Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Γ’ Εθνική. Μαχητικός ο ΑΠΟΚ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα στη Θήβα (3-1). Εντός με τη Νίκη Βόλου θα αγωνιστεί την Κυριακή (18/3)

Παραλίγο να γυρίσει με θετικό αποτέλεσμα από τη Θήβα ο ΑΠΟΚ. Μπορεί να ηττήθηκε, ωστόσο η εμφάνισή του ήταν αξιοπρεπής σε ένα παιχνίδι που η αντίπαλη ομάδα ζητούσε διακαώς τη νίκη για να ενισχύσει την παραμονή της στην κατηγορία. Το Βελούχι έπαιξε χωρίς άγχος και διατήρησε το 0 - 0  στο πρώτο ημίχρονο.niki-volou-apok-6-0

Στιγμιότυπο από τον αγώνα του 1ου γύρου ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τον ΑΠΟΚ (6-0) - Πηγή: Εφημερίδα "Θεσσαλία"

Θήβα-ΑΠΟΚ 3-1

Ο Κακκάβας στο '46 αιφνιδίασε την άμυνα της Θήβας μετά από λάθος της και από την περιοχή σούταρε χαμηλά στην εστία αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι και ξαναγύρισε με δεξιά κυκλική τροχιά, πάλι στον επιθετικό παίχτη του ΑΠΟΚ ο οποίος “εν κινήσει” πρόλαβε την μπάλα και με ένα δυνατό ευθύβολο σουτ την έστειλε στα δίχτυα της αντιπάλου κάνοντας το 0 - 1 προκαλώντας ταραχή στην ομάδα της Θήβας.

Η απάντηση στης Θήβας, ήρθε στο '59. Μετά από εκτέλεση μακρινού φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και κεφαλιά επιθετικού της Θήβας που άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας και μετά από σοβαρό λάθος του τερματοφύλακα του Βελουχίου Ρεσίτη, ο οποίος δεν μπλόκαρε την μπάλα αλλά απλώς την απέκρουσε, ο Κοτσάλας απλώς την έσπρωξε στην εστία του ΑΠΟΚ, ισοφαρίζοντας στο 1 - 1.

Στο ‘75, η Θήβα πέτυχε το 2 - 1. Ο Αργυρίου πήρε την μπάλα στα δεξιά, μετά από πάσα συμπαίκτη του από το κέντρο του γηπέδου, και με σουτ από πολύ δύσκολη πλάγια θέση, την πέρασε κάτω από τα χέρια του Ρεσίτη, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρει στο αριστερό δοκάρι από μέσα και να καταλήξει στα δίχτυα.

Τέλος, το τρίτο γκολ για τη Θήβα ήρθε στο ‘83. Ο Χατζηλάμπρος, με φάση που ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου μετά από μια επίθεση του ΑΠΟΚ στην εστία της Θήβας, δέχθηκε την μπάλα από συμπαίχτη του και με ψηλοκρεμαστό πλασέ την πέρασε πάνω από τον τερματοφύλακα του Βελουχίου διαμορφώνοντας το τελικό 3 – 1, αποτέλεσμα υπέρ της Θήβας, που με 33 βαθμούς βρίσκεται στην 5η θέση -ανάμεσα στις ομάδες με σοβαρές πιθανότητες παραμονής τους στην  κατηγορία. Αυτή ήταν η 19η ήττα σε 21 αγώνες για το Βελούχι.

Με την κυπελλούχο Νίκη

Στο Καρπενήσι θα διεξαχθεί το επόμενο παιχνίδι του ΑΠΟΚ στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής, την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 3:00 το μεσημέρι.

Αντίπαλός του θα είναι η Νίκη Βόλου, που έρχεται στην ευρυτανική πρωτεύουσα με τον «αέρα» της κατάκτησης του Κυπέλλου ΕΠΣ Μαγνησίας (3-2 τον ΝΠΣ Βόλου). Στον 1ο γύρο, στον Βόλο, ο ΑΠΟΚ είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 6-0. Η Νίκη Βόλου βρίσκεται στην 3η θέση με 39 βαθμούς και το Βελούχι στην τελευταία με έξι.