Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Η Τέχνη βρήκε το «σπίτι» της στην Π. Βίνιανη, όπου φιλοξενήθηκε έκθεση Ευρυτάνων εικαστικών - Επαναλαμβάνεται το σεμινάριο μακραμέ

Πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες έγινε το Μουσείο Εθν. Αντίστασης της Παλαιάς Βίνιανης τον μήνα Αύγουστο, με αφορμή την έκθεση «Γωνιά Τέχνης» που φιλοξένησε καλλιτεχνικές δημιουργίες και φωτογραφίες από τους επαγγελματίες ζωγράφους - εικονογράφους, αλλά και ξυλόγλυπτες δημιουργίες, κοσμήματα και χρηστικά αντικείμενα. Αρκετοί Ευρυτάνες, αλλά και κάτοικοι των γύρω περιοχών, με κίνητρο την έκθεση, βρέθηκαν στην Βίνιανη και επισκέφτηκαν το Μουσείο, έναν χώρο γεμάτο ιστορία.

biniani-gonia-texnis1

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί προσωπικά, αλλά και εκ μέρους του ΔΣ Αγράφων, όλους όσους επισκέφθηκαν την έκθεση αλλά και όλους εκείνους που με τα έργα και τις δημιουργίες τους την εμπλούτισαν: Φωτεινή Δεδούση, Σίσσυ Κυλερτζή, Πάτυ Καλιαντά, Ελένη και Ζωή Κελέση, Νίκο Ανδρεάκη, Γιώργο και Κωνσταντίνα Καψάλη και Μαρία Αντωνοπούλου. Τέλος, ο δήμαρχος ευχαριστεί ιδιαιτέρως την εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη που οργάνωσε και επιμελήθηκε την έκθεση.

Ξανά τα μαθήματα μακραμέ

Εξάλλου, ύστερα από το επιτυχημένο σεμινάριο κομποδετικής που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο και της αυξημένης ζήτησης, το σεμινάριο επαναλαμβάνεται: το τριήμερο 25, 26 και 27/8 θα πραγματοποιηθεί Σεμινάριο Κομποδετικής (Μακραμέ) στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Βίνιανης υπό την αιγίδα του δήμου Αγράφων.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και εισηγήτρια θα είναι η έμπειρη κα Ελένη Λαζαράκη η οποία θα μεταδώσει την τέχνη που γεννήθηκε στους αργαλειούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν να φτιάχνουν πλεκτά κοσμήματα, κουρτίνες, κρεμαστές κούνιες και οτιδήποτε άλλο η κομποδετική τέχνη σε συνδυασμό με τη φαντασία επιτρέπει.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Σούκη στα τηλ: 2237770879 και 6972831623.