Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Σπύρος Λέντας: «Έφυγα όταν η διοίκηση του Αιόλου απαίτησε να αλλάξει τους όρους συμφωνίας - Πρωτόγνωρη εμπειρία το πρωτάθλημα Ευρυτανίας»

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο προπονητής Σπύρος Λέντας. Ο 59χρονος τεχνικός μιλάει για τις εντυπώσεις του από το ευρυτανικό ποδόσφαιρο, το πέρασμά του από τον Αίολο, αλλά και τους λόγους που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει.

1

Ο Σπύρος Λέντας αποτελεί έναν αξιόλογο προπονητή με εμπειρία ετών στα γήπεδα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στην καριέρα και τελευταίος είναι το κύπελλο με τον Αίολο. Μάλιστα, μετά την κατάκτηση του τροπαίου αποτέλεσε παρελθόν (!) από την ομάδα, καθώς δε δέχτηκε αλλαγή όρων στη συμφωνία, που απαίτησε η διοίκηση. Πλέον, προετοιμάζεται για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί αρχικά να δημοσιευτεί στα “Ευρυτανικά Νέα“ τον Απρίλιο, όμως επειδή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα μπαράζ ήταν σε εξέλιξη, συμφωνήσαμε με τον κ. Σπύρο Λέντα, να αναρτηθεί μόλις ολοκληρωθεί το σύνολο των αγώνων της συγκεκριμένης διαδικασίας.

2

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σας καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Κ. Λέντα, πείτε μας για την εμπειρία της παρουσία σας στην Ευρυτανία.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση στην εφημερίδα σας. Οι εντυπώσεις μου σε μια γενική εικόνα ήταν καλές. Ήταν ένα μικρό πρωτάθλημα επτά ομάδων, που διεξήχθη σε τρεις (στην ουσία) γύρους, σε μόλις δύο γήπεδα. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα... Υπήρχαν δύο γκρουπ δυναμικότητας, όμως όλοι οι ποδοσφαιριστές έδειξαν διάθεση να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό. Μπορώ να πω ότι οι εντυπώσεις μου συνολικά ήταν θετικές. 

Βέβαια, το γεγονός πως πέντε ομάδες προπονούνταν στο ίδιο γήπεδο, αλλά και το γεγονός πως μεσολάβησε διακοπή δύο μηνών (γιορτές, καιρικές συνθήκες) δυσκόλεψαν τη δουλειά μας, ανατρέποντας κάθε σχεδιασμό.

4

Από τον Αίολο φύγατε στις αρχές σχεδόν του δεύτερου γύρου, ενώ είχε προηγηθεί η κατάκτηση του κυπέλλου…

Πράγματι, ήταν απρόσμενη η αποχώρησή μου. Οι πρώτες εμφανίσεις της ομάδας στον δεύτερο γύρο ήταν πολύ καλές και σε συνδυασμό με την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου δείξαμε πολύ καλή εικόνα. Υπήρχε δέσιμο, υπήρχε βελτίωση αγωνιστικά, βρήκαμε χημεία και επιπρόσθετα κατακτήσαμε (μπορώ να πω) άνετα το κύπελλο. 

Ακολουθούσε αναμέτρηση πάλι με τον ΑΠΟΚ για το πρωτάθλημα και πιστεύω ότι με την εικόνα που είχαμε και την κακή ψυχολογία του αντιπάλου θα κερδίζαμε ξανά. Όμως, προέκυψε ένα αναπάντεχο πρόβλημα με τη διοίκηση. Είχα κάνει μία συμφωνία (που δε συνηθίζεται βέβαια σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό) να είμαι παρών σε μία προπόνηση και στον αγώνα του Σαββατοκύριακου. Στον τομέα βέβαια της προετοιμασίας της ομάδας είχα τη στήριξη και άψογη συνεργασία με τον κ. ΛάκηΑναστασόπουλο (…).

