Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

[ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ-1ος αγώνας] Π.Α.Ο.Κ - Δυτική Φραγκίστα 2 - 3. Πρώτο ματς για την Ακαδημία - Προβάδισμα για τους "βυσσινί"

Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του κυπέλλοτ πήρε η Φραγκίστα μετά το διπλό με 3-2 επί του ΠΑΟΚ στο Καρπενήσι (Κυριακή 8/10, 12:30 - Εθνικό στάδιο).

1

Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 3-2 η Φραγκίστα επικράτησε του ΠΑΟΚ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Η ελλιπέστατη Φραγκίστα πόνταρε στην εμπειρία της και δίκαια βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο, σκοράροντας στην αρχή και το φινάλε του 45λεπτου.

Στον αντίποδα, ο “δικέφαλος” παρουσιάστηκε ασύνδετος και με πολλά κενά κυρίως στο χώρο του κέντρου, στοιχεία αναμενόμενα για ομάδα που έπαιξε μόλις το πρώτο της επίσημο παιχνίδι. 

Στο β’ μέρος, οι Αγραφιώτες πέτυχαν και 3ο γκολ, ενώ έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα. Σταδιακά, όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν πιο ψηλά και κατάφεραν να σημειώσουν δύο γκολ, ξαναμπαίνοντας στο κόλπο της πρόκρισης.

Το πέναλτι-γκολ του Μπούκα (Νο 9)
2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Ο Μπούκας προειδοποίησε στο 5’ με σουτ που δε βρήκε στόχο και εκτέλεσε στο 6ο λεπτό με πέναλτι που κέρδισε (σε ανατροπή από τον Τόλη) και εκτέλεσε εύστόχα από τα 11 μέτρα (0-1). Προσπάθειες εκτός περιοχής (μία) του Μαστρογιάννη στο 10ο λεπτό και (δύο) του Ρέπα στο 12’ και το 40’ εξουδετέρωσε αποτελεσματικά ο Γαλανός. 

Σουτ του Ζήκα στο 42ο λεπτό, απέκρουσε σε κόρνερ ο Πλάκας, ενώ στο 45’ σε σουτ του Γενιτσαρόπουλου, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Λάμπρου, που από μέσα δεξιά σούταρε για το 0-2.

Ο πανηγυρισμός του Λάμπρου
16

2ο ημίχρονο: Στο 58’, φάουλ του Ζήκα από αριστερά, ο Ι. Μπισμπίκης στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά σημείωσε το 0-3. 

Σουτ του Ρέπα από μέσα δεξιά απέκρουσε με τα πόδια ο Γαλανός. Στο 72’, ο Ζανιάς σέντραρε από αριστερά και ο Ρουμελιώτης στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, μειώνοντας σε 1-3. Έξοχη προσωπική ενέργεια του Κατσαρού στο 79ο λεπτό, που απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή, όμως πλάσαρε άτσαλα και εκτός τέρματος.

Η έξοψη, αλλά άστοχη προσπάθεια του Κατσαρού στο 79ο λεπτό
32

Σουτ του Ι. Μπισμπίκη στο 80’ εκτός εστίας απέκρουσε ο Πλάκας και στην επαναφορά ο Γενιτσαρόπουλος προ κενής εστίας σούταρε άουτ. 

Λίγο μετά, όμορφη προσπάθεια του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά και (αδύναμο) πλασέ μπλόκαρε ο Πλάκας, ο οποίος στο 90’+1 στην έξοδο σταμάτησε με το ένα χέρι (!) νέο πλασέ του Γενιτσαρόπουλου από θέση τετ α τετ με τον Πλάκα. Στο 90’+2, πάσα του Ρουμελιώτη στον Βουτσέλη, που με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Στο... παρασκήνιο

* Στους γιούς του αφιέρωσε το γκολ-πέναλτι, που πέτυχε ο Κώστας Μπούκας.

5

* Το πρώτο της παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία έδωσε η ακαδημία του ΠΑΟΚ.

* Με 10 παίχτες και 11ατο τον Πρόεδρο Χρήστο Γαλανό κάτω από τα δοκάρια παρατάχτηκε η Φραγκίστα. Μάλιστα, ο Πρόεδρος ήταν εκ των διακριθέντων, με αρκετές επεμβάσεις στο ενεργητικό του.

4

* Ως κεντρικός αμυντικός στο πρώτο και ως επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Ι. Μπισμπίκης. Από το κέντρο στην άμυνα πέρασε ο Ζήκας.

* Κλασσικές ευκαιρίες που δε στοίχησαν ωστόσο, απώλεσε ο εξτρέμ Χρήστος Γενιτσαρόπουλος.

3

* Η επιτροπή της ΕΠΣ θα συνεδριάσει για τον ορισμό του β’ αγώνα με γηπεδούχο στο Κερασοχώρι τη Φραγκίστα (πιθανότατα Σάββατο 14/10). Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον Αίολο.

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (72’) Ρουμελιώτης, (90’+2) Βουτσέλης - (6’ πέν.) Μπούκας, (45’) Λάμπρου, (58’) Ι. Μπισμπίκης. Διακριθέντες: Ρουμελιώτης, Φλωράκης (ΠΑΟΚ) - Μπούκας, Ι. Μπισμπίκης, Χ. Γαλανός (Φραγκίστα).

17

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΟΚ (Γ. Χρυσαφόπουλος): Πλάκας, Παπαροϊδάμης (46’ Φλωράκης), Κατσαρός (82’ λ.τρ. Γκορόγιας), Νεραντζάκης, Τσάκνης, Τόλης, Μαστρογιάννης (70’ Μπαρλάς), Ζανιάς (76’ Βουτσέλης), Κουρκούνης, Ρέπας, Ρουμελιώτης.

Φραγκίστα (Χ. Γαλανός): Χ. Γαλανός, Λάμπρου, Φ. Μπισμπίκης, Ι. Μπισμπίκης, Κώτσιας, Σ. Γαλανός, Λαθύρης, Γενιτσαρόπουλος, Μπούκας, Ζήκας, Πολύζος.

Διαιτητής: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος. Βοηθοί: Στέλιος Σώμαλης - Μαρία Χρυσαφοπούλου (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

29
27

28

15

7

12

25

24

26

21

11

20

13

9

8

23

30

18

19

14

10

22