Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) 220 χιλιόμετρα σε δύο ρόδες κάλυψαν οι αθλητές του 4ήμερου Ποδηλατικού Άθλου Ρούμελης, που πέρασε για λίγο και από την Ευρυτανία

Στην ιστορία πέρασε ο «Ποδηλατικός Άθλος στα Βουνά της Ρούμελης», που διοργανώθηκε φέτος για πέμπτη χρονιά, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου, με εκκίνηση και τερματισμό τη Σπερχειάδα.

podilatikos-athlos-2017-1

Συνολικά 220 χιλιόμετρα σε τρεις νομούς, Φθιώτιδα, Ευρυτανία και Αιτωλοακαρνανία, κάλυψαν μέσα σε τέσσερις ημέρες οι ποδηλάτες, σε μια διοργάνωση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και κόστος συμμετοχής, που κύριο στόχο όλα αυτά τα χρόνια έχει την ανάδειξη της παρθένας ομορφιάς της φύσης, των βουνών και χωριών της Ρούμελης.

Στη 2η ημέρα του Άθλου οι ποδηλάτες πάτησαν για λίγο ευρυτανικό έδαφος, καθώς εκκίνησαν από το Παλαιοχώρι Φθιώτιδας, πέρασαν από τα Πουγκάκια και έφθασαν ως τη Ράχη Τυμφρηστού. Από εκεί ξεκίνησαν πορεία με προορισμό τα Κοκκάλια και κατόπιν, διασχίζοντας την κορυφογραμμή της Σαράνταινας, επέστρεψαν στο Παλαιοχώρι και το φθιωτικό έδαφος (συνολικά 42χλμ). Η αρχική διαδρομή της δεύτερης ημέρας προέβλεπε πως οι συμμετέχοντες θα έφθαναν ως την πλατεία του Καρπενησίου, τη Μυρίκη και τον Άγ. Νικόλαο, ωστόσο μια καθίζηση σε τμήμα της διαδρομής ανάγκασε τους διοργανωτές να τροποποιήσουν τον σχεδιασμό.

podilatikos-athlos-2017-5

podilatikos-athlos-2017-3

podilatikos-athlos--2017-2