Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σαν σήμερα, πριν από τέσσερα χρόνια η ύψιστη τιμή για τον Γιάννη Αντωνίου: Ο Ευρυτάνας, πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας

Την ύψιστη τιμή βίωσε σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια (29/9/2013) ο Ευρυτάνας χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου.

2

Ο αθλητής του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου και μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Χιονοδρομίας Alpine Ski και της Προολυμπιακής Ομάδας Χειμερινών Αθλημάτων το 2013 με ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014».

Από τον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας

Την Τελετή Αφής στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές που εκμεταλλεύτηκαν τον ηλιόλουστο καιρό και παρακολούθησαν τη γέννηση του ιερού Φωτός στα χέρια της Πρωθιέρειας Ινούς Μενεγάκη, ενώ με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, στο πρώτο του Ολυμπιακό ταξίδι, μετά την εκλογή του στο ύπατο Ολυμπιακό αξίωμα.

Από τα χέρια της Πρωθιέρειας η Φλόγα μεταλαμπαδεύτηκε στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, τον Ευρυτάνα πρωταθλητή της χιονοδρομίας Γιάννη Αντωνίου, μαζί με ένα κλαδί ελιάς, το έπαθλο των νικητών στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η φλόγα στο Καρπενήσι

Η φλόγα ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία στις 29/9 και έφτασε στο Καρπενήσι μία ημέρα μετά, όπου πλήθος κόσμου την υποδέχτηκε με θέρμη, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στην πλατεία της πόλης.

Στην τελετή στην ευρυτανική πρωτεύουσα συμμετείχαν κι άλλοι αθλητές της πόλης, με τον Τάκη Κόγια ανάβει τον βωμό, που είχε στηθεί σε ειδική εξέδρα. Παρόντες μεταξύ άλλων ο νυν Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.

3

Τα «Ευρυτανικά Νέα» είχαν αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με πρώτο λαμπαδηδρόμο τον 18χρονο Ευρυτάνα Γιάννη Αντωνίου ξεκίνησε χθες, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η πορεία της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014 στη Ρωσία. Τη Δευτέρα 30/9 το απόγευμα, η Φλόγα θα φθάσει στο Καρπενήσι, όπου και θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής»

Γιάννης Αντωνίου: «Η μεγαλύτερη τιμή και καταξίωση για εμένα»

Ο 22χρονος Γιάννης Αντωνίου έχει ανακηρυχθεί πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας κερδίζοντας πολλούς αγώνες, όμως η συγκεκριμένη στιγμή αποτελεί την κορυφαία όλων διάκριση της καριέρας του.

Σε συνέντευξή του ερωτηθείς για την συγκεκριμένη διάκριση ο Ευρυτάνας πρωταθλητής είχε δηλώσει: «Το γεγονός αυτό ήταν η μεγαλύτερη τιμή και καταξίωση για εμένα και παραμένει από τις πιο μοναδικές και ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Αξέχαστη θα μου μείνει η ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας από τις προηγούμενες ημέρες ήδη, κατά τη διάρκεια που γινότανε οι πρόβες με τις ιέρειες, τους μουσικούς, κ.τ.λ. Με αποκορύφωμα βέβαια την ίδια την τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας...».

4

10

6

9