Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Με μόλις δύο ομάδες θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν ο Δήμος Αγράφων - Χωρίς ομάδα η έδρα του, το Κερασοχώρι

Με μόλις δύο ομάδες και χωρίς σύλλογο από την πρωτεύουσα των Αγράφων συμμετέχει ο εν λόγω Δήμος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

frara

Ο Δήμος Αγράφων συμμετέχει όπως είναι φυσικό με τις ομάδες που ανήκουν σε αυτόν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του νομού.

Συγκεκριμένα, στην Α’ ΕΠΣΝΕ της σεζόν 2017-2018 θα πάρουν μέρος η Δόξα από το ακριτικό Ραπτόπουλο και η Δυτική Φραγκίστα, ομάδες, που έχουν διαγράψει εξαιρετικές πορείες σε πρωταθλήματα περασμένων ετών. 

Παρόλα αυτά, η πρωτεύουσα του Δήμου, το Κερασοχώρι δεν εκπροσωπείται στην ευρυτανική λίγκα, καθώς το μεν Κεράσοβο συμμετέχει στη Β’ ΕΠΣ, όπου "κουβαλάει" αρνητική βαθμολογία, λόγω της μη συμμετοχής του σε αρκετά παιχνίδια, ενώ η δε όμορη Κρέντη μετά από συνεχόμενες σεζόν -σε ορισμένες εκ των οποίων είχε πρωταγωνιστικό ρόλο- φέτος θα είναι απούσα. 

Η Πρωταθλήτρια της Β' κατηγορίας Βελαώρα/ Απεραντιακός συνεχίζει να επιλέγει την "εύκολη" λύση της συγκεκριμένης κατηγορίας και όχι την πρώτη τοπική, όπου εκτιμούμε ότι ανήκει, θυμίζοντας πως έξι χρόνια πριν, συμμετέχει στη Δ’ Εθνική, ως πρωταθλήτρια Ευρυτανίας.

Η ευαισθητοποίηση του οποιουδήποτε με την απουσία των συγκεκριμένων συλλόγων δεν αφορά μόνο τον Δήμο Αγράφων, αλλά ολόκληρο τον Νομό Ευρυτανίας. Δικαιολογία υπάρχει και είναι η οικονομική κρίση, που έχει επηρέασε τα πάντα στη χώρα και αναμενόμενα και το χώρο του ποδοσφαίρου. Δικαιολογία επίσης είναι η απουσία αγωνιστικών χώρων, καθώς το γηπεδικό στα Άγραφα αποτελεί “γόρδιο δεσμό” και μοιάζει αδιανόητο να υπάρχει δήμος στην Ελλάδα του 2017 χωρίς έστω ένα γήπεδο προδιαγραφών.