Αναφερθήκατε στον κ. Λάκη Αναστασόπουλο. Ποια είναι η γνώμη σας για τον συνεργάτη σας στην ομάδα του Αιόλου;

Γνώρισα έναν πολύ καλό προπονητή και πλέον έναν πολύ καλό φίλο. Έδειξε και είχε τρομερή όρεξη για δουλειά, προετοίμαζε με ζήλο την ομάδα για τους αγώνες και συνεπώς δε θα μπορούσα να έχω κανένα παράπονο από αυτόν. Θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια. 

3

Συνεχίζοντας στο κόμματι της αποχώρησή σας: πως φτάσατε τελικά στο διαζύγιο;

Στο διάστημα μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, η διοίκηση απαίτησε να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στη συμφωνία που είχαμε. Η μεγάλη απόσταση (ειδικότερα τον χειμώνα με τις ακραίες καιρικές συνθήκες), καθώς και άλλα προσωπικά ζητήματα δε μού επέτρεπαν να είμαι συνέχεια στο Καρπενήσι. 

Από την πλευρά μου, πρότεινα να παραμείνω -χωρίς επιβάρυνση- στα επόμενα δύο παιχνίδια, τα ντέρμπι με τον ΑΠΟΚ και τη Μυρίκη, τα οποία θα κρίνανε σε μεγάλο βαθμό -όπως και έγινε- την πρωτιά στην κανονική διάρκεια και το μπόνους στη διαδικασία των μπαράζ. 

Όλα κυλούσαν αρμονικά, έως τότε, όμως ακόμα και αν δεν τα βρίσκαμε στην τελική συζήτηση, δεν ήθελα να φύγω έτσι. Επιθυμούσα να βοηθήσω στα δύο αυτά παιχνίδια, όμως η διοίκηση ήταν κάθετα αρνητικά, δε δέχτηκε ούτε την προσωρινή παρουσία μου και έτσι ήρθε ρήξη.

6

Ποια ήταν η γνώμη σας για την ομάδα του Αιόλου, όπως την ζήσατε εσείς, μέσα στα αποδυτήρια;

Στον Αίολο συνάντησα ένα φανταστικό κλίμα και οι παίχτες ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους, βοηθώντας μάλιστα στην προσαρμογή τους νεότερους, με τους οποίους έγιναν γρήγορα μια οικογένεια. 

Υπήρχαν, όμως και ορισμένα παράξενα γεγονότα, όπως π.χ. η ξαφνική αποχώρηση του τερματοφύλακα της ομάδας (σ.σ. Μπάμπη Τσάκωνα) πριν την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΚ, χωρίς ουσιαστικά να καταλάβω τον λόγο, ούτε από τη μία ούτε την άλλη πλευρά.

Αγωνιστήκαμε με τον Αλέκο (σ.σ. Κόκκοτα) στο τέρμα, ο οποίος προσπάθησε και όποτε του ζητήθηκε -και στο παρελθόν- πρόσφερε και προσφέρει το καλύτερο δυνατό. 

Ποια είναι η δική σας επόμενη ημέρα, ως προπονητής στο χώρο του ποδοσφαίρου;

Κατά πάσα πιθανότητα θα είμαι σε μία ομάδα της ΕΠΣ Φθιώτιδας, με την οποία βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων. Πιστεύω ότι στις επόμενες δέκα (10) ημέρες θα έχουμε εξελίξεις.

Ο γιος σας (Δημήτρης) ήρθε στη ομάδα, όμως δεν αγωνίστηκε πολύ. Θα βοηθούσε εκτιμάτε αν παρέμενε;

Ναι, το πιστεύω! Έπαιξε 3-4 παιχνίδια, όμως για να μην έχει πρόβλημα με τα επαγγελματικά του, έπρεπε να αποχωρήσει, δε μπορούσε να μείνει στην Ευρυτανία. Δεν (θα) ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στην ομάδα, αφού δε μπορούσε να είναι παρών συχνά και έτσι πήρε μεταγραφή σε ομάδα β’ κατηγορίας της Φθιώτιδας. 

