Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ατσάλινη η Κρέντη γύρισε το σκορ και άφησε οριστικά εκτός μπαράζ τη Δόξα (4-2)

krenti doksa4-2

13η αγωνιστική - 4η δεύτερου γύρου

Καρέ του… Μάκκα

Με τον Κώστα Μάκκα σε εξαιρετική ημέρα (πέτυχε και τα 4 τέρματα της ομάδας του) η Κρέντη επικράτησε με 4-2 της δυναμικής Δόξας. Χάλασε η εικόνα του συναρπαστικού, μέχρι εκείνη τη στιγμή, αγώνα από τα επεισόδια που έλαβαν τέλος στην εκπνοή. Το παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου (15.00) στο γήπεδο της Δυτικής Φραγκίστας στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Κρέντη
(Χρυσαφόπουλος Γ.): Ντάλλας Απ., Μπύρος Ε., Ντάλλας Αθ. (64΄ Βούρτσας Γ.), Αρκουμάνης, Τσιγαρίδας (64΄ Ντάλλας Ι.), Μπαϊκούσης, Χρυσαφόπουλος Κ., Βούρτσας Ν., Μάκκας Κ., Μάκκας Ε., Γούλας (90΄+4 Φούκας).
Δόξα (Παπαδήμος Γ.): Ντάλλης, Γεωργαλής Β., Αζούκης (90΄+5 Παπαδήμος Θ.), Ντζίμας Θ., Παπαδήμος Λ., Τσιαμάγκας, Παπαδήμος Π., Ντζίμας Γ., Παππάς, Κατσιάδας (80΄ Παπαδήμος Ευάγ.), Στασινός (65΄ Καραντζούνης).
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κολοκώτσιος Λάμπρος, με βοηθούς τους Λάμπρου Βασίλη και Πολυχρόνη Γρηγόρη (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

Αν και ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι η Κρέντη, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ, στη συνέχεια η Δόξα ισορρόπησε και έκλεισε το ημίχρονο στην ισοπαλία. Στην επανάληψη, το σκορ και το παιχνίδι γενικότερα είχαν συναρπαστική εξέλιξη. Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ, όμως μετά από επτά λεπτά ήταν ΉΔΗ πίσω στο σκορ με 3-2!! Στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε και το τελικό σκορ με δίκαια νικήτρια την Κρέντη.
1ο ημίχρονο: Στο 8΄, ο Γούλας πήρε τη μπαλιά του Μάκκα Ε., σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Παππάς ανέκοψε τη μπάλα λίγο πριν τη γραμμή τέρματος. Στο 20΄, μετά τη μπαλιά του Μπαϊκούση, ο αφύλαχτος Μάκκας με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 29΄, ο Ντάλλης μπλόκαρε σταθερά στη δεξιά του γωνία το σουτ του Μάκκα Ε., ενώ στο 43΄, ο Τσιαμάγκας μετά την μπαλιά του Στασινού βρέθηκε σε θέση βολής και με πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). 
2ο ημίχρονο: Μόλις άουτ πέρασε, στο 62ο λεπτό, η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κατσιάδα από θέση μέσα και δεξιά. Στο 63΄, η ομάδα της Κρέντης εκτέθηκε, καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Δόξα έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση και με αποδέκτη τον Τσιαμάγκα πέτυχε την ανατροπή (1-2). Στο 66΄, μετά από απομάκρυνση της μπάλας ο Μάκκας Κ. πήρε τη μπάλα και με σουτ έφερε γρήγορα το ματς στο 2-2. Στο 70΄, η μπαλιά του Αρκουμάνη έβγαλε τον Μάκκα Κ. σε θέση βολής και αυτός με ψύχραιμο πλασέ «έγραψε» το 3-2. Στο 82΄, ο Γούλας βρέθηκε μόνος σε θέσης βολής πέρασε και τον αντίπαλο κίπερ, όμως το χλιαρό πλασέ που επιχείρησε μάζεψε εύκολα ο Ντάλλης. Στο 90+5, ο Βούρτσας βρήκε με μπαλιά τον Μάκκα Κ., ο οποίος (εκμεταλλευόμενος το λάθος της αντίπαλης άμυνας) με πλασέ έκανε το 4-2, πετυχαίνοντας καρέ. Στο 90΄+6, ο πεσμένος Βούρτσας κλώτσησε εκτός φάσης τον Τσιαμάγκα, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για την έναρξη των επεισοδίων."
Ο Βούρτσας Γ. αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Ντάλλη, ο οποίος απώθησε τον ρέφερι. Μάλιστα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων χτύπησε με το κεφάλι τον διαιτητή (!!) αμέσως μετά την αποβολή του. Επίσης, σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνα ο Πρόεδρος της Δόξας, Μπράζιας Δήμος έσπρωξε τον διαιτητή την ώρα των επεισοδίων, ενώ αρκετά φραστική επίθεση εξαπέλυσε προς τους διαιτητές  και ο προπονητής της Κρέντης, Χρυσαφόπουλος Γιώργος.

KRENTH RAPTOPOULO_4-2

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (20΄) 1-0 Μάκκας Κ., (43΄) 1-1 Τσιαμάγκας, (63΄) 1-2 Τσιαμάγκας, (66΄) 2-2 Μάκκας Κ., (70΄) 3-2 Μάκκας Κ., (90΄+5) 4-2 Μάκκας Κ. * Κόκκινες: (90΄+6) Βούρτσας Γ., (90΄+8) Ντάλλης.
* Διακριθέντες Κρέντης: Μάκκας Κ., Μάκκας Ε., Αρκουμάνης, Μπύρος Ε.
* Διακριθέντες Δόξας: Τσιαμάγκας, Κατσιάδας.

KRENTH DOKSA_4-2

Στο… παρασκήνιο
 * Όπως στον αγώνα του πρώτου γύρου όπου όλα τα γκολ τα είχαν πετύχει δυο ποδοσφαιριστές (Τύμπας-Μάκκας Κ.), έτσι έγινε και τώρα, αφού τα έξι συνολικά γκολ σημειώθηκαν από δύο άτομα (Μάκκας Κ.-Τσιαμάγκας). Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως ο επιθετικός της Κρέντης έχει πετύχει και τα επτά (7) τέρματα της ομάδας του στις δύο αναμετρήσεις με το Ραπτόπουλο!!
* Το ντεμπούτο του και μάλιστα στην αρχική ενδεκάδα έκανε ο Στασινός, όπως επίσης και ο νεαρός Παπαδήμος Φ. της Δόξας, που εισήλθε στις καθυστερήσεις.
* Σε θέση φορ αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος ο αμυντικός (συνήθως) Παπαδήμος Λάμπρος της Δόξας.
* Υποδειγματική ήταν η συμπεριφορά του αρχηγού Κώστα Μάκκα και του συνεπωνυμού του Βαγγέλη από την πλευρά των γηπεδούχων, μετά τη λήξη της αναμέτρησης, αλλά και του προπονητή Γιώργου Παπαδήμου για τους φιλοξενούμενους.
* Σε ρόλο αστυνομικού και πυροσβέστη ο παρατηρητής αγώνα Βονόρτας Διονύσης!!

KRENTH-DOKSA 4-2