Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Τιμώ την Ηρωική Εξέγερση του Πολυτεχνείου». Το μήνυμα του Καπετάν Ερμή για τη σημερινή επέτειο

Ανακοίνωση με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου απέστειλε στα «Ευρυτανικά Νέα» ο Καπετάν Ερμής, κατά κόσμον Βασίλης Πριόβολος. Σε αυτή αναφέρει τα εξής:

politexeneio-mnimeio1

«Τιμώ την Ηρωική Εξέγερση του Πολυτεχνείου και της Ελληνικής Νεολαίας τον Νοέμβρη του 1973 εναντίον της καταραμένης Χούντας των Συνταγματαρχών. Τα αιτήματα της Ηρωικής Νεολαίας του Πολυτεχνείου για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Δημοκρατικές Ελευθερίες και παράλληλα ο μετασχηματισμός της Πατρίδος μας για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη δεν εξέφραζαν μόνο τις απαιτήσεις του Λαού μας εκείνη την περίοδο για πτώση της Χούντας και Δημοκρατικές Εξελίξεις, αλλά είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα. Είναι η συνέχεια των αγωνιστικών παραδόσεων του Λαού μας στο διάβα της ιστορικής του πορείας και του ανεπανάληπτου Έπους της Εθνικής μας Αντίστασης εναντίον της Ναζιστικής Κατοχής της Πατρίδος μας το 41-44, που δυστυχώς έμειναν ανεκπλήρωτα.

Τιμώ τους αγώνες του Λαού μας για Λευτεριά , Δημοκρατία και για Εθνική Ανεξαρτησία, αλλά είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω την διαστρέβλωση που επιχειρείται στο νόημα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 και την απαράδεκτη κατάληψη του Ιερού Χώρου του Πολυτεχνείου από τους γνωστούς-άγνωστους κουκουλοφόρους, που αμαυρώνουν τον εορτασμό της Επετείου και στέλνουν λάθος μηνύματα στον Ελληνικό Λαό και τη Νεολαία. Δυστυχώς μετά από πολλά χρόνια αυτοί οι δήθεν «αντιεξουσιαστές» μου στέρησαν το αναφαίρετο δικαίωμά μου να παρευρεθώ στον Ιερό Χώρο του Πολυτεχνείου και να καταθέσω στεφάνι στα εκατό μου χρόνια τιμώντας τον Μεγαλειώδη Αγώνα του Λαού μας Ενάντια στην Δικτατορία με κορύφωση την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.


Βασίλης Πριόβολος

Καπετάν ΕΡΜΗΣ

Επίτιμος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και

Πρόεδρος του Πανελλαδικού Συλλόγου Μνήμης Άρη Βελουχιώτη».