Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ταραμοκεφτέδες με νηστίσιμη μαγιονέζα

792

Υλικά για ταραμοκεφτέδες: 400γρ ταραμά κόκκινο, 1 κρεμμύδι ξερό, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, Μισό μάτσο μαϊντανό, 5 φύλλα δυόσμου, 1/2 ψωμί μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο μόνο ψίχα, 1 χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα, Φρέσκο πιπέρι. Για την μαγιονέζα: 1 λωτό, 250ml ελαιόλαδο, 250ml ηλιέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, Ξύδι, Λεμόνι, Αλάτι πιπέρι.

 

Εκτέλεση για τους ταραμοκεφτέδες: Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ με τα μυρωδικά να τα έχουμε κόψει πολύ λεπτά και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις γιατί θέλουμε να κρατήσουμε μέσα τον αέρα ώστε να είναι αφράτοι. Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο θα έχει σχηματίσει ένα ζυμαράκι το οποίο θα είναι αρκετά χυλωμένο το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10λεπτα, στην συνέχεια πλάθουμε σε μέγεθος της αρεσκείας μας αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό  λάδι.

Εκτέλεση για την μαγιονέζα: Κόβουμε το λωτό σε κυβάκια τα οποία θα επιτρέψει στο μπλέντερ να τα κόψει και βάζουμε στην βάση του μπλέντερ το λωτό, την μουστάρδα, χτυπάμε και σιγά σιγά ρίχνουμε τα δύο λάδια που τα έχουμε κάνει ένα ώστε να σχηματίζει μια μορφή κορδονιού να μην μας κόψει η μαγιονέζα, στην συνέχεια όταν έρθει σε υφή που θέλουμε βάζουμε το ξύδι το λεμόνι και το αλατοπίπερο.

Tips: Στην συνέχεια θα δούμε κάποια tip για τους ταραμοκεφτέδες στο τηγάνισμα και για την μαγιονέζα. 1. Για να έχει καλύτερη κρούστα στο τηγάνι τα κεφτεδάκια μας μπορούμε να βάλουμε στο αλεύρι που τα πανάρουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι αυτό θα μας δώσει τραγανή κρούστα και δεν θα επιτρέψει στο λάδι να περάσει μέσα. 2. Για την μαγιονέζα αν έχουμε ράβδο χειρός μπορούμε να βάλουμε από την αρχή όλα τα υλικά και το λάδι και να χτυπάμε όσο αυτό ασπρίζει θάνατο σηκώνουμε και θα έχουμε ένα ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερη κούραση. 3. Εάν η μαγιονέζα μας κόψει αρχίζουμε από την αρχή με λίγο μουστάρδα και προσθέτουμε λίγο λίγο το ήδη υπάρχον κομμένο μείγμα.

 

Καλή σαρακοστή και καλή σας όρεξη!