφορά το τεχνικό κομμάτι είναι κάτι που πρέπει να μένει εντός αποδυτήριων! 

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ο καλύτερος ας πάρει το πρωτάθλημα! Επίσης, να βοηθήσουμε όλοι τους διαιτητές στο έργο τους και να ευχαριστηθεί τα παιχνίδια ο κόσμος! Ευχαριστώ πολύ.

Ζαραβέλης: Η προετοιμασία της ομάδας μετά τη διακοπή για τις γιορτές συνεχίζεται, αν και υπάρχουν ορισμένοι μικροτραυματισμοί. Υπάρχει κλίμα συσπείρωσης και αισιοδοξίας μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητή και διοίκησης για να φτάσουμε στην κατάκτηση του στόχου μας, που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στην Γ’ Εθνική. 

Θέλω να σε ευχαριστήσω για την φιλοξενία στα “Ευρυτανικά Νέα”. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά με υγειά και όσον αφορά τη διαδικασία των μπαράζ να κυλήσουν όλα ομαλά, να πάρει το πρωτάθλημα η καλύτερη ομάδα και να εκλείψουν ορισμένα αηδιαστικά (!) φαινόμενα από συγκεκριμένους εξωγηπεδικούς, όπως συνέβη στην αναμέτρηση ΑΠΟΚ - Αίολος 3 - 3, για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Μαντζιούτας: Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, αφού πάντα σαν ομάδα είμαστε μια παρέα! Ο προπονητής πιστεύει πολύ σε εμάς και ίσως περισσότερο από ότι πιστεύουμε εμείς στους εαυτούς μας. Η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας μας στηρίζει σε όλα και για αυτό και εμείς δεν κατεβαίνουμε στα μπαράζ για πλάκα! 

Δεν έχουμε άγχος, αλλά θα τα δώσουμε όλα και είμαι σίγουρος πως θα είμαστε ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, που θα παλέψει όλα τα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι! Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην εφημερίδα και εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία και ευημερία.