Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η ανακοίνωση του προπονητή της ΠΑΚ Φώντα Ζαχαροπούλου για την άνανδρη επίθεση -με πέτρα και κρότιδα- που κατήγγειλε πως δέχτηκε

Επίθεση από αγνώστους κατήγγειλε πως δέχτηκε ο προπονητής της ΠΑΚ Φώντας Ζαχαρόπουλος, με ρίψη προς αυτόν πέτρας και κροτίδας, πριν τον αγώνα παμπαίδων κόντρα στον Άτλαντα.

pakfwntas

Ο κ. Ζαχαρόπουλος με -ιδιαίτερα σκληρή και σε ορισμένα σημεία επιθετική- ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Το σημερινό (σ.σ. ήταν ακόμα ένα περιστατικό το οποίο επιβεβαιώνει αυτά που φωνάζω (...) για την ύπαρξη θερμοκέφαλων οι οποίοι ”εκπαιδευόμενοι” από μη πιστοποιημένους ανθρώπους, από δήθεν σωματεία και από ανύπαρκτα εκπαιδευτικά συστήματα φτάνουν σήμερα στο σημείο να απειλήσουν ακόμα και τη σωματική μου ακεραιότητα. Ο "κώδωνας του κινδύνου"έχει κρουστεί εδώ και 3 χρόνια με έγγραφα και αδιάσειστα στοιχεία για κάποιους οι οποίοι μολύνουν (!) τον χώρο του υγιούς αθλητισμού στην πόλη μας εδώ και καιρό και έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να δείτε όλοι ότι τόσο καιρό δεν φαντάζομαι "δράκους" και φαντάσματα να με περιτριγυρίζουν, αλλά έχω πλήρη γνώση των όσων συμβαίνουν γύρω μου.

Προειδοποιώ λοιπόν τους φωτεινούς παντογνώστες της πόλης ότι τα "προσωπεία έπεσαν" και μαζί τους θα πέσουν και οι αλήθειες που κρύβονταν καλά κάτω από το χαλί τόσο καιρό με θρασύτατο τρόπο από όλους τους υπεύθυνους πριν οδηγηθούμε σε κάποιο σοβαρότερο περιστατικό στο μέλλον μιας και στον αγώνα του πρώτου γύρου με τον ίδιο αντίπαλο (τυχαίο;) ο Σύλλογός της Π.Α.Κ. έδωσε και πάλι τόπο στην οργή στο περιστατικό που συνέβη λίγες ώρες πριν τον αγώνα, όταν σε προπόνηση της συναδέλφου μου με παιδιά 3ης και 4ης Δημοτικού ανήλικος έσκασε βαρελότο εντός του γηπέδου με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιο μικρό παιδί.

Το σημερινό περιστατικό για μένα ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Σαν προπονητής και παιδαγωγός θεωρώ ότι την πέτρα σήμερα δεν τη δέχτηκε ο Ζαχαρόπουλος, αλλά ένα κομμάτι του υγιούς αθλητισμού της πόλης που εκφράζει η Π.Α.Κ.

Σαν προπονητής τονίζω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τέτοια περιστατικά δεν θα με τρομοκρατήσουν και δεν θα με παρασύρουν σε κατώτερα επίπεδα τα οποία παλεύω καθημερινά να μάθω στους αθλητές μου να αποφεύγουν. Σαν άνθρωπος όμως, σεβόμενος την οικογένειά μου που δεν επιτρέπω σε κανέναν να την πιάνει στο στόμα του, τον σύλλογο που εργάζομαι αλλά και τον ίδιο μου τον εαυτό έχω ήδη αρχίσει τις διαδικασίες ώστε το θέμα να πάρει την νομική οδό ούτως ώστε να μην υπάρξουν άλλα τέτοιου είδους περιστατικά στο μέλλον.

Το σημερινό περιστατικό μου προκαλεί μόνο θλίψη και κλείνοντας θα ήθελα να συμβουλέψω τους δύο νεαρούς που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια να σκεφτούν καλύτερα την πράξη τους αν θέλουν να θεωρούνται αθλητές και να εκφράσω τη βαθιά μου απογοήτευση και τον τεράστιο προβληματισμό μου αν εν έτη 2017 υπάρχουν ακόμα γονείς-εκπαιδευτικοί που στηρίζουν τέτοιες συμπεριφορές».