Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αυγενάκης, στα Ευρυτανικά Νέα: “Η ΝΔ επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με προοδευτικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις απέναντι στην καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”

Συχνά έχουμε την ευκαιρία να συνομιλούμε με τον Γενικό Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του αισθάνεται τόσο Ευρυτάνας όσο και Κρητικός που είναι η καταγωγή του. Ο Λευτέρης Αυγενάκης, είναι βουλευτής Ηρακλείου, ωστόσο επισκέπτεται συχνά και την Ευρυτανία καθότι η γυναίκα του κατάγεται από το Στένωμα Ευρυτανίας.

Ακολουθεί τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Είχαμε την ευκαιρία να απευθύνουμε ορισμένες ερωτήσεις στον κύριο Αυγενάκη με δεδομένη πρόσφατα και την εκταμίευση της δόσης καθώς ολοκληρώθηκε μετά από την λήψη σκληρών μέτρων, η 2η αξιολόγηση από την κυβέρνηση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κατηγορείτε την Κυβέρνηση για οπισθοχώρηση και εθνική ήττα. Τι περιθώρια θεωρείται ότι είχε πραγματικά η ελληνική πλευρά απέναντι στους εταίρους;

Οι εταίροι είχαν απέναντί τους έναν Πρωθυπουργό, ανεύθυνο, επιπόλαιο, χωρίς στρατηγική, χωρίς κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης, χωρίς καμία διαπραγματευτική ισχύ. Ένα Πρωθυπουργό που ήταν έτοιμος να δώσει τα πάντα. Έτσι, η Ελλάδα απέσπασε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται πλήρως στα χαρακτηριστικά της Κυβέρνησης. Μια συμφωνία λίγη…ανεπαρκής, μια συμφωνία χειρότερη από αυτή που θα μπορούσε να πάρει η Κυβέρνηση τον Δεκέμβρη και πολύ χειρότερη από μια συμφωνία που θα μπορούσε έχει επιτύχει μια σοβαρή, φερέγγυα κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχους και όραμα.

 

Εξακολουθείτε να ζητάτε εκλογές. Όμως μετά την αξιολόγηση φαίνεται ότι στην Κυβέρνηση δόθηκε μια κάποια πίστωση χρόνου. Συμφωνείτε;

Σαφώς και επιμένουμε σε πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να παρουσιάζει ένα αφήγημα νίκης, όμως κανείς δεν τον πιστεύει. Δυσκολεύονται πλέον να τον παρακολουθήσουν ακόμα και οι Υπουργοί του. Οι πολίτες του έχουν γυρίσει την πλάτη διότι είναι αναξιόπιστος και οι εκλογές είναι πέρα και πάνω απ’ όλα απαίτηση της κοινωνίας. Η χώρα αυτή τη στιγμή χρειάζεται μεταρρυθμιστική αξιοπιστία και ένα συνολικό πρόγραμμα αλλαγών, που αφορά συνολικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την οργάνωση του Κράτους και της κοινωνίας. Δε χρειάζεται μια Κυβέρνηση που με το δεξί χέρι να υπογράφει μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια και με το αριστερό κάνει ακριβώς τα ανάποδα.

 

Πώς η ΝΔ σκοπεύει να προσεγγίσει τους πολίτες; Μιλάτε για ανάγκη διεύρυνσης και ανανέωσης του κόμματος. Η Δεξιά ή η Αριστερά τι ρόλο θα διαδραματίσει σε αυτό το άνοιγμα της ΝΔ;

Τα προβλήματα της Χώρας, το εθνικό συμφέρον στην τελική δεν υπόκεινται σε κομματικές ετικέτες και δεν έχουν πολιτικό πρόσημο. Κάθε μέρα όλο και λιγότεροι πολίτες ασχολούνται με το τι σημαίνει Κέντρο,  Δεξιά ή Αριστερά.  Η υγεία, η παιδεία, η ασφάλεια δεν έχουν δεξί, αριστερό ή «κεντρώο»  πρόσημο και εμείς δεν τα αντιμετωπίζουμε ως εργαλείο προσέγγισης του τάδε ή του δείνα ακροατηρίου. Είναι, λοιπόν, λάθος μια τέτοια προσέγγιση. Όσοι λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο, προσεγγίζοντας τους πολίτες με όρους πολιτικής γεωγραφίας, γνωρίζετε όχι μόνο ότι απέτυχαν, αλλά ότι οδηγήθηκαν στην αφάνεια.


Πώς θα βλέπατε μια συνεργασία με άλλες δυνάμεις ή με άλλες προσωπικότητες που στο παρελθόν βρίσκονταν ή ακόμα βρίσκονται απέναντι στο κόμμα της ΝΔ;

Η διεύρυνση της ΝΔ περνάει μέσα από τις πραγματικές λύσεις που μπορούμε να δώσουμε στα προβλήματα της κοινωνίας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας. Η ΝΔ, επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με προοδευτικές, φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις και προσωπικότητες και την αξιοποίηση στελεχών για τη δημιουργία όσο το δυνατόν πιο ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και, κυρίως, μιας δυναμικής κοινωνικής πλειονότητας απέναντι στην καταστροφική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Είστε ένας δραστήριος Γραμματέας διεξάγοντας συνεχή οδοιπορικά και δράσεις με τοπικές οργανώσεις του Κόμματος σε όλη την χώρα. Ποια μηνύματα λαμβάνετε από τον κόσμο, κομματικό και μη; 

Τον τελευταίο έναν χρόνο που είμαι στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ, πράγματι έχω πάει σχεδόν σε όλη τη χώρα 5 και 6 φορές και είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα πορεία μας. Από τον Ιανουάριο του 2016, μετά και την εκλογή του κ. Κ.Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, το κόμμα πλέον κινείται, παρεμβαίνει στις τοπικές κοινωνίες μέσα από τις δράσεις της «Συμφωνίας Αλήθειας», αλληλοεπιδρά με τον κόσμο και τα στελέχη του. Βέβαια, έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και εργαζόμαστε για να διορθώσουμε ζητήματα και να δυναμώσουμε τη φωνή των περιφερειακών οργανώσεων. Ωστόσο, η κοινωνία ξεκάθαρα ανταποκρίνεται και δημιουργείται -μέρα με τη μέρα- ένα «κίνημα αλήθειας» για την επόμενη ημέρα, την μετά-τα -μνημόνια εποχή.