Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Mουστοκούλουρα με σουσάμι

773

Υλικά

(60-65 κομμάτια)

-250ml μούστο

-250ml ελαιόλαδο

-150γρ. ζάχαρη

-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-½ κ.γ. σόδα μαγειρική

-1 κ.γ. κανέλα σκόνη

-½ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

-1 σφηνάκι κονιάκ ή ρακόμελο

-750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-100γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το μούστο, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε κι αυτά στη λεκάνη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

Σε ξεχωριστή λεκάνη, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέσα το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Τα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα του μούστου, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα στην αρχή και μετά με το χέρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια (Μπορεί να μην πλάθεται εύκολα στην αρχή, ωστόσο δεν προσθέτουμε αλεύρι, αλλά την αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ύστερα πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα κουλούρια επιθυμούμε και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Βάζουμε το σουσάμι σε ένα μπολ, παίρνουμε ένα ένα τα κουλουράκια, τα βουτάμε στο σουσάμι και τα ξαναφήνουμε στη θέση τους.

Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους 175 οC για 20-25 λεπτά περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν όμορφα. Αφού κρυώσουν τα διατηρούμε σε μεταλλικά ή γυάλινα δοχεία.

ΠΗΓΗ: www.sweetly.gr