Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Οι καλύτεροι επιλέγουν το Καρπενήσι: Οι πρωταθλητές Ελλάδας του στίβου προετοιμάζονται για μία ακόμα χρονιά στην Ευρυτανία

Τα μεγαλύτερα ονόματα του στίβου, ο Παπαμιχαήλ, η Ρεμπούλη, ο Καλάκος, ο Μηλιαράς κ.ά, "χτίζουν" φυσική κατάσταση και αντοχές στην ευρυτανική πρωτεύουσα. "Πάντα Καρπενήσι", λένε όλοι.

1

Το Καρπενήσι αποτελεί την πρώτη και καλύτερη επιλογή για τις ομάδες όλων των αθλημάτων, αλλά και τους πρωταθλητές του στίβου.

Οι κλιματολογικές συνθήκες, το υψόμετρο και φυσικά οι εγκαταστάσεις, αλλά και οι υπηρεσίες των ξενοδοχείων όπου διαμένουν είναι εξαιρετικές στην ευρυτανική πρωτεύουσα και δείχνουν τους λόγους που επιλέγουν την Ευρυτανία.

Πρωταθλητές στο Καρπενήσι

Αυτό ισχύει και φέτος, καθώς από τον Μάιο κιόλας ανηφόρισαν στο Καρπενήσι πρωταθλητές του στίβου και συγκεκριμένα οι: Μάρκος Γκούρλιας, με καταγωγή από την Ευρυτανία (1ος πανελληνιονίκης ανωμάλου δρόμου και 2ος παν/νίκης Ανδρών), Γιάννης Ζερβάκης (1ος στον Ημιμαραθώνιο-4ος στο Πανελλήνιο) και η Μαρίνα Μανιαδάκη (1η στα 3χλμ στιπλ) και μετά το Πανελλήνιο του Ιουνίου ήρθε ο αθλητής του Μιχάλη Χάντζου Θάνος Καλάκος, ο οποίος αν και ανήκει στην κατηγορία νέων αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στους άντρες (!), ενώ φεύγοντας από την Ευρυτανία πήρε με άνεση το χρυσό και στους νέους!Ο Γκούρλιας και ο Ζερβάκης προπονήθηκαν με τον Δημήτρη Θεοδωρίδη και η Μανιαδάκη με τον Λευτέρη Ραφαηλάκη.

Επίσης, από τις 5 Ιουλίου έως τις 26 του μηνός, μεγάλα ονόματα του στίβου προπονούνται στην ευρυτανική πρωτεύουσα. Ξεχωρίζουν φυσικά ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, “ισόβιος” Πρωταθλητής στο βάδην, η Ράνια Ρεμπούλη, Πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου, η Ανθή Κυριακοπούλου (800μ. ), ο Χρήστος Παπούλιας (1.500 μ. ), ο Γιώργος Μηλιαράς (Πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 μ.νέων) κ.ά.

2

Προπονητές

Μεταξύ των προπονητών είναι ο Παναγιώτης Χαραμής, ο οποίος προπονεί τη Ρεμπούλη για το Παγκόσμιο του μαραθώνιο και τον Μενή για τον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας τον Νοέμβριο, ο Νότης Παπούλιας, ο Μιχάλης Αναγνώστου, ο οποίος προετοιμάζει τους αθλητές του (όπως πχ τον Μηλιαρά στα 1.500μ.) για το πανευρωπαϊκό νέων στο Γκροσέτο (20-23/7).

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δεν έχει προπονητή, αλλά ως προπονητής ΤΕΦΑΑ διαμορφώνει μόνος του το πρόγραμμά του. Ο Χαραμής έχει προγραμματίσει νέα προετοιμασία στο Καρπενήσι τον Αύγουστο, με νέα ομάδα και στόχο τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

>> Όλοι οι αθλητές διαμένουν στο ξενοδοχείο casa di neve στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας, με υπεύθυνο στη διάρκεια παραμονής τους τον Γιώργο Λαθύρη.

Οι δηλώσεις των πρωταθλητών Ελλάδας αποκλειστικά στα "Ευρυτανικά Νέα"
σε επόμενο ρεπορτάζ

7

3

4

5

6