Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στο Καρπενήσι προετοιμάζεται η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ κωφών - Στόχος το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας

Η Εθνική Ελλάδας κωφών μπάσκετ βρίσκεται στο Καρπενήσι από την Κυριακή 2 Ιουλίου προκειμένου να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της έως τις 13 του μηνός.

1

Η “γαλανόλευκη” για 2η συνεχή χρονιά προπονείται στην ευρυτανική πρωτεύουσα, καθώς θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες κωφών, που θα διεξαχθούν στην Σαμψούντα της Τουρκίας από τις 15-30 Ιουλίου. Η αποστολή διαμένει και προπονείται στο ξενοδοχείο Μοντάνα, που διαθέτει γήπεδο μπάσκετ στο εσωτερικό του.

Ο Ευρυτάνας τεχνικός Γιάννης Παπαδόπουλος

Ομοσπονδιακός Προπονητής είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και συνεργάτης του ο αδερφός του Φάνης. Οι δύο τους είναι Ευρυτάνες, καθώς έχουν καταγωγή από τον Τόρνο Ευρυτανίας. Πλην των δύο, την τριάδα στο τεχνικό τιμ συμπληρώνει ο φυσιοθεραπευτής Καζαζόπουλος Γεώργιος. Η Εθνική άρχισε την προετοιμασία στις 2 Ιουνίου, κάνοντας διπλές προπονήσεις καθημερινά στα γήπεδα του Αγίου Κοσμά, του Ελληνικού, στην Καλλιθέα, αλλά και του Πειραιά.

3

Το ρόστερ

Το “γαλανόλευκο” ρόστερ συνθέτουν οι: Κοσκινάς Ελισαίος, Ερηνάκης Ιωάννης, Στρέκλας Κωνσταντίνος, Τασιούλης, Τετώρος Γεώργιος, Γρίλλης Σιδέρης, Απτόσογλου Μιχαήλ, Ντικούδης Παναγιώτης, Τσαγκαρούλης Γεώργιος, Παγκράτης Χρήστος, Πεταλάς Ραφαήλ και Ντερτιλής Ευάγγελος.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις στα  “Ευρρυτανικά Νέα” και τα άλλα τοπικά ΜΜΕ, δήλωσε πως οι συνθήκες στην Ευρυτανία είναι ιδανικές και συνάδουν με τις αντίστοιχες στην Σαμψούντα, όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Υπογράμμισε δε, πως στο Καρπενήσι η ομάδα θα μοντάρει τα τελευταία στοιχεία της, ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη και τόνισε πως η Ελλάδα στοχεύει στο μετάλλιο και θεωρεί πως αν περάσει τα “χιαστί” το βάθρο θα… έρθει.

2

Υπερδύναμη στο παγκόσμιο στερέωμα

Το επίπεδο της Εθνικής αντρών κωφών είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως καταδεικνύουν οι επιδόσεις τους:

2η θέση στο Ευρωπαϊκό της Πάτρα (2000),

1η θέση στο Παγκόσμιο της Αθήνας (2002),

1η θέση στο Ευρωπαϊκό της Σλοβενία (2004),

2η θέση στο Παγκόσμιο της Guangzhou της Κόνας (2007),

3η θέση στο Ευρωπαϊκό του Μπάμπεργκ Γερμανίας,

3η θέση στην Ολυμπιάδα των Ταϊπέι/ Ταϊβάν (2009),

7η θέση στο Ευρωπαϊκό της Κόνια (2012),

5η θέση στο Παγκόσμιο της Θεσσαλονίκης (2016).

4

Καμία βοήθεια 

Η Εθνική κωφών ζήτησε την ενεργή και έμπρακτη συμμετοχή όσων μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά την προετοιμασία της στο Καρπενήσι, όμως δεν έλαβε καμία βοήθεια από κανένα φορέα. Αντίθετα, με προσωπικά έξοδα της ομάδας και ορισμένους χορηγούς η ομάδα ήρθε για προετοιμασία στο Καρπενήσι.

Φιλικό ξεμούδιασμα

Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση στο ξενοδοχείο Μοντάνα μεταξύ της Εθνικής ομάδας κωφών και επίλεκτης αθλητών της Ευρυτανίας με συντονίστρια την Παρέα B.C. με πιθανή ώρα στις 19:00.

5

7

6

8

10

9

12

11