Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Ο προπονητής πόλο του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος στα "Ευρυτανικά Νέα": «Είμαστε το φαβορί της διοργάνωσης. Εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε το κύπελλο»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος μίλησε στα "Ευρυτανικά Νέα" για το Final 4του πόλο που διεξάγεται σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο Κολυμβητήριο Καρπενησίου. Ο Βολιώτης τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, καθώς έχρισε ως φαβορί την ομάδα του, θεωρώντας πως στον τελικό θα συναντήσει τη Βουλιαγμένη, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στο Καρπενήσι και τέλος μίλησε για την απουσία φιλάθλων.

18556162 1483623351689340_1360631061552155017_n

Αναλυτικά η συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”:

Για τη διοργάνωση του κυπέλλου υδατοσφαίρισης είπε:  «Ξεκάθαρος στόχος μας είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς είμαστε το μεγάλο φαβορί στοιχείο που παραδέχονται οι αντίπαλοί μας. Οι δυνατότητες του Ολυμπιακού είναι μεγάλες και για αυτό εύκολα ή δύσκολα θα πάρουμε το τρόπαιο».

Για τα σημεία που πρέπει να αποφύγει ο Ολυμπιακός, ώστε να αποφύγει ενδεχόμενο στραπάτσο: «Πάντα σε ένα μονό παιχνίδι, έναν τελικό μπορείς να αιφνιδιαστείς, όμως ο Ολυμπιακός έχει και το βάθος στο έμψυχο υλικό, αλλά και το χρονικό περιθώριο, ώστε να το διορθώσουμε αυτό. Στο Final 4 θα είμαστε πιο προσεχτικοί από ότι στα παιχνίδια πρωταθλήματος, γιατί εκεί ένα λάθος μπορεί να διορθωθεί, καθώς ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες, ενώ εδώ πρέπει να είσαι σοβαρός από την αρχή έως το τέλος σοβαρός. Αυτό που θα ζητήσω από τους παίχτες μου είναι να ξεκινήσουμε δυνατά και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας. Πιστεύω πως δε θα έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα θεωρώ η Βουλιαγμένη θα επιδιώξει να μας κοντράρει, μπορεί να το κάνει ως ένα σημείο, όμως σαν ομάδα έχουμε πιο πολλές αρετές και θα μας οδηγήσουν στην κατάκτηση του κυπέλλου».

Για την πρόβλεψη της Βουλιαγμένης ως αντιπάλου στον τελικό ανέφερε τα εξής: «Θεωρώ ότι θα περάσουμε και οι δύο στον τελικό. Αν και λίγο άκομψο, θεωρώ πως έχουμε μεγάλη διαφορά από τον ΠΑΟΚ, αλλά και η Βουλιαγμένη είναι ανώτερη του Εθνικού, που θα αγωνιστεί με ελλείψεις τιμωρημένων παιχτών…».

Για τη διοργάνωση που πραγματοποιείται ξανά στο Καρπενήσι ο κ. Βλάχος μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Έρχομαι στο Καρπενήσι για τρίτη φορά, καθώς το 2011 στην πρώτη μου χρονιά στον Ολυμπιακό πραγματοποιήσαμε το βασικό στάδιο προετοιμασίας μας και χτίσαμε την ομάδα με αφετηρία την ευρυτανική πρωτεύουσα σε ιδανικές συνθήκες. εδώ και φυσικά προ διετίας κατακτήσαμε το αντίστοιχο κύπελλο στο Κολυμβητήριο της πόλης. Θυμάμαι πως η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, είχε αρκετό κόσμο στις εξέδρες και όλα (φιλοξενία, μετακινήσεις) κύλησαν σε υψηλό επίπεδο. Θεωρώ με την τεχνογνωσία, που απέκτησαν οι ιθύνοντες των τοπικών αρχών, η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη».

Για την ανακοίνωση διεξαγωγής και του κυπέλλου γυναικών πόλο στο Καρπενήσι την επόμενη  χρονιά ο προπονητής των “ερυθρολεύκων” σχολίασε τα εξής: «Πρόκειται για μια ανακοίνωση του Προέδρου πως από την ερχόμενη σεζόν θα πραγματοποιηθεί το κύπελλο γυναικών που δε γινόταν ως τώρα και συγκεκριμένα το 2018 θα γίνει εδώ, στην πόλη σας.

Είναι πολύ θετική εξέλιξη, γιατί το γυναικείο πόλο είναι σε υψηλό επίπεδο με επιτυχίες, περισσότερες από το αντρικό πόλο. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το γυναικείο πόλο, ίδιο άθλημα, που παίζεται λίγο διαφορετικά.

Ξέρετε και εγώ κατάγομαι από επαρχιακή πόλη, τον Βόλο και χαίρομαι όταν οι διοργανώσεις γίνονται στην επαρχία, γιατί έτσι δίνεται το έναυσμα σε φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν καταξιωμένους, παγκόσμιας κλάσης αθλητές, να τους κάνουν πρότυπα και να πάρουν το ερέθισμα να ασχοληθούν με το πόλο και γιατί όχι κάποια από αυτά  να διαπρέψουν. Άλλωστε, πολλοί αθλητές, που τώρα μεσουρανούν άρχισαν κάπως έτσι. Κάποιον είδαν, κάποια μεγάλη διοργάνωση παρακολούθησαν και με κάποιον αθλητή ταυτίστηκαν…».

Για τα επεισόδια στον Βόλο, που αποτέλεσαν την αφορμή απαγόρευσης οργανωμένων φιλάθλων ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε χαρακτηριστικά: «Εμείς θέλουμε τους φιλάθλους μας στο πλάι μας, γιατί έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση, αλλά τους υγιείς φιλάθλους και αυτούς που δε θα χαλάσουν τη γιορτή. Βέβαια, από ότι έχω διαβάσει στον Βόλο δε βρεθήκαμε μόνο φίλαθλοι, αλλά και άλλα στοιχεία, που πήγαν να προκαλέσουν επεισόδια. Θεωρώ ότι όσοι ταξιδεύουν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη το κάνουν για να δουν την ομάδα τους. Άλλωστε και στο τελευταίο Final4 στο Καρπενήσι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με φιλάθλους από τις δύο πλευρές δεν έγινε το παραμικρό. Υπήρχαν ασφάλεια, οργάνωση και οι δύο πλευρές φώναξαν για τις ομάδες και όλα κύλησαν ομαλά…Οι φίλαθλοι χρειάζονται στο όριο του επιτρεπτού, όχι το χουλιγκανισμού».

Για το μέλλον του στον πάγκο του Ολυμπιακού ο κ. Βλάχος υπογράμμισε: «Θεωρώ πως θα πορευτούμε μαζί, καθώς έχει ήδη αρχίσει ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς…. Ευχαριστώ πολύ σας περιμένω όλους στο γήπεδο».