Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κότσι στη γάστρα με μαύρη μπύρα και μυρωδικά

794

Υλικά: 1 κιλό κότσι χωρίς το λίπος, 2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 λίτρα μαύρη μπύρα κατά προτίμηση πιο γλυκιά μπύρα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα από μισό πορτοκάλι και χυμό από 2 πορτοκάλια

Εκτέλεση: Βάζουμε το κότσι σε δυνατή φωτιά να πιάσει κρούστα από όλες τις μεριές και στη συνέχεια το αποσύρουμε. Στο ίδιο τηγάνι που βάλαμε το κότσι, σοτάρουμε με το λίπος που έμεινε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σβήνουμε με το πορτοκάλι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα και προσθέτουμε τη μαύρη μπύρα, κλείνουμε πολύ καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια ψήνουμε για 3 ώρες στους 100 βαθμούς.

 

Tip: Το κρέας για να παραμείνει ζουμερό μετά το μαγείρεμα πρέπει να κρυώσει μέσα στα ζουμιά του, ειδάλλως το κρέας θα πάρει οξυγόνο και θα στεγνώσει