Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Παιδιά, γονείς & Πρώτες Βοήθειες. Χρήσιμο σεμινάριο στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκατούνας από το ΕΚΑΒ Καρπενησίου

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας. Εκεί βρέθηκαν τέσσερις (4) εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Καρπενησίου (Μαίρη Αρμάγου, Θοδωρής Τσώνης και Θύμιος Κολοκύθας) με επικεφαλής τον προϊστάμενο, Γιάννη Σβερώνη, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δ.Σ Παλαιοκατούνας.

palaiokatouna-protes-boitheies2

Μεταξύ άλλων, παιδιά και γονείς ενημερώθηκαν για το ποιες είναι οι ενδεδειγμένες ενέργειες στην περίπτωση που χρειαστεί να παράσχουν βοήθεια σε ασθενή/τραυματία και έγινε επίδειξη καρδιακών μαλάξεων και τεχνητής αναπνοής, παρουσιάστηκαν οι σωστοί τρόποι αντιμετώπισης τραυμάτων, αιμορραγίας, τσιμπημάτων από έντομα, φίδια, εγκαύματα κ.α.

Ήταν αναμφίβολα μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του τοπικού συλλόγου των Γονέων-Κηδεμόνων του σχολείου, στην οποία ανταποκρίθηκε, όπως κάθε φορά, με προθυμία το ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Μη λησμονούμε πως η Πρωτοβάθμια Υγεία «νοσεί» διαχρονικά στα χωριά των Αγράφων (ελλείψεις ιατρών κ.α.) και δεν είναι λίγες οι φορές που η σωστή και έγκαιρη επέμβαση ενός πολίτη μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα.

palaiokatouna-protes-boitheies1