Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Θεοφάνης Παναγιωτόπουλος γράφει για τη συγγραφέα Άννα Χρυσουλάκη - Θεοτοκά

799

Κριτική - Άποψη για το βιβλίο "Μοναχικό της ζωής μου ταξίδι".

Τον τελευταίο χρονικό διάστημα διάβασα το αξιόλογο μυθιστόρημα ''ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ'' της συγγραφέως Άννας Χρυσουλάκη - Θεοτοκά.

Πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα. Η ρεαλιστική γραφή και συγχρόνως η γρήγορη πλοκή του έργου κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και αυτό συμβαίνει από τις πρώτες - πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος. Οι καταστάσεις που διαδραματίζονται κατά την διάρκεια του έργου είναι σκληρές και σε κάποια σημεία αποκρουστικές.

Τραγική φιγούρα η βασική ηρωίδα Μυρτώ. Ένα κορίτσι που δεν γνώρισε την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας. Μεγάλωσε πρώιμα όπως υπέταξε η μοίρα. Μια μάννα που κοιτάζει την προσωπική της ευτυχία λησμονώντας τα παιδιά της.

Η Μυρτώ αναζητά μια ήσυχη ζωή, πλησιάζοντας συνεχώς όλο και πιο κοντά στον δικό της ‘’Γολγοθά’’.  Έρωτες και  όνειρα γίνονται στάχτες. Η ζωή της ένα μοναχικό ταξίδι… ό,τι φαίνεται να αποκτά  αργά ή γρήγορα σκορπίζεται με ολέθριες συνέπειες...

Η ζωή δείχνει το πιο σκληρό πρόσωπο της. Βασικό θέμα του βιβλίου η κακοποίηση των γυναικών, στις οποίες και αφιερώνει το έργο  η συγγραφέας.

Θα καταφέρει άραγε η Μυρτώ να επουλώσει τις πληγές χρόνων ή όχι; Έχουν όλοι οι άνθρωποι τη ψυχική δύναμη να αγωνιστούν μέχρι τέλους;

Η συγγραφέας

Η συγγραφέας Άννα Χρυσουλάκη – Θεοτοκά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με ρίζες από την Κρήτη. Από μικρή ηλικία την έλκυε η τέχνη της συγγραφής ως έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων της.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Νοσηλευτική και δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια.

Το πρώτο της βιβλίο "Σκυλοϊστορίες και Γατομπελάδες", 2016 (εκδ. Όστρια), είναι ένα σύγχρονο παραμύθι το οποίο νουθετεί τους μικρούς μας φίλους να μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους.

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο ‘’ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙ’’ (εκδ. Όστρια).