Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σπουδαίες διακρίσεις για τον Αίαντα του Θοδωρή Ζηνέλη, σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό επίπεδο

Κυρίαρχος σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Α.Σ. Αίαντας Αγίου Δημητρίου του Θοδωρή Ζηνέλη, με τους αθλητές του να κατακτούν μετάλλια και διακρίσεις.

1

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Η σημαντικότερη διάκριση ήρθε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όπου ο Θοδωρής Ζηνέλης ο Μεγαλοχωρίτης Ομοσπονδιακός προπονητής οδήγησε την αθλήτρια του Αίαντα Ιωάννα Δεσύλλα στην κορυφή της Ευρώπης. Η Δεσύλλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο -62 νέων γυναικών στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ αξιοσημείωτες εμφανίσεις πραγματοποίησε και η έτερη αθλήτρια του Α.Σ.Α. Ευγενία Σαρρή.

3

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Συλλέκτης μεταλλίων ο Αίαντας του Ζηνέλη συνέχισε την… παράδοση και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που έγινε στην Πάτρα και κατέκτησε 6 μετάλλια, με τους εξής αθλητές: Ελευθέριος Φακίνος: πρωταθλητής Ελλάδας για 3η συνεχή χρονιά στην Ολυμπιακή κατηγορία των -58 κιλών αντρών.

Ο Φακίνος εξασφάλισε τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στην Κορέα. Το ίδιο επίτευγμα και για την Νάσια Μητσοπούλου, που κατέκτησε το χρυσό στην Ολυμπιακή κατηγορία των -67 κιλών γυναικών και πάει… Κορέα.

Τέσσερα χάλκινα συμπλήρωσαν την τροπαιοθήκη, τα οποία κέρδισαν οι: Αλ. Αρσένος (-74), Σ. Μπούτιος (-54), Σ. Δημητσιανός (-55) και Ευγενία Σαρρή (-73).

2

G1-G2 (Βουλγαρία)

Η αρχή στα Διεθνή Βαθμολογούμενα πρωταθλήματα έγινε με το ασημένιο του Φακίνου στο G1 της Βόννης, αλλά και το G1 στο Βέλγιο και το χάλκινο της Δεσύλλα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλόγων της Αντάλια  και χάλκινο για τον Φακίνο στο G2 στην Αίγυπτο.

Ακολούθησαν το ασημένιο μετάλλιο στο G1 της Σόφιας από την Πρωταθλήτρια του Αίαντα Δ. Χιώτη στον τελικό της κατηγορία των 53 kg και ασημένιο στη Βόννη στο G1 και για τον Σ. Μπούτιο.

Η εμπειρία του Ζηνέλη, παρά της αυξημένης δυσκολίας των αγώνων, οδήγησε τον Αίαντα στην 3η θέση στη γενική κατάταξη κατηγορίας gadets με 5 μετάλλια. Χρυσό: Ζ. Παπαγεωργίου, ασημένια: Κ. Μιχαλόπουλος, Β. Ρήγα, Όλ. Παπαγεωργίου και χάλκινο: Χ. Σταθοπούλου

5

Σχολικά πρωταθλήματα 

Και στα σχολικά ο Ζηνέλης είδε αθλητές να ξεχωρίζουν, κατακτώντας μετάλλια: Χρ. Χάνου (-44, χρυσό), Σ. Δημησιάνος (-55, ασημένιο), Μ. Αμερικάνου (-55, χάλκινο), Δ. Κούνουπας (-59, χάλκινο), Μ. Χάνου (-46, χάλκινο).

Οι βάσεις στο Καρπενήσι

Ο προπονητής του Αίαντα κατάγεται από το Μεγάλο Χωριό και κάθε καλοκαίρι ανηφορίζει στα βουνά της Ευρυτανίας, πραγματοποιώντας την προετοιμασία του στο Καρπενήσι. Μάλιστα, το καμπ αυτό διεθνούς εμβέλειας πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πολλών αθλητών και πρωταθλητών και συλλόγων από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Φέτος, θα διεξαχθεί από τις 25 - 30 Αυγούστου και τα “Ευρυτανικά Νέα” θα δώσουν το «παρών» στο σπουδαίο event. 

7

10

8

9

4

12