Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Στο Καρπενήσι ο Αλέξανδρος Τζόρβας -Τετραήμερο διακοπών για τον 35χρονο άλλοτε διεθνή πορτιέρο του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας

Ολιγοήμερες διακοπές στο Καρπενήσι πραγματοποίησε ο 35χρονος Αλέξανδρος Τζόρβας.

tzorvas

Ο Τζόρβας με την οικογένειά του και ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι απόλαυσαν την ευρυτανική φύση και φιλοξενία για τέσσερις ημέρες, παραμένοντας στην ορεινή πρωτεύουσα από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έως και σήμερα Τρίτη (7/11), οπότε και πήραν το δρόμο της επιστροφής. Στη φωτογραφία, ο Τζόρβας μαζί με τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας "το χωριάτικο" Πάνο και Δημήτρη Νασιόπουλο, στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας.

Η πλούσια καριέρα του Τζόρβα

Ο διεθνής τερματοφύλακας έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την Εθνική Ελλάδας. Ο ύψους 1,88μ. ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και το 2001 προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Με τη μορφή δανεισμού για να “ψηθεί” αγωνίστηκε σε Άγιο Νικόλαο, Μαρκό, Θρασύβουλο, ενώ στα 25 του πήγε στον ΟΦΗ.

Η καλή σεζόν στους Κρητικούς αποτέλεσε το... διαβατήριο για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, όπου για την 3ετία 2008-2011 ήταν ο βασικός πορτιέρο με 59 συμμετοχές. Λίγο πριν αποχωρήσει για την Ιταλική Παλέρμο διετέλεσε και τρίτος αρχηγός του “τριφυλλιού”, ενώ δεύτερη ομάδα από τη γείτονα χώρα που μπήκε στο βιογραφικό του ήταν η Τζένοα. Τον Ιούλιο του 2013 έμεινε ελεύθερος από τους Γενοβέζους και υπέγραψε στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το 2014 συμφώνησε με την Ινδική Νορθ Ιστ, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας τετράμηνης διάρκεια.

Στην Εθνική ομάδα έκανε ντεμπούτο στον φιλικό αγώνα εναντίον της Ιταλίας (1-1), στις 19 Νοεμβρίου 2008, ενώ η πλούσια καριέρα με τη γαλανόλευκη περιελάμβανε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό του 2008, του 2012, αλλά και στο Μουντιάλ του 2010, όπου είχε φανέλα βασικού.

Το νταμπλ του 2010 με τον Παναθηναϊκό αποτελεί τη δυάδα τίτλων του Αλέξανδρου Τζόρβα.