Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Δύσκολη πρόκριση για τον ΑΠΟΚ επί του μαχητικού Αίολου (4-2)

aiolos apok-2-4

Ο ΑΠΟΚ τα βρήκε σκούρα όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον αξιόμαχο (και τυπικά γηπεδούχο) Αίολο, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 4-2. Ο αγώνας διεξήχθη την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου (15.00)  στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου στα πλαίσια της προημιτελική φάση του κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Συνθέσεις ομάδων
Αίολος
(Τριανταφυλλόπουλος Ν.): Κόκκοτος, Ράικος Γ., Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Ράικος Ν., Μπούκας (71΄ Ζαχαρόπουλος Δ.), Τζόνι, Χρυσικός (82΄ Νάσιος), Τσιλίκας (54΄ Σιαλμάς).
ΑΠΟΚ (Σερμπέσης Π.): Ρεσίτης, Πολυτσέρης, Ξαγάρας (31΄ λ.τρ. Φλωράκης), Πασσάς, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης, Μπόνιας, Κουτσουπιάς (46΄ Κατσαδούρος), Γενιτσαρόπουλος Αλ. (68΄ Κουρλός), Μπακαλίδης, Γεωργακόπουλος.
* Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δροσίνης Γιώργος, με βοηθούς τους Γαλάνη Ηλία και Νικολάου Κώστα (ΕΠΣ Ευρυτανίας).

* Πιο επιθετικός ήταν στο πρώτο μέρος ο Αίολος, όμως το γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για τον ΑΠΟΚ (2-1) φαίνεται πως ήταν καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γεωργακόπουλο το Βελούχι κυριάρχησε στην επανάληψη, ενώ από την πλευρά του ο  Αίολος, που έδειξε να κουράζεται, διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι.
1ο ημίχρονο: Στο 18΄, σε εκτέλεση κόρνερ του Μπούκα, ο Ράικος Γ. βρήκε με το στήθος τον Χρυσικό, ο οποίος σούταρε, όμως ο Ρεσίτης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 22΄, ο Μπακαλίδης σέντραρε από τα αριστερά και ο Γεωργακόπουλος με σουτ στη κίνηση στο πίσω δοκάρι άνοιξε (0-1). Στο 24΄, ο Αίολος απάντησε άμεσα με σκόρερ τον Ράικο Ν., ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Ρεσίτη σε πλασέ του Χρυσικού και με σουτ σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1 (φάουλ στον πορτιέρο του ΑΠΟΚ και οφσάιντ ζήτησαν οι τυπικά φιλοξενούμενοι). Στο 43΄, ο Αίολος ζήτησε πέναλτι (και κόκκινη) σε ανατροπή του Τζόνι -που προσπάθησε να σουτάρει- από τον Πασσά, όμως ο Δροσίνης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπόνιας με σουτ έξω από την περιοχή που βρήκε και σε σώματα αμυνομένων έδωσε το προβάδισμα στον ΑΠΟΚ (1-2).
2ο ημίχρονο: Στο 51΄, άουτ πέρασε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Κατσαδούρου. Δεύτερο πέναλτι ζήτησε ο Αίολος με πρωταγωνιστές τους Τζόνι και Ρεσίτη (επιθετικό φάουλ ζήτησαν στην αρχή οι του ΑΠΟΚ και πέναλτι στη συνέχεια οι του Αίολου). Στο 62΄, ο Μπακαλίδης απέφυγε τον Τσουκαλά, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε ο Κόκκοτος. Στο 65΄, ο Κόκκοτος μπλόκαρε το σουτ του Γενιτσαρόπουλου Αλ., μετά την κάθετη από τον Μπακαλίδη, όμως ο Γεωργακόπουλος που ακολούθησε τη φάση με πλασέ «έγραψε» το 1-3. Στο 84΄ ,μετά τη σέντρα του Πολυτσέρη από τα δεξιά, ο Κουρλός πάτησε στον Γεωργακόπουλο, ο οποίος με πλασέ από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-4. 

Στις καθυστερήσεις, ο Τζόνι ανατράπηκε από τον Ρεσίτη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Τσουκαλάς, που ανέλαβε την εκτέλεση, διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

AIOLOS APOK_2-4

Το φιλμ του αγώνα
* Γκολ: (22΄) 0-1 Γεωργακόπουλος, (24΄) 1-1 Ράικο Ν., (45΄+) 1-2 Μπόνιας, (65΄) 1-3 Γεωργακόπουλος, (84΄) 1-4 Γεωργακόπουλος, (90΄+ πεν.) 2-4 Τσουκαλάς. * Διακριθέντες Αίολου: Χρυσικός, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Κόκκοτος, Τζόνι. * Διακριθέντες ΑΠΟΚ: Γεωργακόπουλος, Μπόνιας, Μπακαλίδης, Ζαλοκώστας.

AIOLOS APOK_KOSMOS

Στο… παρασκήνιο

* Νάρθηκα στο πόδι τοποθετήθηκε στον νεαρό Ξαγάρα, ο οποίος τραυματίστηκε στο μεγάλο δάχτυλο ύστερα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Τριανταφυλλόπουλο. Για δυο εβδομάδες θα το έχει στο γύψο, ενώ θα επιστρέψει στα γήπεδα μετά από ένα μήνα περίπου.

Αίσθηση προκάλεσε η είσοδος του Προέδρου του ΑΠΟΚ, Νίκου Γκορόγια στο Στάδιο μετά το 30ο λεπτό, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από αυτό το συμβάν, τα έβαλε με την διαιτησία του αγώνα.

* Το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο Τζόνι, όπως επίσης και ο Νικολάου (εναντίον της πρώην ομάδας του) αμφότεροι παίχτες του Αίολου.

AIOLOS APOK_PENALTI