Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τα Άγραφα σκόρπισαν με 4-0 τον Αίολο στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής

aiolos agrafa0-4

Σε περίπατο και μάλιστα με εξαιρετική εμφάνιση μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι η ομάδα των Αγράφων, η οποία διέσυρε με το ευρύ 4-0 τον Αίολο και μάλιστα στην έδρα του!! Το παιχνίδι διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 14 Ιανουαρίου (15.00) για την 13η αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣΝΕ.

Συνθέσεις ομάδων
Αίολος
(Τριανταφυλλόπουλος Ν.): Κόκκοτος, Ράικος Γ. (67΄ Νούλας Μ.), Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος, Νούλας Ο., Κορέντζελος, Τζόνι, Μπούκας (46΄ Χρυσικός), Ράικος Ν.(46΄ Κατσαρής).
Άγραφα (Αντωνίου Δ.): Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Ντότσικας, Τσιγαρίδας, Κατής (87΄ Ζωχάκης), Καλύβας Τ., Μάρκης, Μπισμπίκης (60΄ Γεωργιάδης), Κωστούλας (81΄ Γαλανός), Κόγιας, Καλύβας Κ.

* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταμάτης Χρήστος, με βοηθούς τους Λαθύρη Βαγγέλη και Νικολάου Κώστα (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

* Απόλυτα δίκαια ήταν η επικράτηση των Αγράφων, που υπερείχαν σε όλους τους τομείς του Αίολου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος, όμως τα Άγραφα, έχοντας το σκορ υπέρ του, άφησαν χώρους και γινόταν πολύ απειλητικά στις αντεπιθέσεις. Από το 57ο λεπτό, όταν και έγινε το 0-3 το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

1ο ημίχρονο: Στο 11΄ , ο Κόκκοτος έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ την σέντρα σουτ του Κωστούλα, ενώ ελάχιστα άουτ πέρασε στο 26΄, το σουτ του Νούλα Οδ. λίγο έξω από την περιοχή. Στο 34΄, ο Καλύβας Κ. βρήκε στην περιοχή τον Κωστούλα, όμως το σουτ που επιχείρησε αυτός απομάκρυνε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στο 34΄, Σε κόρνερ έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος το φάουλ του Κωστούλα που είχε πορεία προς το τέρμα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κωστούλας, μετά την κόρνερ του Καλύβα Κ., με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τα Άγραφα (0-1). Στο  45΄, ο Καλύβας Τ. με μακρινό σουτ έβαλε μπροστά με δύο τέρματα τους φιλοξενούμενους (0-2).
2ο ημίχρονο: Στο 47΄, ο Μάρκης πάσαρε με το κεφάλι στον Καλύβα Κ., όμως το πλασέ που επιχείρησε ο νεαρός επιθετικός πέρασε ελάχιστα άουτ.  Στο 51΄, σε στημένη μπάλα του Κατσαρή ο Χρυσικός έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε μόλις άοουτ. Στο 57΄, ο Μάρκης με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Κωστούλα, ο οποίος αφού πρώτα «ζάλισε» τους αντιπάλους, σούταρε και «έγραψε» το 0-3. Στο 66΄, ο Νούλας Μ.,  μόνος με το αντίπαλο τέρμα δεν έπιασε καλά το σουτ και έχασε τεράστια ευκαιρία, ενώ σταθερά μπλόκαρε ο Καλύβας Γ. την κεφαλιά του Χρυσικού στο 73΄, μετά το κόρνερ του Κατσαρή από αριστερά.Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 84΄ ο Μάρκης ο οποίος με πλασέ προλαβαίνοντας στην έξοδο τον αντίπαλο κίπερ, αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την κάθετη πάσα του Γαλανού (0-4).

AIOLOS AGRAFA_0-4

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (34΄) 0-1 Κωστούλας, (45΄) 0-2 Καλύβας Τ. (57΄) 0-3 Κωστούλας, (84΄) 0-4 Μάρκης.
* Διακριθέντες Αίολου: Χρυσικός, Κατσαρής. * Διακριθέντες Αγράφων: Κωστούλας, Μπισμπίκης, Καλύβας Τ., Τσιγαρίδας, Ντότσικας.

Στο… παρασκήνιο
* Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των Αγράφων έκανε ο Πάνος Γαλανός.
* Με βαρύ διάστρεμμα αποχώρησε από το γήπεδο ο Χρήστος Κατσαρής και θα απουσιάσει για ορισμένο διάστημα από τις υποχρεώσεις της ομάδας του.
* Το γκολ που άνοιξε το σκορ και στις δυο αναμετρήσεις προήλθε από κεφαλιά!! Την πρώτη του ήττα υπέστη ο Αίολος, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική ήττα των Αγράφων, προήλθε από τους αντιπάλους τους στο ματς του πρώτου γύρου!!
* Τα εύσημα στη διαιτησία έδωσε η διοίκηση του Αίολου και η τεχνική ηγεσία των Αγράφων.

AIOLOS AGRAFA0-4_1