Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Δήμος Αγράφων. Αποφασίζει «γενναία» μείωση στα δημοτικά τέλη. Λιγότερα έως και 13% τα τέλη καθαριότητας & φωτισμού το '18

agrafa-xorio1

Ελαφρύνσεις στα δημοτικά τέλη θα δουν από τη νέα χρονιά τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις του δήμου Αγράφων, έπειτα από τις μειώσεις που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή και αναμένεται να «σφραγίσει» και το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του (Tετάρτη 22/11).

Ειδικότερα, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αγράφων συνεδρίασαν την περασμένη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου και ομόφωνα ενέκριναν τα νέα δημοτικά τέλη που θα ισχύουν από το 2018. Από τη συζήτηση προέκυψαν γενναίες μειώσεις που αγγίζουν ακόμη και το 13%, ενώ αποφασίστηκε και η κατάργηση ενός τέλους που αφορά ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα.

Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, ο δήμος Αγράφων μπορεί να ανταποκριθεί στην ανταποδοτικότητα της υπηρεσίας καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και έχει τη δυνατότητα να προβεί στη μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, της τάξεως του 13% περίπου. Για τον λόγο αυτό, τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμούνα να διαμορφωθούν ως εξής: για τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται ως κατοικία, σε 1,30 ευρώ /τ.μ. ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας, και για τους στεγασμένους χώρους που χρησιμοποιούνται για επαγγελματική χρήση, σε 1,65 ευρώ /τ.μ. ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας. 

Την ίδια ώρα, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν οι τιμές των τελών περί ακαθάριστων εσόδων, κοιμητηρίου, διαφήμισης κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