Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Πρώτοι σε βουνό και θάλασσα οι Ευρυτάνες δρομείς. Θρίαμβος στη Νάξο για το Μεγαλοχωρίτικο δίδυμο Κολόκα - Ελευθερίου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξήχθη στο όμορφο νησί της Νάξου το 'Naxos Trail Race', αγώνας ορεινού τρεξίματος που εξελίσσεται σε θεσμό. Περισσότεροι από 250 δρομείς έτρεξαν, με σύμμαχο τον καιρό, σε κάποια από τις τρεις διαδρομές.eleutherioy koloka_naxos1

 

Κορωνίδα της διοργάνωσης ήταν η διαδρομή των 30,5 χιλιομέτρων, όπου σημειώθηκε ευρυτανικός… θρίαμβος σε γυναίκες και άνδρες. Ο Μεγαλοχωρίτης Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit), που επέστρεψε στη δράση ύστερα από αποχή μηνών λόγω τραυματισμού, βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και με χρόνο 2:50:19 κατέκτησε με άνεση την 1η θέση (σε σύνολο 63 αθλητών) και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, όντας ο πρωταγωνιστής του διημέρου.

Την ίδια ώρα, η ταλαντούχα Φωτεινή Κολόκα (Dynafit) κατακτούσε την πρωτιά στην κατηγορία Γυναικών, αφού με επίδοση 3:57:11 τερμάτισε στην 1η θέση (19η Γενικής), δίνοντας συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα.

Στην ίδια διαδρομή, που συνδύαζε παραθαλάσσια μονοπάτια, γραφικά ορεινά χωριά, τοπία της ενδοχώρας και καλντερίμια, έτρεξε και ο 29χρονος Δημήτρης Χαλαστάνης, από το Καρπενήσι, που κατετάγη στην 57η θέση.