Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

4η αγωνιστική Α' ΕΠΣ: Νέο "στοπ" έβαλαν οι "βυσσινί" της Φραγκίστας, που περιόρισαν στο 1-1 τον Αίολο στο Καρπενήσι [ΦΩΤΟ]

Ισόπαλη με 1-1 έληξε η αναμέτρηση Αίολος-Φραγκίστα, που είχε συναρπαστική εξέλιξη (Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, 19/11, 15:00)

1

Ο Αίολος είχε θετική παρουσία στο πρώτο ημίωρο του αγώνα, έδειξε διάθεση να παίξει ορθολογικό ποδόσφαιρο από τα άκρα, αλλά καθόλου από τον άξονα, όμως τα… χαλούσε στην τελική προσπάθεια. Η Φραγκίστα δεν απείλησε, όμως με διπλή ζώνη άμυνας εξουδετέρωνε τις επιθέσεις, παίρνοντας ταυτόχρονα ψυχολογία. 

Στο β’ μέρος, το σκηνικό πήρε άλλη τροπή, καθώς η Φραγκίστα πέτυχε το 0-1 και “έβαλε φωτιά” στον αγώνα. Στη συνέχεια, ο Αίολος με εμφανές βέβαια το άγχος, άσκησε τρομερή πίεση στη Φραγκίστα, που έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τρομερή μαχητικότητα, παίρνοντας άριστα στην αλληλοκάλυψη. Ωστόσο, οι “τζιαλομπλού”, που απειλήθηκαν στις αντεπιθέσεις, είχαν τις ευκαιρίες τους και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση.

2

Κυριότερες στιγμές

1ο ημίχρονο: Στο 14’, ο Καλύβας σούταρε με το αριστερό εκτός περιοχής, όμως ο Σάλτης μπλόκαρε σταθερά. Στο ημίωρο και πάλι ο Καλύβας βρέθηκε τετ-α-τετ από ασίστ του Μπόνια, όμως νικήθηκε από τον πορτιέρο σε τετ-α-τετ. Βιαστικό σουτ του Γούλα πέντε λεπτά μετά, από καλή θέση μέσα και δεξιά πέρασε εκτός εστίας, ενώ ίδια κατάληξη είχε δυνατό σουτ του Μπόνια λίγο πριν την ανάπαυλα.

3

2ο ημίχρονο: Στο 48’, Ο Μάκκας πάσαρε κάθετα στον Μπούκα, ο οποίος ξέφυγε στο σπριντ των αμυντικών, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα για το 0-1. Στο 51ο λεπτό, από μπαλιά του Κατσαδούρου, ο Μπούκας από πλάγια θέση και δεξιά λίγο μέσα από την περιοχή σούταρε διαγώνια, στέλνοντας τη μπάλα μόλις άουτ.

Σουτ των Νικολάου και Γούλα μέσα στην περιοχή στο επόμενο δεκάλεπτο απέκρουσε ο Σάλτης, που πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση και σε πλασέ του Μπόνια, αποσοβώντας βέβαια παραβίαση της εστίας.

Στο 68’, φάουλ του Νικολάου, κεφαλιά του Γούλα έφυγε άουτ από το αριστερό δοκάρι, ενώ στη ρίζα της δεξιάς δοκού σταμάτησε η κεφαλιά του Γούλα στο 78ο λεπτό. Τρία λεπτά μετά όμως, ο Νικολάου εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Γούλας στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά σκόραρε για το τελικό 1 - 1.

4

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ: (81’) Γούλας - (48’) Μπούκας. Δοκάρι: (78’) Γούλας. Διακριθέντες: Μπόνιας, Ράικος (Αίολος) - Μπούκας, Ι. Μπισμπίκης, Μάκκας (Φραγκίστα).

Στο… παρασκήνιο

* Ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρ. Γαλανός με επίσημη δήλωση ανέφερε πως το διπλό χάθηκε με ευθύνη του α’ βοηθού. Ο Πρόεδρος της Φραγκίστας Χρ. Γαλανός με επίσημη δήλωσε ανέφερε πως το διπλό χάθηκε με ευθύνη του α’ βοηθού. Τόνισε πως δόθηκε πλάγιο στον Αίολο λανθασμένα και στη συνέχεια έγινε φάουλ από όπου προήλθε το 1-1.

Να τονίσουμε βέβαια πως βάση της εικόνας του αγώνα, μετά το πλάγιο η μπάλα έφτασε μέχρι το ημικύκλιο του κέντρου πριν επιστρέφει η φάση σε φάουλ του Ι. Μπισμπίκη στον Νικολάου σε θέση έξω δεξιά από το οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.

5

* Αρκετές οι διακοπές στον αγώνα με τις εντάσεις και τα νεύρα μεταξύ συγκεκριμένων παιχτών να ξεχωρίζουν, ειδικότερα στο β’ ημίχρονο.

* Τέλος, στο σερί νικών επί της Φραγκίστας για τον Αίολο, που υποχώρησε στη 2η θέση μετά την 2η σερί ισοπαλία.

* Μετά τη Μυρίκη (1-0), η Φραγκίστα “φρέναρε” και τον Αίολο, ενώ συνολικά μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία με ομάδες του Καρπενησίου, έχοντας ηττηθεί μόνο από το Ραπτόπουλο.

* Φινάλε κόντρα στη Μυρίκη για τον Αίολο στον πρώτο γύρο, ενώ την Ποταμιά υποδέχεται η Φραγκίστα.

6

Συνθέσεις oμάδων

Αίολος (Δ. Τσιγαρίδας): Φεγγούλης, Γούλας, Νικολάου, Αζακάς, Χαλκίδης (46’ Μπουμπουρής), Μπισμπίκης, Μπόνιας, Ράικος, Μάρκης, Καλύβας, Παρασκευόπουλος.

Φραγκίστα (Χ. Γαλανός): X. Σάλτης, Λάμπρου (70’ Λαθύρης), Φ. Μπισμπίκης, Ι. Μπισμπίκης, Π. Γερονίκος, Μάκκας, Αθ. Ντάλλας, Κατσαδούρος, Μπούκας (84’ Αγ. Σάλτης), Ζήκας, Γενιτσαρόπουλος.

Διαιτητής: Λάμπρος Κολοκώτσιος. Βοηθοί: Μίλτος Ελ Ταχάν - Νίκος Παπαρούπας (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

7

18

28

19

25

17

20

8

9

21

27

26

10

11

12

13

14

15

16

Βαθμολογία 

1. ΠΟΤΑΜΙΑ 10β.

2. ΑΙΟΛΟΣ 8β. 

3. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ 7β.

4. ΜΥΡΙΚΗ 6β.

5. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟ 3β.

6. ΠΑΟΚ 0β.