Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Άμφισσα: Σε κλίμα οδύνης και έντασης έγινε η κηδεία της 13χρονης Ρομά - Συνελήφθη 40χρονος για απλή συνέργεια

Ξεχείλιζε η οργή των ανθρώπων της 13χρονης που έχασε τη ζωή της την Δευτέρα (4/6) στον καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα, έπειτα από το κυνηγετικό όπλο 34χρονου επιχειρηματία της περιοχής.amfissa-kideia-roma1

Οι Ρομά που συνόδευσαν το κοριτσάκι στην τελευταία της κατοικία, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου της και απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, όσο παραμένει ασύλληπτος. Μάλιστα έστησαν οδοφράγματα αποκλείοντας την εθνική οδό Άμφισσας - Λαμίας στο ύψος του ΒΙΟΠΑ της Άμφισσας και ζητώντας απονομή δικαιοσύνης, ενώ άναψαν και φωτιές καίγοντας λάστιχα.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού που εργαζόταν στον σταύλο που διατηρεί ο επιχειρηματίας στην περιοχή. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο με το οποίο ο 34χρονος κρεοπώλης πήγε στον καταυλισμό και αμέσως μετά τον πυροβολισμό, τράπηκαν μαζί σε φυγή.

amfissa-kideia-roma3

Πως έγινε το φονικό

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου κινούταν με το όχημά του μέσα στον καταυλισμό το απόγευμα της Δευτέρας (04/06), με κατεύθυνση το στάβλο του. Ωστόσο, άτομα Ρομά ήταν στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα -όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι- να προκληθεί ένταση ανάμεσά τους, η οποία οδήγησε σε χειροδικίες. Ο επιχειρηματίας έφυγε από το σημείο, αλλά γύρισε πίσω με μία καραμπίνα.

Τότε άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το άτυχο κορίτσι στο κεφάλι, ενώ ακόμη ένας Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι. Η 13χρονη κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε άμεσα.

amfisa-kideia-roma4

amfissa-kideia2