Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κολόκα και Ελευθερίου έτρεξαν (και διακρίθηκαν) στα μονοπάτια του Απόλλωνα, στον Βόλο ο Ε. Βουραζάνης

Από το ορεινό Καρπενήσι στη Νάξο, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, βρέθηκαν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς η Φωτεινή Κολόκα και ο Δημήτρης Ελευθερίου, με αφορμή το 1ο ‘Naxos Trail Race’, που έγινε στις 30 Απρίλη. Οι δύο αθλητές (Dynafit) πήραν μέρος στη μεγάλη διαδρομή των 25χλμ (Apollon Race) και για ακόμα μία φορά απέδειξαν πως βρίσκονται μεταξύ των κορυφαίων.

koloka-eleftheriou-naxos1

Πιο ειδικά, η 20χρονη Φωτεινή Κολόκα, από το Μεγάλο Χωριό, επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και διανύοντας την απόσταση σε 2:39:08 τερμάτισε στη 2η θέση και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία Γυναικών. Μάλιστα, πιθανόν να διεκδικούσε και την πρωτιά εάν σε κάποιο σημείο της διαδρομής δεν έχανε το μονοπάτι (και ταυτόχρονα αρκετά δευτερόλεπτα).

koloka-naxos-vathro1

Την ίδια ώρα, ο 30χρονος Δημήτρης Ελευθερίου (επίσης από το Μεγάλο Χωριό) αντιμετώπισε εξαιρετικούς αθλητές και κατετάγη στην 4η θέση (οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 70), αφού έτρεξε τα 25χλμ σε 2:11:44.

Εξάλλου, το Σάββατο 29 Απριλίου, ο Βαγγέλης Βουραζάνης (Φυσικοθεραπευτής Γ.Ν Καρπενησίου) έτρεξε στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου (μαζί με περίπου 550 ακόμα δρομείς), και ήταν εξαιρετικός, αφού κάλυψε τα 21χλμ σε 1:38:40 και πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην 41η θέση.