Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η απάντηση έκπληξης της ομάδας του Γ.Σ. Άτλαντα στην ανακοίνωση του Φώντα Ζαχαρόπουλου, προπονητή της Π.Α.Κ.

Ο Άτλαντας με ανακοίνωσή του απάντησε σε όσα ανέφερε ο κ. Ζαχαρόπουλος τονίζοντας την έκπληξή των μελών του, επειδή αποδίδει εμμέσως την ενέργεια σε σύλλογο τους.

atlasomada17

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ κ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του προπονητή της Π.Α.Κ., κ. Ζαχαρόπουλου, με αφορμή περιστατικό που συνέβη στον ίδιο, εκτός γηπέδου και πριν τον αγώνα των δύο ομάδων. Και αυτό όχι γιατί δεν γνωρίζαμε το περιστατικό - μιας και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του και να ενημερωθούμε από τον ίδιο για όσα συνέβησαν- αλλά γιατί αποδίδει εμμέσως μεν, αλλά τεχνηέντως την ενέργεια αυτή στο σύλλογό μας. 

Πέρα και πάνω από οτιδήποτε άλλο, το δυναμικό του Γ.Σ. ΑΤΛΑΝΤΑ, τόσο οι προπονητές, όσο και οι αθλητές του, επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράσταση μας στον κ. Ζαχαρόπουλο, αλλά και να καταδικάσουμε με τον πιο έντονο τρόπο, το εν λόγω περιστατικό βίας, που δεν τιμά το πνεύμα του αθλητισμού, αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι σύλλογοι στην πόλη μας, προκειμένου να εμφυσήσουν στους νέους μας την αγάπη για τον αθλητισμό.

Ωστόσο, ένα ατυχές συμβάν, δεν μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να στραφεί για ακόμη μία φορά η Π.Α.Κ. εναντίον της ομάδας μας. Ένα ατυχές συμβάν που σημειωτέων, δεν ήταν δυνατόν να καταλογιστεί σε κανέναν από τους μικρούς αθλητές μας. Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν σπεύσει οποιοδήποτε να απευθύνει κατηγορίες, στρεφόμενος μάλιστα «κατά αγνώστων μικρών παιδιών, αλλά πιθανότατα αθλητών της ομάδας του ΑΤΛΑΝΤΑ, γιατί φορούσαν κόκκινα!», να είναι σίγουρος.

Επί σειρά ετών, γινόμαστε δέκτες συνεχόμενων προσβολών και καταγγελιών που αφορούν τη δουλειά μας. Ποτέ δεν απαντήσαμε, ποτέ δεν ανεβάσαμε τους τόνους. Επιλέξαμε να μιλάμε μέσω της συνεχόμενης προσπάθειας, των συστηματικών προπονήσεων και των αποτελεσμάτων που επιτυγχάνουμε εντός γηπέδων, τόσο στην αντρική όσο και στην παιδική ομάδα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι όταν χάνεις την αποκλειστικότητα… ο ανταγωνισμός είναι "βαρύ φορτίο" που δεν μπορούν δυστυχώς όλοι να τον σηκώσουν. Αλλά, σε μία μικρή κοινωνία, δεν τιμά κανέναν η αντιπαράθεση δύο εξίσου μικρών συλλόγων. 

Και για να λήξει μία και καλή η ιστορία με την "καραμέλα" των πιστοποιημένων προπονητών, ανακοινώνουμε επισήμως ότι κανείς από τους 3προπονητές του Άτλαντα δεν έχει πιστοποίηση από την Ε.Ο.Κ. Κάτι που ποτέ δεν αποκρύψαμε, γιατί πολύ απλά δεν το θεωρούμε πλεονέκτημα και προσόν, εκ των ων ουκ άνευ. Όσον αφορά στο χαρακτηρισμό του συλλόγου μας ως "δήθεν σωματείο", να υπενθυμίσουμε ότι το "δήθεν σωματείο" δεν έχει χάσει ποτέ από το "πιστοποιημένο" σωματείο τα 3χρόνια συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΣΕ, κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο του πρωταθλητή περιφέρειας.

"Όπλο" μας είναι η εμπειρία και κίνητρό μας ήταν και παραμένει η αγάπη μας για το μπάσκετ και τα παιδιά. Η παρουσία μας στο παρκέ μιλάει από μόνη της τόσο για το ήθος όσο και για την ποιότητα των αθλητών μας. 

Είναι αστείο για κάποιον που θέλει να αποκαλείται προπονητής και παιδαγωγός να προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, προτάσσοντας αυτό το κατακριτέο από όλους μας περιστατικό βίας, προκειμένου να υποβαθμίσει την ανεπάρκεια του ίδιου και της ομάδας του.

Από τη δική μας πλευρά, με τη βεβαιότητα ότι κανείς από τους αθλητές μας δε στράφηκε εναντίον του καταγγέλλοντα, δεσμευόμαστε πως σε περίπτωση απόδειξης του αντιθέτου, ο αθλητής αυτός να πάψει να αποτελεί κομμάτι του ΑΤΛΑΝΤΑ».