Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γεννηματά Vs. Ανδρουλάκης. Την Κυριακή (19/11) ο 2ος γύρος εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στην Κεντροαριστερά - Η εικόνα στην Ευρυτανία

Στον στάδιο των τελικών διεργασιών βρίσκονται τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη ενόψει του 2ου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής στον νέο φορά της Κεντροαριστεράς, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017. Η τραγωδία στη δυτική Αττική, όπου οι φονικές πλημμύρες κόστισαν τη ζωή τουλάχιστον σε 16 ανθρώπους (6 αγνοούμενοι) είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η προγραμματισμένη τηλεμαχία των δύο, όχι όμως και η διεξαγωγή των εκλογών.

ekloges-kentroaristera-karpenisi1

Οι δύο αντίπαλοι ρίχνονται στη «μάχη» με διαφορετική στρατηγική αλλά τον ίδιο στόχο, αναζητώντας παράλληλα χρήσιμες συμμαχίες. Η ΔΗΜΑΡ, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, «έκλεισε το μάτι» υπέρ της Φώφης Γεννηματά, ενώ νεύμα στήριξης στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε με συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στον αντίποδα, μετά τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο γραμματέας του Ποταμιού, κ. Αβραμίδης, ο π. βουλευτής Παναγιώτης Καρκατσούλης και η πολιτική κίνηση «Μπροστά» (του Καρπενησιώτη, Παναγιώτη Βλάχου) που μετέχει στο Ποτάμι, δημοσιοποίησαν ότι στέκονται στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο στρατόπεδο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ επικρατεί διάχυτη αισιοδοξία πως το αποτέλεσμα του 1ου γύρου δεν μπορεί να ανατραπεί και μάλιστα πως η επικράτηση της Φ. Γεννηματά θα είναι ευρεία. Όπως εκτιμούν οι άνθρωποι της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, οι σχεδόν 34.500 ψήφοι διαφορά έναντι του Ν. Ανδρουλάκη δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν, δεδομένου ότι η συμμετοχή των πολιτών στον 2ο γύρο θα είναι σίγουρα μικρότερη.

Στον αντίποδα, το «στοίχημα» του ευρωβουλευτή Ν. Ανδρουλάκη είναι η όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή -και ιδίως των νέων ανθρώπων, κοινό στο οποίο υπερέχει έναντι της κας Γεννηματά. Τις προηγούμενες ημέρες, ο 38χρονος υποψήφιος ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης δηλώνοντας πως «…για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» -ευθεία αναφορά στη Φ. Γεννηματά. Η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν άργησε να έλθει, τονίζοντας πως «…είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος».

Η εικόνα στην Ευρυτανία

Με στόχο η μεγάλη συμμετοχή των Ευρυτάνων στον 1ο γύρο των εκλογών να έχει και συνέχεια την Κυριακή 19/11, πορεύονται εξάλλου τα τοπικά στελέχη που έχουν αναλάβει τον ρόλο συντονιστών στη διαδικασία, με επικεφαλής τον Βασίλη Καραμπά.

Σχεδόν 620 άνθρωποι προσήλθαν στις κάλπες, σε Καρπενήσι και χωριά, αναδεικνύοντας με άνεση στην πρώτη θέση τη Φ. Γεννηματά, με ποσοστό της τάξης του 49% (301 ψήφοι). Ο Ν. Ανδρουλάκης έλαβε 153 ψήφους και 25%, ενώ τρίτος έμεινε ο Γιώργος Καμίνης με 90 σταυρούς (15%). Οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων ευελπιστούν πως αν και η συμμετοχή θα είναι μικρότερη, εντούτοις θα κινηθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα, καθώς κάτι τέτοιο θα ενισχύσει περαιτέρω τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς σε τοπικό επίπεδο, την επόμενη ημέρα.

ekloges-kentroaristera-kalpi1

Στον ν. Ευρυτανίας θα λειτουργήσουν την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, τα ίδια εκλογικά τμήματα: στο Καρπενήσι (αίθουσα ΚΕΠ), Μεγάλο Χωριό (ΚΕΠ), Φουρνά (Δημοτ. Αίθουσα), Κερασοχώρι (Αίθουσα Δ.Σ Αγράφων) και Ραπτόπουλο (π. δημαρχείο).

Στο δεύτερο γύρο μπορούν να ψηφίσουν, μόνο όσοι έχουν ψηφίσει στον πρώτο, την Κυριακή 12/11, σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν, ακόμα κι αν δεν είναι το ίδιο, στο οποίο προσήλθαν στον πρώτο γύρο.