Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Άδεια γραφεία στα Άγραφα. Την υποστελέχωση του δήμου έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη ο Θεόδωρος Μπαμπαλής

Την αδυναμία να λειτουργήσει έστω και στις βασικές του υποδομές ο δήμος Αγράφων με το υπάρχον ελάχιστο προσωπικό, μετέφερε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, με την ευκαιρία της συνάντησης που είχαν σε συνάντηση αυτοδιοικητικών της Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά.

mpampalis-skourletis1

Ο δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λιβαδειά, παρόντος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα για τους δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως σε ό,τι αφορά τον θεσμικό ρόλο, τις αρμοδιότητες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τον υπό διαβούλευση νέο εκλογικό νόμο.

Ειδικά δε ο κ. Σκουρλέτης στάθηκε και στην παράταση της νυν θητείας των δημάρχων και στην απλή αναλογική, κάτι που προκάλεσε σκέψεις μεταξύ των δημάρχων ειδικά η απλή αναλογική, αν αυτό θα οδηγήσει στην ακυβερνησία των δήμων.

Ο δήμαρχος κ. Μπαμπαλής στην τοποθέτησή του επεσήμανε τις ανάγκες του δήμου Αγράφων και τις ελλείψεις σε όλες τις βασικές υποδομές, με ιδιαίτερη αναφορά στην οδοποιία (επαρχιακό - δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο του δήμου), ενώ στάθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της υποστελέχωσης του δήμου Αγράφων, ιδιαίτερα σε εξειδικευμένο προσωπικό. 

Η δυσκολία να παραχθεί έργο με το υπάρχον διοικητικό προσωπικό, σύμφωνα με τον κ. Μπάμπαλη, οφείλεται αφενός μεν στην αδυναμία να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες με την πρόσληψη νέου προσωπικού λόγω των περιορισμών των μνημονιακών δεσμεύσεων της Χώρας και αφετέρου στην ελλιπή εκπαιδευτική κατάρτιση του προσωπικού, δεδομένου ότι από τα 10 άτομα της διοικητικής δομής, οι τέσσερις μόνο έχουν Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση και από αυτούς, οι δύο λείπουν σε γονική άδεια.