Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Το μέλλον είναι πολύ ωραίο και ευοίωνο για το Καρπενήσι και τα παιδιά»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης στη διάρκεια των τελικών μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” και τα λοιπά τοπικά μέσα για την εκδήλωση, το μπάσκετ στη νέα γενιά, το Καρπενήσι, αλλά και την Εθνική ομάδα.

g1

Αναλυτικά:

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση τόνισε: «Τα παιδιά δείχνουν και δίνουν το παράδειγμα ότι πρέπει να συμπαραστεκόμαστε στο άθλημα. Πρέπει να έχουμε τα παιδιά μας μέσα στα γήπεδα, για να αποκτήσουν έτσι μεγαλύτερες αξίες στη ζωή».

Για την ενασχόληση της νέας γενιάς με το μπάσκετ, που έχει φέρει τόσο επιτυχίες σχολίασε: «Τα παιδιά πρέπει να ασχολούνται γενικότερα με τον αθλητισμό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου, γιατί συνδυάζει την αθλητική ικανότητα, τις κινητικές δεξιότητες, όσον αφορά τον χειρισμό της μπάλας, φυσικά τις πνευματικές, σκεπτόμενος το καλύτερο για την ομάδα σου και τέλος τη συνεργασία στην ομάδα μεταξύ των παιδιών…».

Για το ταλέντο στα νέα παιδιά ο “δράκος” δήλωσε: «Φυσικά υπάρχει ταλέντο...! Είναι δεδομένο και στην Ευρώπη και εννοείται στην Ελλάδα, που μας ταιριάζει αυτό το άθλημα. Βέβαια, ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και για αυτό χρειάζεται συστηματική και οργανωμένη δουλειά, για να μπορέσουν να συναγωνιστούν τα υπόλοιπα παιδιά, με στόχο να γίνουν καλοί αθλητές».

g2

Για τον κλάδο των Ελλήνων προπονητών, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΚ, Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών υπογράμμισε τα εξής:
«Ο Σύνδεσμος αισθάνεται πολύ περήφανος, διότι προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνει με σεμινάρια και συνεχή ενημέρωση τους Έλληνες προπονητές. Κατάφερε να φέρει σπουδαίους προπονητές, που μεταφέρουν τη σκέψη για το παιχνίδι, στοιχεία, που σταδιακά έχουν βοηθήσει πολλούς νέους τεχνικούς να πετύχουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο…».

Για την πιθανή ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Βραζιλίας σχολίασε: «Υπάρχει μια επικοινωνία με την Ομοσπονδία, που έχει δείξει ενδιαφέρον. Είμαστε σε συζητήσεις, όμως θα δούμε σύντομα, αν θα προχωρήσει η συνεργασία...».

Για την Εθνική Ελλάδας ο κ. Γιαννάκης ξεκαθάρισε πως: «Η συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας είναι τιμή, όμως δεν είναι θέμα που αφορά μόνο εμένα. Αφορά τον Πρόεδρο και την Ομοσπονδία γενικότερα… αυτοί ξέρουν πιο είναι το καλύτερο για την ομάδα».

g4

Για το έργο του προπονητή στην Περιφέρεια ο Γιαννάκης δήλωσε:
«Καταρχήν, να πω ότι αισθάνομαι πολύ ωραία, γιατί στο Καρπενήσι είχα έρθει πριν από χρόνια ως προπονητής. Η εικόνα των παιδιών που έπαιξαν με θέληση και πάθος μού άρεσε πολύ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές, που ωθούν τα παιδιά στο άθλημα. 

Έχουν δείξει μεγάλη πρόοδο, καθώς όταν είχα έρθει παλαιότερα δεν υπήρχε τίποτε ιδιαίτερο. Πλέον, γίνεται μια ωραία προσπάθεια από τους προπονητές: Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντα  Ζαχαρόπουλο. Ενδιαφέρονται να μάθουν πράγματα και έχουν επαφή με τον σύνδεσμο και εμένα προσωπικά (…) ».

Για τις εντυπώσεις του από την επιστροφή του στο Καρπενήσι τόνισε: «Μου αρέσει το γήπεδο, διότι δείχνει προσεγμένο, ενώ όταν είχα έρθει για πρώτη φορά δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση. Δείχνει πως υπάρχουν άνθρωποι, που αγαπάνε τον χώρο και τον αθλητισμό (…) Θέλω να πιστεύω ότι το μέλλον είναι πολύ ωραίο και ευοίωνο για το Καρπενήσι και τα παιδιά...».

sds