7

Τελικά, όμως το πρωτάθλημα κατέληξε στον ΑΠΟΚ. Πιστεύετε πως το Βελούχι δίκαια πήρε τον τίτλο στην Ευρυτανία;

Ναι, εκτιμώ ότι ο ΑΠΟΚ δίκαια πήρε το πρωτάθλημα. Κέρδισε τα παιχνίδια, που έπρεπε, τα πήρε στην κατάλληλη στιγμή (μπαράζ) και πλέον ελπίζω πως θα να γίνουν οι σωστές κινήσεις από τη διοίκηση, με βοήθεια βέβαια από τους φορείς, που μπορούν να στηρίξουν, ώστε να παραμείνει ο σύλλογος στη Γ’ Εθνική. Να προβληθεί δηλαδή ο νομός Ευρυτανίας, που πρέπει να έχει ομάδα σε αυτή την κατηγορία. 

Κλείνοντας, θα θέλατε να επισημάνετε κάτι επιπλέον;

Για μένα η παρουσία μου στην Ευρυτανία ήταν μια εμπειρία καλή, αλλά μικρή! Πρέπει να φτιαχτούν τα γήπεδα στον νομό, ώστε να βελτιωθεί και το επίπεδο. Δε γίνεται πριν από ντέρμπι με μία ομάδα να προετοιμάζεστε στο ίδιο γήπεδο (μισό-μισό). Εύχομαι τέλος, καλή συνέχεια στην προσπάθεια του ΑΠΟΚ στη Γ’ Εθνική, αλλά και στον Αίολο. 


ΣΠΥΡΟΣ ΛΕΝΤΑΣ

Ο Σπύρος Λέντας είναι 59 ετών, έχοντας γεννηθεί στις 16 Οκτωβρίου 1958. Έχει υπάρξει στο παρελθόν προπονητής των ακόλουθων ομάδων: Ηρακλής Ροδίτσας, Αγρότης Λιανοκλαδίου, Α.Ε. Δίβρης, Ιωνικός Λαμίας, ΑΠΣ Κηφισσός, Λαμία, Ολυμπιακός Λαμίας, Δάφνη Λιβανατών, Α.Ε. Μαλεσίνας, Αχιλλέας Δομοκού και Αίολος. 

Κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο με την ομάδα της Ροδίτσας, 1 κύπελλο Φθιώτιδας με τις Λιβανάτες, 1 πρωτάθλημα β’ κατηγορίας με την Δίβρη, 1 πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ Φωκίδας με τον Διαγόρα Πολύδροσου, 1 πρωτάθλημα και 1 σούπερ Καπ με τον Αχιλλέα Δομοκού, 1 πρωτάθλημα με τη Μαλεσίνα, 1 πρωτάθλημα με την ομάδα του Ολυμπιακού Λαμίας και φυσικά το κύπελλο με τον Αίολο το φετινό Μάρτιο.

Ο Σπύρος Λέντας από το 2012 έως το 2016 τέθηκε τρεις φορές αντιμέτωπος με τον Αίολο στα μπαράζ ανόδου και μάλιστα τρεις διαφορετικές ομάδες: Αχιλλέα Δομοκού, τη Μαλεσίνα και τον Ολυμπιακό Λαμίας και ενώ μισό χρόνο έκατσε ο ίδιος στον πάγκο του Α.Σ. Αίολος για 5 μήνες περίπου.

Ως ποδοσφαιριστής ο Λέντας έχει αγωνιστεί στον Αχιλλέα Δομοκού, στη Λαμία για 14 χρόνια, καθώς επίσης στον Ολυμπιακό Αγίων Θεοδώρων, τον Ηρακλή Ροδίτσας και τον Ιωνικό Λαμίας. Μάλιστα, ο Λέντας παραμένει ως σήμερα πρώτος σκόρερ της Λαμίας.