Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Τρεις Ευρυτάνες έτρεξαν στη Λιβαδειά. Πρωταγωνίστρια η Δήμητρα Μπίκα, που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου

Με συμμετοχή ρεκόρ πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο (20-21/1), ο αγώνας ορεινού δρόμου με τίτλο «Λέβαδος mountain trail 2018», στην πόλη της Λιβαδειάς. Συνολικά περίπου 550 δρομείς πήραν μέρος στους αγώνες των 11 και 24 χιλιομέτρων, σε διαδρομές πάνω στα πλακόστρωτα των πηγών «Κρύας» και τους γύρω λόφους. Για ακόμα μία φορά, το ευρυτανικό στοιχείο δεν έλειψε, καθώς υπήρξαν συμπατριώτες μας που όχι απλά έτρεξαν αλλά κατάφεραν να διακριθούν.

levados trail_mpika_tzavalis_stamelos

Έτσι, στη μεγάλη διαδρομή των 23,7χλμ (1200 υψομετρική) η Δήμητρα Μπίκα δεν είχε πρόβλημα να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά της, τερματίζοντας στην 1η θέση στην Κατηγορία Γυναικών με χρόνο 2 ώρες και 53’. Η 26χρονη αθλήτρια από το Καρπενήσι βρίσκει σιγά-σιγά ρυθμούς, μετά τον τραυματισμό της που την άφησε γι’ αρκετούς μήνες εκτός δράσης.

Η ευρυτανική εκπροσώπηση δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς την ίδια ώρα ο Θανάσης Τζαβαλής (καταγόμενος από τη Βούλπη, το γένος Γερονίκου) έτρεξε επίσης στα 24χλμ και με επίδοση 02.55.58 τερμάτισε στην 33η θέση.

Από τον αγώνα δεν έλειπε ο αειθαλής Στέφανος Σταμέλλος, με καταγωγή από το χωριό Πετράλωνα, ο οποίος στην ίδια διαδρομή έτρεξε σε 03:45:14 και κατετάγη στην 201η θέση.