Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Σουφλέ με τυριά, πατάτες και κολοκυθάκια

752

Υλικά

 

-4 κολοκυθάκια

-2 πατάτες

-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

-1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

-1/2 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο

-1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο

-150 γρ. φέτα

-150 γρ. κίτρινο τυρί (της αρεσκείας σας)

-3 αυγά

-3 κ.σ. αλεύρι

-3 κ.σ. ελαιόλαδο

-Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον δυόσμο. Τα σοτάρουμε ελαφρά για 2 λεπτά.

Τρίβουμε τις πατάτες στον τρίφτη, στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια από τα υγρά τους και ρίχνουμε πατάτες και κολοκυθάκια μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πολύ λίγο αλάτι. Αλάτι υπάρχει ήδη στα κολοκυθάκια και επίσης στα τυριά.

Τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο, γύρω στα 5 λεπτά και αποσύρουμε. Δεν πρέπει να λιώσουν. Τρίβουμε τα τυριά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αβγά. Ένα τελευταίο ανακάτεμα προσεκτικά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι μεγέθους περίπου 30Χ40. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερο ταψί αν θέλουμε το σουφλέ μας να γίνει πιο λεπτό. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ: cookeatup.com